Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackinguNová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

 

Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

Google       Google       10. 9. 2014       19 363×

Kdo z Vás někdy neměl chuť proniknout do tajuplného světa hackerů a prozkoumávat neznámá zákoutí kyberprostoru? Po zhlédnutí filmu s hackerskou tématikou se toto stalo snem nejednoho teenagera. Cesta vedoucí k prvním úspěchům je ovšem velice dlouhá a složitá a jen málokdo má dostatek trpělivosti aby vydržel a do tajemného světa hackerů nakonec skutečně proniknul.

Neúspěch přitom často spočívá ve skutečnosti, že zájemce o toto velice rozsáhlé téma neví, kde vlastně začít.  V ohromném moři informací, kde jednotlivé informace sami o sobě nedávají začátečníkovi příliš smysl, tak velice brzy utone.

Se službou Hacker Academy je to snadné

Společnost HACKER Consulting, s.r.o. proto v červenci 2014 spustila novou vzdělávací službu s názvem Hacker Academy, která se má stát jakousi školou hackingu. Zájemci o toto velice zajímavé a  atraktivní téma se zde budou moci dozvědět vše, co je zajímá, a to poutavou formou plnou praktických příkladů a ukázek.

Komu je Hacker Academy určena

Ač by se z prvních odstavců mohlo zdát, že je cílem služby vychovávat nové kybernetické zločince, opak je pravdou. Služba Hacker Academy je zde proto, aby srozumitelnou formou přiblížila témata hackingu všem, kdo o ně projeví zájem a ten by měli projevit hlavně IT specialisté a SW vývojáři. Cílem služby Hacker Academy je rozmetat hustý opar, který hackerské praktiky zahaluje a přiblížit toto tabu současnosti široké veřejnosti.

Web Hacker Academy

Teprve tehdy, až provozovatelé služeb, správci síťové infrastruktury a softwaroví vývojáři dokonale porozumí technikám, které kybernetičtí útočníci běžně používají, budou se jim moci efektivně bránit. To je pravý důvod vzniku této nové vzdělávací služby. Hacking nemá být v současné společnosti tabu, je součástí každodenního života na internetu, a je proto potřeba mu porozumět.

Forma studia

Variant studia nabízí Hacker Academy hned několik. Zájemci z řad firemních zákazníků si mohou objednat osobní školení ve vlastní společnosti. Ostatní zájemci o osobní školení, pak mají možnost se přihlásit na kurzy konané ve školicích místnostech v Praze, Brně, Olomouci a Bratislavě. A nakonec ti, kterým z nejrůznějších důvodů nevyhovují několikadenní kurzy konané daleko od domova, mohou využít kratších on-line webinářů, jenž jsou vždy zaměřené na jedno konkrétní téma. Vybere si prostě každý.

Jak služba vznikala

Společnost HACKER Consulting s.r.o. založil Roman Kümmel, provozovatel známého komunitního serveru SOOM.cz zaměřeného na hacking a ICT security. Roman se dlouhodobě věnuje zranitelnostem webových aplikací a webhackingu a po praktických zkušenostech s žalostným stavem zabezpečení současného World Wide Webu, bylo spuštění podobné vzdělávací služby jen otázkou času.

Plány do budoucna

Služba Hacker Academy se dnes nachází na samém začátku své cesty. V nabídce se ale už nyní nachází poměrně rozmanité spektrum kurzů zaměřených na hacking webových aplikací. Roman Kümmel je momentálně jediným lektorem školy, ovšem plány do budoucna má veliké. Jeho přáním je, aby škola Hacker Academy nabízela kurzy ze všech oblastí hackingu. Webhackingem to prý jen začíná. Na řadu by měly přijít kurzy Wi-Fi hackingu, kurzy zaměřené na hacking síťové infrastruktury a exploitaci systémů. Chybět prý nebudou ani kurzy bezpečného chování v kyberprostoru pro běžné uživatele nebo semináře zaměřené na programování a sociotechniku. Vše je jen o získání nových schopných lektorů, kteří mají v Hacker Academy dveře otevřené. Podmínky spolupráce, které jim Hacker Academy nabízí, jsou více než zajímavé.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
6 hlasů

Nové články

Obrázek ke článku Stavebnice umělé inteligence 1

Stavebnice umělé inteligence 1

Článek popisuje první část stavebnice umělé inteligence. Obsahuje lineární a plošnou optimalizaci.  Demo verzi je možné použít pro výuku i zájmovou činnost. Profesionální verze je určena pro vývojáře, kteří chtějí integrovat popsané moduly do svých systémů.

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý