× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

E-D Glasses - opravdový 3D obraz jako v IMAXU na vašem počítači!

[ http://programujte.com/profil/7066-martin-zikmund/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       26. 5. 2007       28 264×

Není nad pokrok, není nad novinky! Komu by se nelíbilo přímo obout do role vojáka v Call of Duty a nechat se vtáhnout skoro „do děje“?

Někteří z vás už o těchto brýlích slyšeli, ale zajisté ne úplně všichni. Tak se podívejme, co tahle hračička umí…


Pro koho jsou tyto brýle určeny? Především pro náruživé hráče počítačových her a dále pro ty, kdo milují sledování DVD na počítači (pozor, v tomto případě je nutné ještě k 3D brýlím dokoupit software 3D PLUS – více o něm níže).

Co najdete v balení?

  • CD s ovladači (jsou staré, lépe stáhnout nové z Internetu)
  • Vlastně skoro zbytečný návod pro použití (instalační program vám sám ukáže správnou cestu)
  • Adaptér na PS/2 port (mezi PC a klávesnici). Je určen jen pro majitele starších grafických karet, jinak je zbytečný (navíc majitelé těchto karet mají jistě výhodnější si koupit novou grafickou kartu :-D).
  • Černá krabička, co se umístí mezi grafickou kartu a monitor. Vede do ní konektor přímo z brýlí. Je sice poměrně krátký, ale dá se jednoduše nastavit normálním prodlužovacím kabelem ke sluchátkům.
  • A nakonec samotné 3D brýle. Jsou velice lehké a velmi se podobají slunečním brýlím. Dají se nastavit tak, aby vám padly přesně na hlavu a aby vás ani po delším hraní netlačily. Můžete si je nasadit i přes dioptrické brýle, díky jejich perfektnímu tvarování.

A jak se s tím hraje? Hraní je prostě nepřekonatelné, zážitek neuvěřitelný. Zkuste si je večer o půlnoci při hraní Doomu 3 a padnete strachy, to vám zaručuji :-D.

Hůře je to s cenou, která sahá poměrně vysoko:

První, dražší, verze je bezdrátová, druhá s drátem. Zde jde nejen o peníze, ale i o pohodlí.

Pokud vám to k umocnění zážitku ze hraní nepomůže, tak si dokupte software 3D PLUS ke sledování filmů ve 3D (s pomocí brýlí), a pokud rádi hrajete střílecí hry, zabruste po GECKO PistolMouse.

Ale hlavně nezapomeňte, že s brýlemi od eDimensional můžete zažít pravou Imax 3D Experience!


Pár užitečných odkazů:

Obrázek součástí balení byl vypůjčen z Tiscali Games [ http://games.tiscali.cz/hardware/recenze/3dedglasses/index.asp ], kterým tímto děkuji.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007042902-e-d-glasses-opravdovy-3d-obraz-jako-v-imaxu-na-vasem-pocitaci/ ].