× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Nebezpečné herní konzole!

[ http://programujte.com/profil/7066-martin-zikmund/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       30. 7. 2008       20 362×

Skoro každý je máme doma. Jsou centrem zábavy, odreagování a odpočinku. Kdo by si rád nezajezdil v nadupaném autě ilegální závody nebo nepostřílel všechny své protivníky? Nebo dokonce v některých případech i neprotáhnul své tělo? Ano. To můžeme jen díky svým milým herním kozolím.

To jsme si mohli myslet doteď. Přichází ale strašné zjištění.

Organizace Greenpeace, která se snaží chránit životní prostředí celého světa, testovala herní konzole. Výsledky jejich testu jsou velice, velice překvapující.

Všechny tři testované herní kozole (Xbox 360, PlayStation 3 a Wii) obsahují velmi zvýšené množství nebezpečných jedovatých látek, jako je berylium a bromid, které mohou způsobit zdravotní potíže s játry, ledvinami apod. Konzole Xbox 360 a PS3 dokonce obsahují speciální změkčovadlo, které může způsobit i neplodnost u mužů. Tyto látky se uvloňují vypařováním a nejvíce škodí při demontáži.

Celou studii si můžete prohlédnout i s videy na zvláštním webu [ http://www.greenpeace.org/international/clashoftheconsoles/ ], který Greenpeace testu věnovala. Celý záznam z testu písemně si můžete stáhnout anglicky ve formátu PDF zde [ http://www.greenpeace.org/raw/content/international/press/reports/playing-dirty.pdf ].

Zdroj: CHIP, Greenpeace.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008073000-nebezpecne-herni-konzole/ ].