× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

WebExpo Startup Show

[ http://programujte.com/profil/4089-zdenek-vecera/ ]Google [ https://plus.google.com/+ZdenekVecera?rel=author ]       30. 8. 2010       20 086×

Praha, 30. srpna 2010 – Zbývají poslední dny do uzavření přihlášek do WebExpo Startup Show 2010 – již třetího ročníku soutěže pro začínající inovativní webové projekty. Akce je součástí mezinárodní konference WebExpo 2010 o technologiích, webdesignu a businessu na internetu, která se uskuteční 23. – 25. září v Praze. Uzávěrka přihlášek do soutěže je 6. září.

Poprvé je soutěž WebExpo Startup Show otevřená i pro projekty ze všech středoevropských zemí; vedle České republiky a Slovenska také z Německa, Polska, Maďarska a Rakouska.

Nejlepší projekt vybere porota odborníků z 6 zemí, i návštěvníci konference.
"Jednotlivé projekty bude porota hodnotit podle toho, jestli jsou založené na originální myšlence, podle kvality provedení, šanci na úspěch na trhu a životaschopnosti obchodního modelu. Publikum zase svým hlasováním ukáže, který projekt je nejsympatičtější lidem," říká organizátor soutěže Ing. Václav Stoupa.

Vítěz získá hodnotné ceny a podporu pro rozvoj internetového podnikání. Nejlepší projekty obdrží ceny a služby od partnerů soutěže Microsoft [ http://www.microsoft.com/cze/web/ ], Active 24 [ http://www.active24.cz/ ], Optimics [ http://www.optimics.cz/ ], Pixmac [ http://www.pixmac.cz/ ] a Jihomoravského inovačního centra [ http://www.jic.cz/ ]. Budou také zařazeny do prestižního výběru startupů dvou prestižních investičních fondů a business inkubátorů - evropského HackFwd [ http://hackfwd.com/ ] a řeckého Openfund [ http://theopenfund.com/ ].

Společnost Microsoft, hlavní partner konference WebExpo, nabízí všem zúčastněným projektům v soutěži kromě věcných cen také možnost zařazení do programů WebsiteSpark [ http://www.websitespark.cz ], BizSpark [ http://www.bizspark.cz ] a DreamSpark [ http://www.dreamspark.cz ]. Patrik Zdarsa ze společnosti Go-on.CZ, využívající program WebsiteSpark, uvedl:
Program WebsiteSpark jsem objevil v anglickém zpravodaji společnosti Microsoft a hned jsem se zaregistroval, protože to je program, který tu dlouhou dobu chyběl. Navíc díky katalogu webových profesionálů jsme byli záhy přizváni dalším partnerem do jeho projektu a ihned můžeme využít licence z programu.

Loňského ročníku WebExpo Startup Show se zúčastnilo 35 projektů. Zvítězil projekt NejŘemeslníci, který po účasti v soutěži získal mnoho dalších ocenění. Měl také možnost prezentovat se v pořadu Den D České televize, které bude vysíláno na počátku roku 2011.

Přihlásit soutěžní projekt je možné do 6. září na stránce webexpo.cz/startupshow2010/. Vítěz bude vyhlášen na závěr konference WebExpo.

O konferenci WebExpo (www.webexpo.cz [ http://www.webexpo.cz ])

WebExpo 2010 je třetím ročníkem odborné konference o webových technologiích, webdesignu a businessu na internetu. Přináší aktuální informace o dění na internetu, webu 2.0 a vývoji webových aplikací u nás i ve světě. Vedle praktických přednášek od prestižních zahraničních i českých odborníků z řad vývojářů, grafiků, podnikatelů a manažerů nabízí i workshopy a neformální doprovodný program. Konference se koná na půdě Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze 23.25. září 2010. Hlavními partnery letošního ročníku jsou Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity a společnost Microsoft.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2010083000-webexpo-startup-show/ ].