× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Češi sledují internetovou televizi i na dovolené. Na Kuki se dívalo nejvíce diváků na Slovensku

[ http://programujte.com/profil/24875-tomas-cada/ ]Google [ ?rel=author ]       17. 9. 2018       6 741×

V dubnu letošního roku skončilo omezení sledování internetového vysílání rozhlasových a televizních stanic za hranicemi České republiky. Sledovat IPTV platformy lze nejenom na dovolené, ale i služební cestě a to kdekoliv v rámci Evropské unie. Uživatelé televize Kuki tuto novinku během léta hojně využívali. Dovolenou si užili i se svými oblíbenými pořady a filmy. 

Nejvíce uživatelů se dívalo na Kuki během svých cest po sousedním Slovensku – 35 procent z těch, kteří si Kuki v zahraničí spustili. V Chorvatsku sledovalo televizi Kuki 19 procent „zahraničních“ uživatelů.

Kromě Slovenska a Chorvatska míří stále více Čechů na jih Evropy, jak potvrzuje mluvčí CK Fischer Jan Bezděk: 

„Největší zájem registrujeme stejně jako loni o zájezdy do Řecka, které je následované další tradiční dovolenkovou destinací – Španělskem. Ze zemí EU se do první pětice zájmu dostalo také stále populárnější Bulharsko.“

Statistiky Kuki ukazují, že i v těchto zemích byla sledovanost vysoká. Internetovou televizi Kuki si zde pustilo průměrně 21 procent Čechů. Nejoblíbenějšími kanály českých turistů na Kuki byly během léta programy ČT Déčko/Art a ČT 1

„Zvýšená sledovanost těchto kanálů ukazuje, že na televizi se na dovolené dívaly zejména děti. Naši zákazníci si nenechali ujít ani zprávy z domova. Podle statistik si je pouštěli zpětně v dopoledních hodinách,“uvádí Vladimír Tovarňák za Kuki.

Televizi Kuki v létě sledovalo 48 procent diváků připojených ze zahraničí na zařízeních s operačním systémem Android a IOS. 

Podobný trend sledování televize očekává Kuki i během podzimních a zimních měsíců. Do Rakouska, Itálie a Francie v zimě vyráží podle průzkumů každoročně více než půl milionu Čechů. Během zimy láká české cestovatele také teplo a moře. 

„Očekávám, že sledovanost Kuki v zahraničí během podzimu a zimy bude velmi podobná létu. Čím dál více Čechů vyráží na dovolené i v zimním období, ať už je to na lyže do Alp nebo za teplem na Kanárské ostrovy. A i tam si budou chtít užít sledování svých oblíbených pořadů nebo filmotéky,“dodává Tovarňák.

Televizi Kuki si uživatelé mohou v zahraničí pustit nejen na přenosných zařízeních – notebooku, tabletu nebo mobilu. Pokud mají na dovolené k dispozici televizi Samsung, ve které Kuki už je, pouze se přihlásí na svůj účet. Přihlásit se také mohou na jakoukoliv televizi s operačním systémem Android TV. Další variantou je přibalit si set-top box a kabel. 


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2018090700-cesi-sleduji-internetovou-televizi-i-na-dovolene-na-kuki-se-divalo-nejvice-divaku-na-slovensku/ ].