× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Google odpověděl na žalobu Viacomu

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       15. 3. 2007       9 389×

VVčera společnost Viacom podala žalobu na firmu Google tvrdíc, že vyhledávací gigant „úmyslně“ dovoluje uživatelům sdílet chráněné materiály na YouTube. Dnes právníci Googlu prohlásili, že Google má velmi silné postavení proti žalobám Viacomu a že podle dnešních autorských práv je velmi dobře chráněný.

Podle prohlášení spolupracovníka právního zástupce Googlu, Alexandra Macgillivrayho, jsou akce Googlu chráněny v rámci DMCA (Digital Milenium Copyright Act). „Toto právo je specifikované pro webhostery jako nás nebo bloggery či lidi, kteří na webu uveřejňují svoje fotoalba, ‚bezpečné útočiště‘ potřebujeme k tomu, abychom mohli něco online hostovat,“ říká Macgillivray.

„Chceme pokračovat v inovaci a sdílení materiálů pro lidi bez toho, abychom byli rozrušeni z této žaloby,“ pokračuje Macgillivray. Google už dříve vyhrál spory týkající se tohoto práva „bezpečného útočiště“.

Budu se snažit vás informovat o dalším průběhu této kauzy.

Zdroj: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6487

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007031404-google-odpovedel-na-zalobu-viacomu/ ].