× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Domácí kancelář zdarma? - 0. díl

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       8. 8. 2007       13 747×

V tomto seriálu si ukážeme, že ne vždy musíme vyhazovat tisíce za profesionální aplikace, ukážeme si, že existují i jiné alternativy. V dnešní době, kdy ceny softwaru už dávno překročily přijatelné hranice, se naštěstí ještě najdou aplikace, které jsou schopné nahradit mnohé jiné, placené. A tak jak jste to právě vy, co nejste až tak majetní, abyste si mohli dovolit produkty světových výrobců (a nejen vy), čtěte!

Je to již více než rok a půl od doby, co byl mým kolegou Martinem Majeríkem napsán první díl seriálu s názvem Domácí kancelář zdarma?. Martin vám chtěl v každém dílu seriálu ukázat bezplatnou alternativu k nějakému placeném softwaru. V prvním díle seriálu si vzal na paškál téma kancelářské aplikace, kde vám představil kvalitní alternativu k MS Office, a to OpenOffice.org. Martinovi bohužel přišla do jeho cesty životem určitá věc a od té doby se na Programujte neukázal a nikdy tedy nenapsal další díly tohoto seriálu.

Já bych tedy chtěl tento seriál oživit a pokračovat v něm. Styl článků hodlám zanechat takový, jak ho Martin zvolil, takže pár slov o čem se to budeme bavit, jaký program nabízíme jako alternativu ke kterému a daný program si podrobněji popíšeme.

Na konec tohoto článku bych chtěl všem rejpalům vysvětlit, proč je toto nultá část seriálu, který již MÁ část první. Odpověď zní takto. Martin Majerík začal seriál, nic o něm neřekl a rovnou začal psát první díl. No a já, jakožto nový autor starého seriálu, mám prostě rád, když je na začátku seriálu vysvětleno, co a jak… No a přeci nebudu v druhém dílu seriálu vysvětlovat, o čem budu v budoucnosti psát, ne?!

Dostáváme se ke konci tohoto úvodního článku k novému starému seriálu. Doufám, že v budoucnosti nedopadnu stejně jako Martin a tento seriál nebude muset přebrat někdo třetí. Na závěr bych se ještě chtěl omluvit všem linuxářům, ale tento seriál se bude točit kolem Windows a programům k nim stvořených. Jasně, OpenOffice.org a další programy, o kterých si budeme povídat (například grafický editor nebo třeba poštovní klient), jsou původními programy Linuxu, ale tento seriál bude určen primárně uživatelům Windows, díky za pochopení. A k definitivnímu konci článku ještě přidávám, že Martin je Slovák a článek byl tedy psán slovensky, já budu pokračovat v češtině.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007080602-domaci-kancelar-zdarma-0-dil/ ].