× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Microsoft připravuje update testovací verze Windows 7 a Vista SP2 RC

[ http://programujte.com/profil/12241-zdenek-moravec/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/2327-tomas-barton/ ]Google [ ?rel=author ]       24. 2. 2009       15 211×

Brzy by měly být dostupné aktualizace operačních systémů od Microsoftu.

Windows 7, pravděpodobně nejžhavější produkt roku 2009, který debutoval koncem loňského roku, přináší spoustu zlepšení oproti Vistám. Nový OS sice má s Vistami shodnou část kódu, ale obsahuje bohatší a mnohem rychlejší uživatelské rozhraní a slibuje lepší podporu hardwaru, jak díky týmu Microsoftu, tak i partnerů z oblasti výrobců hardware. Mimo to by měl podporovat klíčové technologie jako vícedotykové (multi-touch) ovládání, snaží se být tím, čím jsou Visty podle PR agentur.

Ale před uvolněním nového OS musí Microsoft svůj systém vylepšit a připravit se na masivní odezvu, kterou způsobí jeho vydání. Prvním kritickým krokem bylo uvolnění beta verze pro veřejnost. V současné době se Microsoft připravuje na první ostré testování nového updatu pro Windows 7.

Microsoft oznámil, že v úterý 24. února vydá sérii pěti testovacích aktualizací pro uživatele beta verze. Tyto updaty budou dostupné přes Windows Update, ale nebudou se stahovat automaticky A to ani v případě, kdy je automatické stahování povoleno.

Aktualizace jsou pouze dávkou systémových souborů, které přepíší identické soubory. Čili tento update je pouze slepým testem a neobsahuje žádné opravy chyb ani vylepšení.

Co se týče aktuálních systémů Windows, Microsoft vydal 20. února RC verzi Windows Vista a Windows Server 2008 SP2. Přináší opravu celkem 671 chyb. Je dostupný jako instalační balíček nebo pomocí Windows Update.

Microsoft poskytl RC verzi SP2 testerům pro ověření, že všechny opravy skutečně fungují a nepřináší nové problémy. Nutí testery aby nenavrhovali nové vlastnosti, ale aby se soustředili na testovaný problém.

V oblasti hardwaru by měl RC poskytnout podporu pro nové 64-bitové CPU od VIA, Bluetooth v2.1 a Windows Connect Now (WCN), který umožňuje snadnou konfiguraci Wi-Fi sítí, zkracuje čas nutný pro obnovení Wi-Fi po hybernaci a výrazně zlepšuje schopnost zápisu na Blue-ray.

V softwarové oblasti najdeme v SP2 rychlejší RSS čtečku, Windows Search 4.0 a možnost nastavit maximální počet TCP připojení.

Service pack je určen také pro Windows Server 2008 a poskytuje plně integrovaný nástroj pro virtualizaci Hyper-V, s jednou licencí zdarma pro Windows Server 2008 Standard, čtyřmi pro Windows Server 2008 Enterprise a neomezeným počtem volných licencí pro Windows Server 2008 Datacenter. Také došlo k vylepšení ve správě serveru a vyřešení několika problémů s licenčními klíči.

Stručně řečeno SP2 přináší mnoho důležitých vylepšení jak pro velké podniky, tak i pro jednotlivé uživatele. Datum vydání ostré verze SP2 zatím nebylo oznámeno.

Zdroj: http://www.dailytech.com/Microsoft+Prepares+to+Release+Windows+7+Test+Updates+Vista+SP2+RC/article14343.htm

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2009022200-microsoft-pripravuje-update-testovaci-verze-windows-7-a-vista-sp2-rc/ ].