× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Výsledky 13. ročníku konference Junior Internet

[ http://programujte.com/profil/20356-redakce/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       30. 3. 2012       15 323×

V sobotu 17. 3. 2012 proběhl již 13. ročník konference Junior Internet, která každoročně přivede dohromady mladé internetové podnikatele, podnikatele a webdesignery. Letošní ročník se nesl ve znamení velkých změn. Největší změna byla přítomnost hvězdné poroty (ve složení David Grudl, Jan Tichý, Jirka Tvrdek a Vít Vrba), která rozhodla na samotné konferenci o finálním osudu finalistů. Vítězové projektu i letos ukázali, co mladí na internetu dokážou.

Junior Internet se snaží být odrazovým můstkem pro mladé lidi do 18 let, kteří vytvářejí své vlastní internetové projekty. Mladí lidé se mohli přihlásit se svými webovými stránkami, grafickými pracemi či texty o internetu. Organizátoři obdrželi celkem 254 přihlášek. Všichni účastníci pak byli pozváni na konferenci Junior Internet, která proběhla 17. 3. 2012 a kde vítězové představili své projekty. Během uplynulých 13 let již Junior Internet pomohl odstartovat kariéru nepřebernému množství mladých podnikatelů, programátorů, designerů či copywriterů – namátkou můžeme jmenovat Tomáše Krchu, Jana Řežába či Zdeňka Cendru.

Konečný výsledek finalistů letos vypadal následovně:
Junior Web (mladší kategorie):
1. Martin Kučera - http://mojeprani.eu [ http://mojeprani.eu ]
2. Petr Maňas - http://rodicak.cz [ http://rodicak.cz ]
3. Martin Zíka - http://www.worldcamera.net [ http://www.worldcamera.net ]

Junior Design (mladší kategorie):
1. -- (porota se rozhodla první místo v této kategorii neudělit)
2. David Nepožitek - http://minecraft.project-nemesis.cz/soutez.html [ http://minecraft.project-nemesis.cz/soutez.html ]
3. Adam Bruštík - http://www.uloz.to/soubory/antivir/junior-design/ [ http://www.uloz.to/soubory/antivir/junior-design/ ]

Junior Erb:
1. Tomáš Čakloš - http://gymplos.cz [ http://gymplos.cz ]
2. David Hotař - http://earth.zszatopkovych.eu [ http://earth.zszatopkovych.eu ]
3. Martin Fiala - http://svcpohorelice.cz/ [ http://svcpohorelice.cz/ ]

Junior Web (starší kategorie):
1. Matouš Skála - http://www.Mystudentbook.com [ http://www.Mystudentbook.com ]
2. Jan Henneberg - http://www.fbduel.cz [ http://www.fbduel.cz ]
3. Jiří Šifalda - http://wordbot.cz [ http://wordbot.cz ]

Junior Design (starší kategorie):
1. David Jindra - http://easymagazine.cz/ [ http://easymagazine.cz/ ]
2. Michal Plodek - http://plodek.cz/nachos.pdf [ http://plodek.cz/nachos.pdf ], http://plodek.cz/ [ http://plodek.cz/ ]
3. Milan Michal - http://milanmichal.cz [ http://milanmichal.cz ]

Navíc byla vyhlášena Speciální cena Nadace Vodafone za nejlepší online projekt s obecně prospěšným cílem. V této kategorii byl oceněn Matěj Polák se svým projektem studentské televize Gymnázia Dačice - http://g-one.tv [ http://g-one.tv ].

Všichni finalisté si odnášeli hodnotné ceny od našich partnerů. Navíc byli pozváni také na Mezinárodní symposium Junior Internet v Bratislavě, kde mohli své schopnosti porovnat s vítězi z ostatních zemí Visegrádské čtyřky.

Konference Junior Internet nabídla velmi zajímavý program. Osvědčený odpolední blok plný přednášek však byl zachován v obdobné podobě jako v minulých letech - kromě jiného nám Jakub Nešetřil ukázal průlet nejžhavější technologií dneška; Honza Řežáb se podělil o svoje zkušenosti s http://SocialBakers.com [ http://SocialBakers.com ] a Petr Kováčík povídal o minulosti portálu Skrz.cz. Robin Razska se bohužel nemohl dostavit osobně, tak nám alespoň poslal video http://vimeo.com/38677580 [ http://vimeo.com/38677580 ], stejně tak Tomáš Hajzler (http://www.youtube.com/watch?v=fqe33ekmNyU [ http://www.youtube.com/watch?v=fqe33ekmNyU ]). Veškerá ostatní vystoupení na konferenci byla také nahrána a videa se brzy objeví na stránkách projektu volně k dispozici.

Zdá se, že se letošní změny líbily: "Mám radost, že můžeme dlouhodobě podporovat projekt Junior Internet a vidět, jak jeho úroveň každoročně stoupá. Organizátorům se daří nejen prezentovat přehlídku toho nejlepšího, co u nás vytvořili programátoři do 18 let, ale zejména inspirovat další, aby se po hlavě vrhli do vlastní tvorby," prohlásil Ondřej Zapletal, ředitel Nadace Vodafone, která Junior Internet i letos podpořila.

Velice děkujeme našim partnerům, díky kterým se projekt mohl uskutečnit - Nadaci Vodafone, Soukromé střední škole výpočetní techniky a Mezinárodnímu visegrádskému fondu. Projekt organizuje občanské sdružení Together Czech Republic ve spolupráci s Fakultou informatiky a statistiky VŠE a Business IT Clubem. Ceny do soutěží věnovaly společnosti Pixmac, WebExpo, Medio Akademie, SuperHosting a HyperMedia. Mediálními partnery projektu jsou servery Lupa.cz, Zdroják.cz, Root.cz, Internet Info, programujte.com, Studio STA a WebExpo.

Více informací o projektu Junior Internet naleznete na www.juniorinternet.cz [ http://www.juniorinternet.cz ] a na @Junior_Internet [ http://twitter.com/Junior_Internet ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2012033000-vysledky-13-rocniku-konference-junior-internet/ ].