× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Call of Duty 4, Splinter Cell Conviction - nové informace

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       7. 7. 2007       10 372×

Spousta zajímavých novinek právě o těchto dvou hrách.

Pokud se alespoň trochu zajímáte o dění ve světě her, jistě víte, že v poslední době bylo ohlášeno několik zajímavých novinek, které rozhodně stojí za povšimnutí. My pro vás máme hned několik takových zajímavostí. Pojďme na ně!

Call of Duty 4

Již nějaký ten pátek se mluví o dalším pokračování veleúspěšné válečné hry – o pokračování Call of Duty. Asi víte, že pro naši platformu, tedy PC, byly vydány 2 díly. Pak byl vydán třetí díl, který však vyšel jen pro konzole. Teď už se ale vyvíjí díl s pořadovým číslem 4, který bude díky bohu určen pro PC a co je podstatné – jeho vývoje se ujali vývojáři, kteří Call of Duty na počítače přivedli – Infinity Ward. Ve světě je již několik informací o Call of Duty 4 (CoD4), pojďme si tedy shrnout ty nejdůležitější.

CoD4 se nebude odehrávat v dobách 2. světové války! V tomto díle se podíváme do blízké budoucnosti.

Jako američtí vojáci bojujeme proti teroristům. Pravděpodobně se bude jednat o Rusy spolčené s Araby – to bude žrádlo.

Hrát budeme na území Ruska a arabského poloostrovu, v celkem 11 misích, kdy samozřejmě budeme mít za úkol zabránit vzniku mezinárodního konfliktu, a podle toho, co vývojáři z hry zatím ukázali, to bude opravdu stát za to.

Hra je vyvíjena jako next-gen, takže při hraní na plných detailech bude vypadat opravdu pěkně, ale my prostí lidé si asi budeme muset trochu nechat zajít chuť, protože na plné detaily hru bez problémů rozjede jen málokdo.

Multiplayer, který byl oblíbený u obou předchozích dílu zde samozřejmě nebude chybět. Ovšem podle dostupných informací se dočkáme značného vylepšení. Postupné vylepšování svého profilu. Nebude se jednat o nic těžkého, Infinity Ward chtějí, aby hra byla jednoduchá i pro začátečníky, ale pokud budeme chtít nějaké super vylepšení, budeme se muset hodně snažit. Mezi věci, které budeme získávat zlepšováním našeho skillu, patří například získávání nových zbraní, nové skiny atp.

To je v současné chvíli vše. Pojďme na další hru.

Splinter Cell Conviction

Ano! Další díl z této úspěšné série je na cestě. Pokud nejste znalci předchozích dílů série, řeknu vám, jaká je situace. Jste Sam Fisher. Jste elitně vycvičený super tajný super agent. Zabili vám dceru. Začala se vám líbit pěkná kolegyně z práce. Ta je ve smrtelném nebezpečí. Vy opouštíte svého zaměstnavatele a vydáváte se pátrat na vlastní pěst.

Hra je vyvíjená v montrealském studiu Ubisoft. Pracuje na ní stejný tým, který má na svědomí Chaos Theory.

Hra poběží na vylepšeném enginu z Chaos Theory. Bude také klást velký důraz na AI (umělou inteligenci) nepřátel, hru stínů, davy civilistů a interaktivní okolí.

Multiplayer hry, na který je také kladen velký důraz, je vyvíjen stejným týmem jako singleplayer. Hra více hráčů tedy bude poprvé stejně zpracována jako hra jednoho hráče.

Možná se vám zdá, že hra teď už vlastně nebude patřit mezi stealth akce. Přeci jen budete mít za úkol splynout s okolím, pohybovat se na veřejnosti atp. Jste na omylu. Hra stále bude tou stealth akcí, kterou je série Splinter Cell tak pověstná, nyní však budeme mít jen trochu posunuté hranice toho, co smíme.

To je prozatím vše, co jsme vám chtěli o hře Splinter Cell Conviction říci.

V současné době je ohlášeno několik dalších velice zásadních informací o velice zásadních hrách, mezi které patří například ohlášení StarCraft II a Need for Speed ProStreet, Grand Theft Auto IV, FIFA 2008 a mnoho dalších. O těchto hrách vás zřejmě v budoucnosti budeme informovat!


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007070401-call-of-duty-4-splinter-cell-conviction-nove-informace/ ].