× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Posuňte své znalosti IT na výrazně vyšší úroveň

[ http://programujte.com/profil/24875-tomas-cada/ ]Google [ ?rel=author ]       9. 9. 2019       10 937×

Zájem o IT odborníky je v současnosti v tuzemsku i v zahraničí enormní a vedení firem si moc dobře uvědomuje, jak těžké je získat ty správné. I přesto, že je odborníků na trhu dlouhodobý nedostatek, stále platí, že část z nich je - a bude - placena výrazně lépe než ti ostatní. Proč tedy nebýt mezi nimi?

Česká republika je kvalitou svých IT odborníků vyhlášená a zásluhu na tom bezpochyby mají i tuzemské technické univerzity. Jejich absolventi mnohdy disponují hlubokými odbornými znalostmi ve vybraných oblastech IT a české i zahraniční firmy je proto oceňují. Problémem však bývají nedostatečné zkušenosti, které by absolventům umožnily efektivně řídit IT týmy, navrhovat i spravovat komplexnější IT systémy a obecně pracovat na pozicích, na nichž se bez určité praxe lze jen těžko obejít.

Právě uvedené pozice ovšem bývají firmami velmi ceněné, protože je levnější zaplatit zkušeného odborníka než nechat toho nezkušeného učit se z draze zaplacených chyb. Je-li ale IT odborníků nedostatek, pak nutno dodat, že těch s odpovídajícími zkušenostmi pro obsazení náročnějších pozic je ještě výrazně méně. Proniknout mezi ně znamená výrazně zvýšit svou hodnotu na trhu práce a získat i příležitosti dostat se k velmi zajímavým projektům.

Jak ale potřebné znalosti a zkušenosti co nejrychleji získat? Odpovědí na tuto otázku je studium MBA, které dnes nabízí velmi kvalitní vzdělávání i v oborech IT. MBA klade důraz nejen na rozvoj dosud získaných znalostí, ale především na získání know-how z praxe. Aby toho bylo možno dosáhnout, zajišťují výuku na kvalitních MBA školách skuteční odborníci, kteří studentům předávají cenné zkušenosti nabyté dlouholetou prací v oboru. 

Nejde ovšem jen o klasickou výuku. Zkušení odborníci v rámci MBA studia nejen přednášejí, ale také se studenty řeší reálné problémy z praxe. Tak studenti nejen získávají potřebné poznatky, ale významně rozvíjejí i své schopnosti poradit si v komplikovaných situacích, s nimiž se v zaměstnání mohou setkat. Současně v MBA programu navazují i řadu profesních kontaktů užitečných při dalším odborném i kariérním růstu.

Mezi nejprestižnější MBA školy v České republice patří Business Institut, který se může pochlubit téměř dvěma stovkami špičkových lektorů, jejichž rukama prošli zaměstnanci řady velkých a úspěšných tuzemských i zahraničních společností. Během 12 až 16 měsíců zde lze nabýt cenné know-how z praxe, jehož získání by jinak trvalo léta. 

Business Institut [ https://www.businessinstitut.cz ] má v nabídce širokou škálu vzdělávacích programů, z nichž za zmínku v souvislosti s IT rozhodně stojí třeba MBA Řízení informačních technologií [ https://www.businessinstitut.cz/programy-mba/mba-informacni-technologie ]. Jde o program určený pro IT manažery odpovědné za správu či řízení kterékoliv části informačních systémů (IS) a informačních technologií, ať už jde o řízení provozu a vývoje IS/IT, řízení IT projektů, řízení IT bezpečnosti a rizik, řízení strategie a architektury IS a podobně. Program zahrnuje mimo jiné odbornou přípravu k navrhování, implementaci a řízení IS pro různé typy ekonomických subjektů, k řízení jednotlivých aspektů IS/IT, k testování IT aplikací a služeb, k řízení a analýze dat i k řešení řady dalších souvisejících problémů.

Při výběru vhodného studijního programu je vhodné zvážit jak jeho obsah, tak formu. Business Institut nabízí zpravidla možnost studovat i 100% on-line, tedy kdykoli a odkudkoli, přičemž studenti mají k dispozici rozsáhlou on-line knihovnu s více než 4200 tituly. Možná je i kombinovaná forma studia pro všechny, kdo ocení výhody osobního setkávání se spolužáky a s lektory.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli studijní program, je dobré vědět, že nový cyklus studia začíná již v říjnu. Máte tak nejvyšší čas podat si přihlášku a zajistit si místo ve studijním programu, díky němuž se v oblasti informačních technologií můžete posunout na výrazně vyšší úroveň.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2019090400-posunte-sve-znalosti-it-na-vyrazne-vyssi-uroven/ ].