× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Notebook mánie v česku

[ http://programujte.com/profil/2843-lukas-chadraba/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       21. 4. 2007       13 669×

Nedávno jsem jel do školy vlakem a žasl jsem nad jednou věcí. Prošel jsem dvěma vagony rychlíku hledaje místo k sezení. Krom toho, že ani v jednom vagonu nebylo volné místo, skoro v každém „kupéčku“ seděl minimálně jeden „studentík“ s notebookem na klíně. V jednom kupé dokonce čtyři najednou. Jen tak po očku jsem se juknul, co dělají – většinou něco psali ve Wordu, ale výjimkou nebyl ani mobilní Internet.

Rostoucí zájem o notebooky

Analytická firma IDC představila svůj odhad předpokládaného prodeje notebooků na českém trhu v letošním roce. Vycházeli při tom z loňských a předloňských čísel, kdy došlo k nárůstu o 26 %. V loňském roce bylo v Česku zakoupeno 775 tisíc počítačů, z toho 47 procent notebooků, 3 procenta serverů a dosud majoritních 50 procent osobních počítačů, uvedla společnost IDC. Podle jejího odhadu překonáme v letošním roce 50procentní hranici. Ve světovém měřítku ale už dávno nebudeme výjimkou.

Prodejnost jednotlivých značek

Trojice vedoucí na českém trhu s počítači se nezměnila. Prvenství si udržela společnost Acer, těsně následována společností HP. Třetí skončila společnost Dell. Nováčkem se stala značka Asus, která se umístila na čtvrtém místě. Na pátém místě skončila značka Fujitsu Siemens.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007041201-notebook-manie-v-cesku/ ].