× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Anonymous zaútočili na mediální weby

[ http://programujte.com/profil/21095-honza-toman/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 1. 2012       9 402×

Anonymous znovu útočí na velké weby. Dnes v noci (pondělí okolo 1:00) zaútočili na web americké televize CBS.com a další stránky.

Anonymous většinou útočí pomocí DDoS útoku, ale u CBS zvolili jinou strategii. Pokud byste chtěli v noci navštívit CBS.com, tak by na vás čekala pouze jedna jediná stránka. Jednoduše - Anonymous získali přístupové údaje k serveru a smazali kompletně všechna data. V tuto chvíli už CBS.com běží bez výrazných problémů.

V noci také znovu zaútočili na weby studia Universal - UniversalMusic.com stále běží s problémy (pondělí 12:00). Francouzská společnost Vivendi, která se zaměřuje na hudbu, filmy a počítačové hry, je také nedostupná a na webu je pouze hláška o výpadku služeb. Vivendi rovněž patří společnosti Universal.

Útokům se nevyhnula ani Brazílie. Brazilská média informovala, že Anonymous pomocí DDoS útoku odstavili stránky brazilského portálu veřejné správy, stránky města Tangara da Serra a také web oblíbené brazilské zpěvačky Pauly Fernandes. Na zmíněných stránkách byl pouze vzkaz: „If Megaupload is down, you are down too.“


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2012012300-anonymous-zautocili-na-medialni-weby/ ].