× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Twitter se mění – bude rychlejší, jednodušší a... #letsfly

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       8. 12. 2011       15 778×

Je tomu teprve přes rok, co Twitter přišel s novou verzí své webové aplikace, která tehdy vzbudila mírný rozruch. I přesto před pár hodinami tým okolo Twitteru na svém blogu uvedl novou verzi, která bude během několika málo týdnů dostupná. Jaké jsou změny? Co nového se připravuje? A co mobilní verze?

Let’s Fly“, tak uvádí Twitter tým připravovanou novou verzi. A  nejedná se o žádné malé změny, připraven byl kompletní redesign webové verze, iPhone i Android aplikace a mobilní verze Twitteru. Poslední tři zmíněné byly právě aktualizovány a nový design je tak již přístupný pro iPhone, Android a mobilní verzi [ http://mobile.twitter.com ].

Nová je například Timeline, která zobrazuje – podobně jako aktuální verze – kromě tweetů i další multimediální obsah – fotky, videa a další informace, jako jsou noví followeři a retweety.

Podívejte se na úvodní video:

Nové hlavní menu (v hlavičce nahoře) bude jednotné napříč všemi zařízeními, ať jste na Twitteru skrze desktop nebo mobilní telefon. Podobně, jako ve stávající verzi, se po kliknutí na tweet rozbalí další informace k vybranému tweetu – retweety, reakce a multimediální obsah.

Nový design Twitteru – na obrázku desktopová verze a Twitter pro iPhone.

Nový odkaz v hlavičce, Connect, obsahuje vše, co se ochomýtne kolem vás. Zobrazuje reakce, retweety, nové followery, kteří followeři si oblíbili vaše tweety (favorites) nebo listy, do kterých jste byli přidáni. Kromě toho zůstala zachována možnost zobrazit si pouze reakce na vás (@mentions).

Reakce (@mentions) a Aktivita (Activity) tak byly přesunuty pod novou záložku Connect.

Druhý nový odkaz, Discover, nabízí proud informací kolem vás. Reflektuje vaši polohu, zájmy, koho followujete a co se právě děje důležitého ve světě. Jedná se o obsah přizpůsobený uživateli a jeho zájmům.

Nový je i profil a zobrazení soukromých zpráv.

Tweet button pro napsání nového tweetu se posunul do pravého horního rohu a dostal kontrastní azurový přeliv.

Nová mobilní verze vypadá na iPhone hezky, na starším telefonu s Androidem (HTC Wildfire) už ne tak moc :).

Twitter pro iPad bude aktualizován brzy, nový design webové verze uvidíme během následujících týdnů.

Upozornění pro vývojáře:
Změna „postihla“ i Tweet button – má trošku jiné rozměry (už nyní). Původní vertikální verzi stačily rozměry 55 px na šířku, nová verze je při stejné šířce lehce useklá, minimální šířka nového vertikálního Tweet buttonu je 57 px, ideálně pak 59 px. Velikostí se tak vyrovnal LinkedIn buttonu.
Na webu Twitter buttons [ https://twitter.com/about/resources/buttons#tweet ] už ani není vertikální verze nabízena (alespoň jsem ji nenašel), naopak jsou k dispozici nové verze a více možností prezentace svého účtu/hashtagu.

Pro aktuální informace můžete sledovat blog Twitter týmu [ http://blog.twitter.com/ ] nebo přímo jejich Twitter účet [ http://twitter.com/intent/user?screen_name=twitter ]. Další fotky nového designu můžete vidět na webu businessinsider.com [ http://www.businessinsider.com/this-is-the-new-new-twitter-2011-12#here-is-the-new-profile-page-1 ].

Již nyní si můžete nový design Twitteru vyzkoušet na aplikaci pro iPhone [ http://itunes.apple.com/us/app/twitter/id333903271?mt=8 ], aplikaci pro Android [ https://market.android.com/details?id=com.twitter.android&hl=en ] nebo na nové mobilní verzi [ http://mobile.twitter.com ]. Představení nové verze můžete vidět na speciální stránce [ http://fly.twitter.com/ ] (fly.twitter.com).


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2011120800-twitter-se-meni-bude-rychlejsi-jednodussi-a-letsfly/ ].