× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Překlad dokumentace Tkinteru

[ http://programujte.com/profil/1835-jakub-vojacek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       28. 11. 2007       20 148×

Z části hotový překlad dokumentace se přesunul pod ochranná křídla portálu Programujte.com.

Portál Programujte.com rozšířil nabídku služeb o český překlad dokumentace ke grafické knihovně Tkinter [ http://tkinter.programujte.com ].

Tkinter umožňuje programátorovi vytvářet klasické okenní aplikace, jak je na ně zvyklý z Windows, GNOME či KDE, Macu. Jeden program a funguje bez větších problémů na všech těchto platformách.

Uvádí se, že je nejpoužívanější ze všech možných GUI v Pythonu. Rozhodně to platí u začátečníků. Ačkoliv jistě neposkytuje všechny vymoženosti jako profi GUI (pyGTK a pyQt), přesto, nebo právě proto je u začátečníků svojí jednoduchostí oblíben. Také snad proto, že se stále nachází ve standardní distribuci a je tak de facto pythonovský GUI standard.

Na tomto portálu je i seriál [ http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=105-python&kategorie=326-tkinter ] zabývající se Tkinterem.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007112801-preklad-dokumentace-tkinteru/ ].