× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

FeedDemon - čtečka RSS feedů zdarma

[ http://programujte.com/profil/11826-jan-adamek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 1. 2008       13 080×

Celá krása a radost z používání FeedDemonu spočívá v jeho jednoduchosti, přehlednosti a příjemném uživatelském rozhraní. Doposud byl nabízen za 30 USD, což nebyla pravda částka vůbec nějak závratná, každopádně možnost využívat ho zdarma je daleko příjemnější.

Program je defaultně dělen na dvě okna (seznam feedů v jednom a zobrazování zpráv ve druhém okně) a je pro něj aplikován skin podobný uživatelskému rozhraní Microsoft Office 2003. Okno se seznamem feedů je děleno na tři základní větve. Jedná se o větev Subscriptions, kde jsou umístěny vaše RSS feedy, dále pak Watches, kde je ukládán výběr článků dle vámi zadaných klíčových slov, a nakonec větev Clippings, což je vlastně archiv pro články, které vás nejvíce zaujaly. Tyto články jsou pak synchronizovány i s vaším uživatelským prostorem u společnosti NewsGator Technologies (o tom ale až v dalším odstavci). Přidání RSS feedu je ve FeedDemonu řešeno velice snadno, stačí zadat URL webové adresy, ze které chcete odebírat články a FeedDemon si adresu RSS feedu již nalezne sám, automaticky předvyplní název tohoto zdroje a vy jen potvrdíte. I přesto, že je program v anglickém jazyce, nemyslím si, že by si s ním každý z vás bez problémů neporadil.

Při instalaci FeedDemonu na vaši stanici vám bude nabídnuta také možnost vytvořit si uživatelský účet u společnosti NewsGator Technologies (což vřele doporučuji). Vytvořením účtu dojde k automatickému spárování s instalací FeedDemonu, čímž dosáhnete toho, že RSS feedy přidané do FeedDemonu budou automaticky dostupné i přes webové rozhraní na stránkách společnosti NewsGator Technologies. Samozřejmostí je také jejich obnova po reinstalaci vaší pracovní stanice, či po přihlášení na jiné instalaci FeedDemonu. Myslím si, že toto je docela dobrý důvod, proč o přechodu na FeedDemon minimálně zauvažovat.

Aplikaci FeedDemon můžete v aktuální verzi stahovat na na oficiálním webu [ http://www.newsgator.com/download/FeedDemon/FeedDemonInstall.exe ] programu.

Zdroj: http://adalog.spaces.live.com/

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008012000-feeddemon-ctecka-rss-feedu-zdarma/ ].