× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

TransBar - průhledná lišta i ve Windows XP

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       10. 4. 2007       22 509×

Vlastníte operační systém Windows XP a toužíte po té krásné průhledné liště z Windows Vista? Je tu pro vás TransBar. Maličký program, který vám zprůhlední vaši lištu.

Jak již bylo v úvodu řečeno, program TransBar je maličká (64 kB) aplikace, která vám zprůhlední vaši lištu. Výsledky jsou velmi pěkné, můžete se vzhledem rovnat téměř té z Windows Vista.

Program neskýtá příliš možností a v tom je zřejmě také jeho síla. Prakticky si nastavíte jen průhlednost. Ano, to je vše. Asi jedinou nutností bude zaškrtnutí tlačítka pro spuštění po startu.

Stažení

TransBar je freeware, můžete jej tedy používat zdarma. Stahujte ze stránky autorů http://www.aksoftware.tk [ http://www.aksoftware.tk ] (přímý odkaz [ http://home.no/aksoftware/products/transbar/TransBar%20setup.exe ]).

Výhody

Jako zřejmou výhodu TransBaru považuji jeho maličkost. Žádná těžká nastavování, žádné složité instalace. Používejte hned!

Co se mi dále líbí, tak to, že TransBar lištu opravdu zprůhledňuje. Na rozdíl např. od WindowBlinds, který navozuje pouze efekt zprůhlednění. To, co myslím, lépe pochopíte z obrázku. U WindowBlinds by totiž ono okno nebylo pod lištou vidět.

Stále to není ono?

Sám program vám ovšem moc nedopomůže k dokonalému vzhledu. Podstatným stavebním prvkem je také skin (téma) Windows. Nejvíc se bude hodit nějaké téma na způsob Windows Vista. Velmi zajímavým webem je www.deviantart.com [ http://www.deviantart.com/ ]. Na stránce s  tématy pro Windows [ http://browse.deviantart.com/customization/skins/windows/visualstyle/ ] je opravdu velký výběr. V naší ukázce naleznete tento styl: Vista Zero 3 [ http://www.deviantart.com/deviation/41229577/ ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007032702-transbar-pruhledna-lista-i-ve-windows-xp/ ].