× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Windows označen za bezpečnější než Mac OS X Leopard

[ http://programujte.com/profil/10455-libor-nekula/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 12. 2007       16 494×

Tímto výrokem se autoři téměř jistě vystavili záplavě anonymních e-mailů od příznivců firmy Apple, kteří budou argumentovat tím, že pro Leopard neexistují viry. ZDNet ale zakládá své tvrzení na výsledcích testu, kdy byly oba operační systémy vystaveny zkoušce všech známých bezpečnostních trhlin. Výsledky jsou neúprosné.

Během roku 2007 se u Apple objevil více než pětinásobek trhlin ve srovnání s Windows XP, nové Windows Vista na tom byly ještě o něco lépe. Problém ale může být mnohem horší, než se zdá. Apple totiž vždy přizná chybu v software až poté, co na tuto chybu vydá patch. To může znamenat, že lidé od Apple vědí o velkých bezpečnostních nedostatcích, o kterých ale veřejně nemluví. Takže zatímco na váš lesklý Apple sice nemohou viry, existuje mnoho bezpečnostních trhlin, které mohou být zneužity hackery.

ZDNet uznává, že pravděpodobně jde proti obecnému povědomí, podle kterého je Apple jaksi bezpečnější než Windows. Ale jelikož obecné povědomí je výsledkem tichého marketingu firmy Apple, není to zas tak překvapivé.

Zdroj: http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/12/20/windows-secure

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007122200-windows-oznacen-za-bezpecnejsi-nez-mac-os-x-leopard/ ].