× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Nová verze InstallAware

[ http://programujte.com/profil/20356-redakce/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 8. 2016       11 091×

Nová verze InstallAware vytváří instalační balíčky APPX pro aplikace Win32, Win64 a .NET pro použití v prostředí Universal Windows Platform (UWP). Začne se dodávat s okamžitou podporou celého ekosystému Windows 10 Redstone.

InstallAware X5 obsahící plnou odporu Projektu Centennial společnosti Microsoft si klade za cíl přenést aplikace pro Win32, Win 64 a .NET do budoucnosti. Umožní obohatit instalační programy o výstupy APPX pro UWP. Nová verze InstallAware X5 přichází též jako první s podporou ekosystému Windows 10 Redstone včetně .NET 4.6.2, Visual Studio 15 a SQL Server 2016.

Společnost InstallAware Software, vedoucí společnost v oboru tvorby a úprav softwarových instalací a virtualizačních řešení pro tvůrce aplikací a podniky, oznámila dostupnost nástroje InstallAware X5. InstallAware je tou nejpružnější platformou pro tradiční i agilní vývojářské týmy tvořící softwarové instalační balíčky pro Windows a Azure, APPX Universal Windows Platform, virtualizace Microsoft App-V i bezplatné virtualizační balíčky. Svou okamžitě dostupnou podporou celého ekosystému Windows 10 Redstone dává InstallAware X5 vývojářům mezi jiným i možnost spolehnout se na to, že jejich instalační balíčky jsou slučitelné s nejnovějšími technologiemi včetně Microsoft .NET Framework 4.6.2, Microsoft Visual Studio 15 a SQL Server 2016.

Zcela nový nástroj InstallAware X5 je plnou implementací Projektu Centennial společnosti Microsoft. Vývojáři zachovají veškeré investice učiněné do stávajících instalačních projektů a skriptů vytvořených pomocí InstallAware, protože z nich mohou okamžitě vytvořit balíčky APPX určené pro Universal Windows Platform. Aplikace pro Win32, Win64 a .NET se tak pomocí InstallAware X5 bez jakéhokoli úsilí přenesou do budoucnosti a navíc z jediného zdroje.

Integrované vývojové prostředí (IDE) InstallAware X5 má zcela nové, pro dotykové obrazovky optimalizované vizuální komponenty, zrychlené náhledy na návrh, podporu vysokých DPI. Je radost na něj pohledět a skvěle se s ním pracuje na celém spektru zařízení – od tabletů až po ploché displeje s ultra vysokým rozlišením. Stejně jak jsou instalační balíčky vytvořené pomocí InstallAware pružné a přizpůsobivé, je i InstallAware IDE produktivní a škálovatelné. Vždy nabízí dva pohledy na projekty instalací: nízkoúrovňové skripty nebo kód a na druhé straně vysokoúrovňové vizuální editory. Oba pohledy jsou vždy spolu svázány a změny učiněné v jednom pohledu se okamžitě promítají do pohledu druhého. Tato úroveň pružnosti je zcela bezkonkurenční, a to jak ve srovnání s předchozími verzemi, tak s libovolným konkurenčním produktem z oboru vývoje softwarových instalací.

Výrobci aplikací se potřebují spolehnout na to, že jejich instalační programy poskytnou uživatelům kladný první dojem z pořízeného software, který korektně poběží na stále rostoucím počtu verzí Microsoft Windows. InstallAware X5 je jediným instalačním nástrojem, který dokáže vytvořit jediný balíček schopný instalovat aplikace pod všechny verze Windows počínaje 32bitovými Windows XP a celou následnou řadu verzí až k té poslední: 64bitové verzi Windows 10 Redstone. Inteligentní skriptování zabudované do InstallAware X5 umožní vývojářům chytře přizpůsobit své instalační balíčky pro každou z cílových platforem a zároveň pro ně zachovat jediný zdrojový soubor. Zákazníkům se pak dodá jediný instalační balíček pro všechny jejich instalační scénáře; tím se vyhoví jejich různorodým požadavkům, sníží se náklady na podporu a odstraní se chyby instalačního procesu – a to je pružnost instalací, kterou žádný jiný podobný nástroj nenabízí.

V neposlední řadě je výhodou nástroje InstallAware X5 i to, že je úplně integrován se všemi součástmi vývojářských nástrojů společnosti Microsoft, včetně Visual Studio ve verzích 15 až 2003, Team Foundation Server ve verzích 2015 až 2010 a SQL Server ve verzích 2016 až 2005. InstallAware X5 vyváří instalační program, nové balíčky APPX a virtualizační balíčky App-V z libovolného projektu ve Visual Studiu; automaticky detekuje projektové soubory a technologické závislosti jako .NET a přidá je k instalacím podle potřeby. InstallAware X5 je vše obsahujícím řešením potřeb globálně šířených aplikací pyšnící se trvale agilními integračními postupy. Vývojáři si s tímto nástrojem udrží krok s nejnovějšími technologiemi a budou vytvářet instalační programy odrážející jejich značku a produkty, charakter návrhu a obchodní logiku. Vypořádají se s podporou stále rostoucího počtu platforem z jediného sjednoceného kódového základu a bude je to stát jen zlomek času a nákladů oproti všem alternativám.

Nová verze InstallAware X5 je k dispozici zdarma pro všechny uživatele nástroje Visual Studio. Placené verze začínají na 12 400 Kč bez DPH za licenci pro nového uživatele nebo 8 200 Kč za konkurenční upgrade. Z webového serveru společnosti a adresou www.installaware.com [ http://www.installaware.com ] je možno si stáhnout 30denní zkušební verzi. V České republice a Slovenské republice je partnerem společnosti InstallAware společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/ [ http://www.embt.biz/ ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2016082200-nova-verze-installaware/ ].