× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Twitter - přechod z Basic Authentication na OAuth v PHP

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       11. 8. 2010       20 953×

Twitter ukončuje podporu Basic Authentication, proto by se vám mohl hodit rychlý návod, jak jednoduše přejít při komunikaci s Twitterem na nový autentifikační protokol OAuth v PHP během pár minut.

Pokud používáte ke spojení s Twitterem ve svých webových nebo desktopových aplikacích Basic Auth, pak byste měli co nejrychleji přejít na nový protokol OAuth. Twitter totiž k 16. srpnu 2010 ukončuje podporu pro starší Basic Authentication a nebude možné s ním nadále pracovat.

Tento článek si klade za cíl ukázat, jak jednoduše a rychle, bez zbytečné teorie a potřebných znalostí implementovat nový protokol OAuth v PHP a nahradit tak dřívější Basic Auth. Ukázka se týká posílání statusů z vaší webové aplikace na Twitter.

Registrace aplikace

Přihlašte se na Twitter s účtem, na který chcete statusy posílat z vaší webové aplikace.

Dále je třeba si zaregistrovat aplikaci na Twitter developers [ http://dev.twitter.com/ ]. Registrací získáte klíče potřebné pro spojení s Twitterem. (přímý link na registraci aplikace [ http://dev.twitter.com/apps/new ])
K samotné registraci není třeba toho moc dodávat, u položky Default Access type přepněte na Read & Write pro možnost zápisu.

Knihovna Twitter-async

Pro práci s OAuth použijeme knihovnu Twitter-async [ http://github.com/jmathai/twitter-async ] od Jaisena Mathai [ http://www.jaisenmathai.com/ ], stáhněte si ji.

Klíče

Nyní použijeme klíče, které vám byly přiděleny při registraci aplikace. Jděte na Your Apps [ http://dev.twitter.com/apps ] a vyberte nově vytvořenou aplikaci. Nyní vytvoříme soubor mujtest.php, který uložíme do adresáře stažené knihovny Twitter-async (tedy vedle souborů EpiCurl.php, EpiOAuth.php…) a vložíme do něj následující řádky:

Výše zobrazený kód upravíme pouze na 4 okomentovaných řádcích dle nápovědy v nich a případně i text vzorového statusu, který se vloží na váš Twitter účet.

Nakonec celou složku s knihovnou a naším souborem mujtest.php nahrajeme na server a spustíme (např. http://mujweb.cz/nazev-slozky/mujtest.php).

Nyní si můžete vytvořený skript implementovat do vaší webové aplikace a posílat tak statusy na Twitter přes ni :).

Ujistěte se, že máte kódování souboru mujtest.php nastaveno na UTF-8.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2010081100-twitter-prechod-z-basic-authentication-na-oauth-v-php/ ].