× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

W3C chystá nový validátor pro XML rodinu

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       2. 7. 2007       11 536×

Nový validátor (http://validator-test.w3.org [ http://validator-test.w3.org/ ]) vás jistě pro začátek upoutá svým novým uživatelským rozhraním. Je opravdu líbivé a musím říci, že bych něco takového od W3C nečekal. Design je opravdu povedený, pomáhá tu totiž javascriptová knihovna Mootools [ http://www.mootools.net/ ].

Pomocí tohoto validátoru si můžete nechat zkontrolovat validitu dokumentů ve formátu HTML, XHTML, SMIL, MathML a jim podobných, založených na technologii XML.

Zásadní otázkou ale zůstává „vnitřek“. Prošel validátor nějakou hlubší změnou? Na pomoc jsem zašel k Chamurappimu [ http://www.webylon.info/K.37 ]. Validátor jsem otestoval jeho zákeřnými kódy, jako je tento:

<?q ><!--?>
<!DOCTYPE q PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<q/><?q -->

Sem vložíte kompletní HTML dokument. W3C Validátor ho
přehlédne, prohlížeče nikoliv. Jen si dejte pozor, ať
neobsahuje za sebou znaky „?“ a „>“.

<?>

A je nutno říci, že Beta-validátor obstál! Na tuto ukázku kódu se nenechal nachytat. Nový validátor tedy určitě není jen nový kostýmek.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007070202-w3c-chysta-novy-validator-pro-xml-rodinu/ ].