× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Vyšla nová Joomla! 1.5

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 1. 2008       18 336×

Na Internetu je k dispozici nová verze redakčního systému Joomla! 1.5.

JJen několik týdnů po tom, co byla Joomla! označená jako nejlepší [ http://www.joomla.org/content/view/4122/1/ ] open-source CMS, se na světě objevila očekávaná verze 1.5, která přináší spousty novinek. Mezi hlavní patří změna kódování pouze na UTF-8 a možnost změny lokalizace i v administrátorské oblasti. Mezi další, podle mě důležité, novinky patří implementace dokonalejšího user-friendly-url mechanismu. Pokud jste se někdy pokoušeli optimalizovat weby běžící na Joomle! pro vyhledávače (SEO), uznáte, že je to velký přínos a zjednodušení vaší práce.

Teď ale nevýhody. Bude chvíli trvat, než bude nová verze natolik stabilní a bezpečná, aby se dala použít i do ostrého provozu. Pokud provozujete jen svoje osobní stránky, ze kterých vám neplyne žádný zisk, můžete klidně upgradovat. Pokud ale máte pod palcem nějaký komerční web, doporučil bych vám počkat si radši na další verzi. Další z nevýhod bude (dočasná) nedostupnost doplňků, šablon a jiných rozšíření. Doplňky napsané pro verzi 1.0.x totiž nebudou v nové verzi úplně fungovat – důvodem je kompletní přepsání samotného jádra Joomly!.

Pokud si chcete novou verzi vyzkoušet, stahujte z oficiálních stránek Joomly! [ http://joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=2 ].

Zdroj: http://www.joomlaportal.cz/content/view/279/2/

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007102100-vysla-nova-joomla-1-5/ ].