× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Využijte svůj čas na maximum s novým Windows 10 Update

[ http://programujte.com/profil/24875-tomas-cada/ ]Google [ ?rel=author ]       4. 6. 2018       7 157×

Společnost Microsoft dnes zpřístupnila aktualizaci operačního systému Windows 10 April 2018 Update, která bude k dispozici ke stažení od pondělí 30. dubna a počínaje 8. květnem se bude se celosvětově uvolňovat na počítačová zařízení s Windows 10.

Od uvedení Windows 10 připravil Microsoft jeho dvě aktualizace s funkcemi, které umožňují každému uživateli rozvíjet jeho tvůrčí schopnosti. Nejnovější verze Windows 10 April 2018 usiluje o to, aby uživatel získal maximum svého času a mohl ho využít zcela podle svých preferencí – pro práci, tvorbu, zábavu či cokoli jiného. Důraz Microsoftu na to, že uživatel s Windows 10 získá ten nejmodernější a nejbezpečnější operační system, přitom zůstává neměnný.

Funkce Časová osa pomůže najít to, na čem nám záleží

Nárůst typů zařízení v kombinaci s explozí informací se projevuje v rostoucím čase, který trávíme před displeji a monitory. Tím, že s dokumenty či fotografiemi pracujeme na různých typech zařízení, je pro nás čím dál obtížnější udržet si o nich přehled. Funkce Časová osa je tu od toho, aby uživatelům pomohla získat zpět čas ztracený hledáním různých informací.

Díky funkci Časová osa bude možné vrátit se v čase až třicet dní zpětně a najít potřebný dokument bez ohledu na to, zda se na něm pracovalo dnes, před týdnem či několika týdny. Protože řada aktivit se odehrává na cestách, s novou funkcí lze sdílet i to, co jsme dělali v aplikaci Microsoft Edge nebo Office 365 na zařízeních iOS nebo Android, a to jakmile se zase vrátíme do prostředí s Windows 10. Můžete tak například pracovat na dokumentu při cestě autobusem a bezproblémově navázat, když dorazíte ke svému pracovnímu stolu.

Funkce Pomocník pro lepší soustředění

Většina z nás dnes tráví přibližně 3 až 6 hodin denně před monitory našich zařízení. Významnou část z tohoto času věnujeme sociálním sítím, kde je kvůli nepřetržitému proudu rozptýlení velmi obtížné udržit si schopnost soustředění. Neustálý boj o pozornost je realitou: průměrná doba, kterou zaměstnanec věnuje na pracovišti jednotlivému úkonu, dříve než je vyrušen či přejde k jinému úkolu, jsou tři minuty. Průměrná osoba přitom pak potřebuje dalších zhruba 23 minut k tomu, aby své soustředění plně obnovila. Naše produktivita a kreativita se tím snižuje.

Nová aktualizace Windows 10 představuje funkci Pomocník pro lepší soustředění, která vám pomůže soustředit se na důležité věci. Zapnete ji, kdykoli budete potřebovat pracovat bez rozptýlení v podobě sociálních sítí či dalších upozornění. Anebo ji nastavíte tak, aby se zapínala automaticky na určitou část dne, kdy nechcete být rušeni. Když skončíte, obdržíte souhrn informací o tom, co se mezitím událo, ať už notifikací, e-mailů či aktualizací. Pokud čekáte na konkrétní hovor anebo e-mail, můžete vybrat osoby, jejichž zprávy k vám dorazí i v tomto izolovaném režimu.

https://youtu.be/kqIzbqTtT4s [ https://youtu.be/kqIzbqTtT4s ]

Aktualizace nově také pomáhají s prací na internetu v prostředí Microsoft Edge. Nyní můžete kliknout na ikonu zvuku, pokud budete chtít vypnout či zapnout záložku, která přehrává zvuk. Knihy, PDF soubory a stránky se zobrazením pro čtení lze sledovat v režimu celé obrazovky tak, aby zážitek nebyl ničím rušený. Nakupování bude jednodušší, protože vaše adresa, platba a další informace mohou být bezpečně uloženy s možností automatického vyplňování formuláře pro platby na webu1. Konečně, pro ty, kdo potřebují podporu při čtení, je určeno nové tlačítko Gramatické nástroje, jež napomáhá s porozuměním tím, že slova na stránce rozkládá na jednotlivé slabiky. Funkce také dokáže zvýraznit různé části textu, jako jsou podstatná jména, slovesa či přídavná jména.

https://youtu.be/_XIDCA6BcE8 [ https://youtu.be/_XIDCA6BcE8 ]

Hlas jako přirozený vstup

Přirozená zkušenost s počítačovými zařízeními nám umožňuje dávat jim příkazy přímo, aniž bychom přitom museli psát. V tom vidíme potenciál pro hlasový vstup, který dramaticky změní způsob, jakým lidé interagují s jejich zařízeními. 

Funkcí, která toto řeší v April 2018 Update, je funkce Dictation. Můžeme si s ní snadněji než kdykoli předtím pouhým hlasem dělat poznámky či vytvářit texty. Pomocí kurzoru v libovolném textovém poli buď v systému Windows 10, nebo v jiné aplikaci jednoduše stisknete klávesu Win + H a začnete mluvit. Zdokonalená funkce Dictationve Windows 10 zachytí myšlenky rychle a přesně, takže žádný ze skvělých nápadů, které jste dali dohromady s kolegy, nebude ztracen.

https://youtu.be/OEEPWIzlI84 [ https://youtu.be/OEEPWIzlI84 ]

April 2018 Update vedle již uvedených inovací obsahuje také řadu nových funkcí včetně zjednodušených nástrojů IT správy pro podnikové zákazníky, nových způsobů jak vytvářet fotografie, 3D a smíšenou realitu či jak být v bezpečí na internetu. Vedle toho obsahuje inovace pro lepší herní zážitek na počítači.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2018050400-vyuzijte-svuj-cas-na-maximum-s-novym-windows-10-update/ ].