× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Nové schéma na PSP Slim

[ http://programujte.com/profil/733-alan-fuks/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       8. 1. 2008       30 987×

Nelíbí se už vám to nudné menu vašeho PSP a témata jsou dle vašeho názoru na nic? V tomto článku si ukážeme, jak s tím něco udělat.

Předem bych chtěl upozornit, že schéma budeme měnit na PSP Slim (firmware 3.** s jádrem M33) a že budeme ukládat i na paměť flash0, tudíž pokud nemáte downgradovaný firmware, hrozí brick (je více než pravděpodobný), proto vám to nedoporučuji. Autor článku ani tento server není zodpovědný za poruchu vašeho PSP.


Začneme tím, že si stáhneme plug-in cxmb [ http://dl.qj.net/index.php?pg=12&fid=14686&catid=151 ] a nainstalujeme jej.

Instalace

Rozbalíme ZIP soubor a do složky X:\seplugins (kde X je název diskové jednotky) nakopírujeme soubor cxmb.prx. Jestliže již máte nahraný nějaký plug-in, tak tam máte soubor VSH.txt. Pokud ne, tak jej vytvoříme a přidáme do něj ms0:/SEPLUGINS/cxmb.prx.

Dále v rootu (X:\) vytvoříme složku CXMB a v ní 2 složky – vsh a Font. Ve složce vsh ještě vytvoříme složku resource. Nyní potřebujeme plug-in aktivovat. Proto vypneme úplně PSP (nikoliv do sleep módu). Poté jej zapneme a podržíme pravé tlačítko (tím se dostaneme do Recovery menu). Najedeme do složky Plugins, kde najdeme vypsány všechny plug-iny. Šipkami najedeme na řádek

cxmb.prx [VSH] (Disabled)

a zmáčkneme křížek. Tím se nám Disabled přepíše na Enabled a plug-in je aktivován. Najedeme na Back, na Exit a PSP se restartuje.

Teď je na čase si vybrat nějaké schéma pro naše PSP (jádro M33, nikoli pro firmware 1.5!). Vybírat můžete zde [ http://www.consolespot.net/index.php?network=xmb ] (níže XMB), bohužel je nutná registrace ke stažení. Já budu aplikovat plug-in Schmilkenberries Slim 3.71 M33 [ http://www.edisk.cz/stahni/18755/Schmilkenberries_-_Slim.rar_1.49MB.html ].

Po stažení nějakého schématu připojíme PSP k počítači. Nyní doporučuji použít Total Commander nebo nějakou obdobu pro snazší práci. Ve schématu otevřeme složku CXMB\VSH a obsah složky resource nakopírujeme do X:\CXMB\VSH\resource. Pokud se u schématu nachází i font (většinou se jmenuje ltn0.pgf), nakopírujeme jej do složky Font. Odpojíme PSP od počítače. Stiskneme tlačítko [select] a ve VSH menu nastavíme pomocí šipek USB DEVICE na Flash0. Opět připojíme PSP k počítači. A nyní budeme pro jistotu zálohovat! Raději si zazálohujte celou složku VSH. Až ji budete mít zazálohovanou, všechny soubory ve vašem schématu s příponou *.prx nakopírujte do složky X:\vsh\module, (přepište jej).

Nyní stačí už jen restartovat PSP (Vypnout/Zapnout) a je to hotovo.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007122802-nove-schema-na-psp-slim/ ].