× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Pro získání vyšší pozice dnes odbornost často nestačí, je třeba mít i manažerské dovednosti

[ http://programujte.com/profil/20356-redakce/ ]Google [ ?rel=author ]       11. 8. 2017       13 258×       PR

Získat kvalitní odborné znalosti dnes už není tak obtížné, existuje spousta knih, kurzů a odborných článků na internetu, díky kterým lze odbornost v daném oboru získat poměrně snadno. Pokud ale míříte výše, je třeba ovládat i manažerské dovednosti a umět vést tým lidí, a na to je už třeba mít ideálně dobrou průpravu.

Pokud jste se dříve hlásili na vyšší či vedoucí pozici, byl výhodou vysokoškolský diplom. Dnes je spektrum možnosti ve vzdělávání obrovské a na vysokou školu míří po studiu většina lidí. Samotné vysokoškolské vzdělání dnes už často nedostačuje, obzvláště, pokud chcete vést tým lidí nebo se snažíte o vedoucí pozici.

Navíc je dnes ze strany firem větší zájem o zkušené odborníky, kteří si dokážou s úkoly a odpovědností, které na ně budou kladeny, poradit, budou se umět rozhodovat, kriticky myslet a dokážou motivovat svůj tým. Vzrůstá tedy poptávka po lidech, kteří mají kvalitní manažerské vzdělání.

Odpovědí jsou MBA

Studium MBA promítá teorii přímo do manažerské praxe, používají se příklady z reálných situací, čímž dochází k osvojení teorie i bez nutnosti učení se mnohdy prázdných definic. Jsou vhodné pro uchazeče s vysokoškolským vzděláním (alespoň v bakalářském stupni).

A protože se počítá s tím, že jsou zájemci časově vytížení, existují dnes studia ušita přímo na míru časově vytíženým lidem. Příkladem může být MBA studium na Business Institutu [ http://www.businessinstitut.cz/informace-o-studiu/mba ].

Výuka probíhá v českém jazyce, a to kombinovanou formou. Jde o spojení formy e-learningu a lektorských setkání, která se realizují formou interaktivních workshopů čtyřikrát za semestr. Přímo při práci si tak můžete osvojit kvalitní manažerské dovednosti a získat náskok před ostatními uchazeči o vedoucí pozice.

Moderní výukové prostory ve škole Business Institut

Z podmínky vysokoškolského vzdělání může být navíc udělena výjimka na základě prokázání manažerské praxe. Postgraduální studium MBA je tak určeno manažerům, členům managementu, podnikatelům, zaměstnancům státní správy a samosprávy či představitelům neziskových organizací.

V rámci našeho oboru IT nabízí zmíněná škola Business Institut, která se řadí mezi nejprestižnější MBA školy v České republice, program Řízení informačních technologií [ http://www.businessinstitut.cz/programy-mba/mba-informacni-technologie ].

Ze zkušenosti mnoha absolventů je oceňováno, že škola přistupuje ke studentům opravdu velmi individuálně, lektoři jsou profesionálové se zaměřením na praxi, škola má vlastní knihovnu, pořádá coffee breaky a různé vzdělávací akce.

Desítky referencí od absolventů můžete najít na jejich webových stránkách [ http://www.businessinstitut.cz/osobni-reference ]. Kapacita každého programu je proto omezena na 15 studentů, aby byl prostor pro vzájemnou interakci mezi lektorem a studentem.

Zvažujete-li postup na vyšší pozici, rádi byste rozšířili vaše vzdělání a doplnili ho o smysluplné poznatky z praxe ve svém oboru, pak je pro vás podobný typ školy ideální.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2017081000-pro-ziskani-vyssi-pozice-dnes-odbornost-casto-nestaci-je-treba-mit-i-manazerske-dovednosti/ ].