× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

RAD Studio a Windows Store

[ http://programujte.com/profil/24453-nikola-vranova/ ]Google [ ?rel=author ]       14. 1. 2017       10 060×

RAD Studio je první vývojové prostředí se zabudovanou podporou balení aplikací typu Win32 a Win64 pro jejich umístění a šíření prostřednictvím Windows 10 Store.

Společnost Embarcadero Technologies (divize společnosti Idera), vedoucí dodavatel softwarových řešení pro vývoj aplikací, oznámila, že RAD Studio je prvním integrovaným vývojovým prostředím (IDE) poskytujícím zabudovanou podporu balení aplikací typu Win32 i Win64 pro Windows 10 Desktop Bridge a pro šíření prostřednictvím Windows 10 Store. Programátorům to otevírá možnost dodávat milióny stávajících i nově vytvořených aplikací stamiliónům uživatelů Windows, a to v řádu minut.

Podpora šíření pomocí nástroje Desktop Bridge v produktu RAD Studio umožní vývojářům přímo z integrovaného vývojového prostředí vytvořit distribuční balíček. Ten je určen pro nové i stávající aplikace pro stolní počítače, které byly vytvořeny pomocí nástrojů Delphi nebo C++Builder. Tento distribuční formát pro Windows 10 Store, nově podporovaný v RAD Studiu, umožní vývojářům ten nejrychlejší způsob, jak nejen modernizovat stávající aplikace a obohatit je o poslední podobu uživatelského rozhraní Windows 10, tak i v mžiku "sbalit" aplikace pro umístění na aplikační obchod Windows 10 Store. Poslední vylepšení produktů přineslo i řadu nativních komponent WinRT/UWT, nová aplikační programová rozhraní a nové komponenty VCL.

"S nástrojem Desktop Bridge na Windows 10 přináší společnost Microsoft nástroj, jenž umožní veškerému software pro stolní počítače použít moderní formát balení aplikací pro Windows.  Výhodou jsou přímější instalační a odinstalační procesy i průběžná vylepšení software a též nové možnosti šíření aplikací prostřednictvím Windows Store a Windows Store for Business; software může být zároveň obohacen o možnosti Universal Windows Platform, ke kterým patří například oznamování", říká pan Kevin Gallo, podnikový viceprezident pro vývojářskou platformu Windows u společnosti Microsoft. "Dělá nám radost, že vývojáři nyní mohou použít RAD Studio a přímo vytvářet aplikace využívající Desktop Bridge. RAD Studio je první vývojářské IDE podporující Desktop Bridge a nabízející rychlou migrační cestu pro stávající aplikace, aniž by je bylo třeba zásadním způsobem přepisovat."

Podpora Desktop Bridge v produktu RAD Studio vývojářům nabízí následující výhody:

  • Rychlou transformaci na Windows 10 – RAD Studio vývojářům dovolí převést stávající aplikace tak, aby plně využily výhod Windows 10 rychleji než pomocí jakéhokoli jiného nativního vývojářského nástroje pro Windows. Tím dramaticky snižují rizika migrace aplikací pod Windows 10.
  • Nízké náklady a malá rizika migrace na Windows 10 – migrace na Windows 10 se dá provést v řádu minut, aniž by programátoři museli složitě upravovat stávající kód aplikací, vynakládat další prostředky na přeškolování týmů či nové testování a trávit další čas nutný na migraci.
  • Včasné umístění aplikací na Windows Store – RAD Studio poskytuje první a velice ranou výhodu miliónům vývojářů, kteří zamýšlejí přejít na Windows 10 a jeho aktivní aplikační obchod dostupný stamiliónům koncových uživatelů na celém světě.
  • Jediný zdrojový kód pro nativní aplikace a všechny významné obchody s aplikacemi – vývojáři, kteří již používají, nebo teprve startují projekty využívající komponentovou architekturu FMX nezávislou na cílové platformě, nyní mohou vytvářet a šířit kompilované aplikace z jediného zdrojového kódu pomocí všech významných obchodů s aplikacemi zahrnujícími Android, iOS, macOS a Windows.

"Tím, že RAD Studio dovolí vývojářům rychle přetvářet stávající aplikační kód na formát vhodný pro Windows Store, Embarcadero poskytuje tu nejrychlejší cestu na trh se stamilióny zákazníků používajících Windows 10", říká pan Atanas Popov, generální ředitel společnosti Embarcadero. "Přidání podpory Windows Store k již zabudovaným podporám balení aplikací pro obchody platforem iOS, Android a macOS nabízí RAD Studio vývojářům šanci snadno oslovit miliardy uživatelů jediným zdrojovým kódem kompilovaným pro všechny významné a vedoucí platformy."


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2017011300-rad-studio-a-windows-store/ ].