Ahoj všem... potřeboval bych pomoct s VisualBasicem, se kterým jsem nedávno začal pracovat. Chci udělat aplikaci, která při stisknutí určitého tlačítka vykoná operaci, ale to musí fungovat i když je program minimalizován, což se mi zatím jaksi nepovedlo. Nikde jsem žádný návod nenašel. Nevíte o tom někdo něco?
Díky předem...
Fórum › Visual Basic
Minimalizovaná aplikace
Tak to m?? p?ed sebou nemal? úkol i j? sem kdysi ?e?il tento probl?m. nakonec se mi ho poda?ilo vy?a?it. Ale ?e?en? toho probl?mu je slo?it? a vy?aduje znalos subclassingu a hokingu. A nau?it se t?mto technik?m nen? zrovna hra?ka, nav?c k t?mto t?mat?m pokud se nepletu neextistje ?esk? literatura mohl bych ale odk?zat na zahrani?n? zdroj. Pokud tedy um?te anglicky doporu?uji tento Titul:
O'Reilly - Subclassing and Hooking in Visual Basic
- kniha m? k 7 st?m str?nek a umo?n? v?m v syst?mu d?lat t?m?? cokoliv. J? osobn?, proto?e ?lov?k je bytost l?n?, jsem pou?il ji? napsnou knihovnu WKEY.ocx. Z kus?m pohledat a kdy?tak sem d?m p??klady. (k ?emu by to m?lo slou?it abych mohl p??padn? poradit l?pe mysl?m konkr?tn? pou?it? programu.)
program by mel byt velice jednoduchy, ale tento krok mi prave dela problemy. Podstata je v tom, ze kdyz clovek stiskne dane tlacitko kdykoli pri praci na PC, spusti se odpocitavadlo, ktere cca po 55ti sekundach prehraje zvuk. Tot vse :)
Byl bych velice vdecny, kdyby jste nejaky priklad nasel... anglicky sice umim vcelku dobre, ale nejsem profi programator, takze kniha by mi byla asi zbytecna :(
radu bychm?l bohu?el ted nem?m ?as ale porad?m ti jedny str?nky kam chod?m j? kda? jsem v nouzi jsou sice anglick? ale nen? probl?m se vnich orientovat.
http://www.planetsourcecode.com/
tan najde? snad v?e. zkus zadat pojen subclasing a nebo WKEY a m?lo by to n?co naj?t v?e je rozd?leno do kategori? tak v???m ?e si porad??
jo já sem to luštil a nevěděl co to je a pak sem si všilm že je to kurzívou :D :D
Mysl?m, ?e zn?m cestu-jak je v??e zm?n?no s ?asov?m zpo?d?n?m a vyu?it?m intern?ho ?asova?e,pokud jsem spr?vn? pochopil, co si p?eje?,aby se stalo.M?m to vyzkou?en? p?i prg pod excelem.
-vytvo? si n?jak? makro nap? "mluv?m"
Zkus p??kaz:
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:" & str(tb)), "mluv?m"
-Do prom?nn? tb zad?? ?as zpo?d?n? v sekund?ch
- "mluv?m" je makro, kter? se spust? po nastaven?m ?ase
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna