× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Den proti spamu 2008

[ http://programujte.com/profil/135-jakub-fiser/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       6. 11. 2008       25 429×

Minulý rok Programujte zveřejnilo [ http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007103000-den-proti-spamu ] bleskovou zprávu o nově vzniklé akci Den proti spamu [ http://www.denprotispamu.cz/ ], tehdy s ročníkovým označením 2007. Na dnešek, respektive 7.11. 2008, je naplánováno její druhé pokračování. Zatímco minulý rok byl tvůrci označen za takovou "beta" verzi a pojat více méně jako výzva, aby uživatelé pravidelně příjímající SPAM (což jsou v současné době prakticky všichni), zejména jeho českojazyčnou (slovenskou) verzi, na tuto skutečnost reagovali zasláním stížnosti (nadávky) rozesílači SPAMu a našli si čas na nahlášení nevyžádané pošty na Úřad pro ochranu osobních údajů (UOOU [ http://www.uoou.cz ]), dnes je záměrem zakladatelů "upozornit na alarmující stav v oblasti elektronické komunikace". Zároveň také vyzývají: "V rámci této iniciativy můžete společně s dalšími spojit své síly a zapojit se do veřejné diskuze na téma spamu. Novinářskou i blogerskou komunitu tímto vybízíme, aby se v pátek 7. listopadu zamysleli nad tímto tématem a vyjádřili svůj názor či objektivně zhodnotili současnou situaci."

Cíle akce jsou dva:
  • Vyvolat širší a konstruktivní diskuzi o problematice spamu a antispamu. Medializovat problematiku spamu, diskutovat v tomto směru o české legislativě, sdělovat osobní zkušenosti, navrhovat rozumné možnosti řešení apod.
  • Ukázat, že (některým) internetovým uživatelům tento problém není lhostejný a jsou proto ochotni sami něco udělat.

Uvidíme, zda iniciativa letos vyvolá nějaký ohlas. Minulý rok se to pořadatelům nepovedlo a to na propagaci akce věnovali daleko více sil než v případě letošního roku.

Nezbývá tedy než vyzvat čtenáře této bleskovky, aby v případě, že se jim tato snaha líbí, vyjádřili svůj názor, zkušenosti nebo znalosti s technologiemi pro boj proti SPAMu ve formě článku na svůj blog nebo například jako komentář k této bleskové zprávě zde na Programujte .

Více informací je uvedeno v tiskové zprávě [ http://www.denprotispamu.cz/press/081106-den-proti-spamu-tiskova-zprava.pdf ].

Aktualizováno:

Odkazy na stránky reagující na tuto výzvu:

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008110600-den-proti-spamu-2008/ ].