Zapis do souboru s diakritikou – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zapis do souboru s diakritikou – PHP – Fórum – Programujte.comZapis do souboru s diakritikou – PHP – Fórum – Programujte.com

6. 8. 2008   #1
-
0
-

potřebuju v php zapsat určitá data do souboru i s diakritikou. v souboru je ale diakritika zmršená...
a taky bych potřeboval nahradit znaky nových řádků za čárku (,). zkoušel jsme použít fce trim() i str_replace(), čárka se sice do souboru zapíše ale stejně tak tam zůstane i ten znak nového řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.176.–
bukaj0
Věrný člen
6. 8. 2008   #2
-
0
-

TomášJančík
potřebuju v php zapsat určitá data do souboru i s diakritikou. v souboru je ale diakritika zmršená…
Text s diakritikou se zapisuje úplně stejně jako text bez diakritiky – pořád je to pole bytů. Pokud soubor, do kterého bylo něco zapsáno, otevíráš v nějakém editoru a diakritika je „zmršená“, uprav si jeho nastavení. Pokud v prohlížeči, budeš muset posílat správnou hlavičku Content-Type. Pokud jinde, asi je něco špatně nastavené anebo podobně.

a taky bych potřeboval nahradit znaky nových řádků za čárku (,) … str_replace(), čárka se sice do souboru zapíše ale stejně tak tam zůstane i ten znak nového řádku
Pak to asi děláš nějak blbě :o) Nevím, jak ostatním, ale mně to se str_replace()[1] funguje naprosto v pořádku. Podívej se pořádně do manuálu, vyzkoušej znovu, důkladně prozkoušej na různé vstupy, a pokud to ani tak nepůjde, napiš sem kód, který používáš.

[1] http://php.net/str_replace

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
7. 8. 2008   #3
-
0
-

normálně vezmu text ze vstupních polí a zapíšu ho do souboru přes fci fwrite ale diakritika je zmršená i v Poznámkovém bloku...
tak mě napadá, jestli to nemůže být tím, že používám UTF-8 namísto Windows-1250...
edit: tak jsem tam na zkoušku dal Windows-1250 a jde to, ale kdyby někdo věděl jak to udělat s UTF-8 byl bych radši...
ukládám to do souboru CSV, ale klidně může být i úplně obyčejnej TXT

na to nahrazování jsem použil nejprve fci str_replace("\n", ",", $muj_text") která sice nahradí nové řádky za čárku, ale při zápisu do souboru tam ty nové řádky pořád jsou....
tak jsem na to zkusil ještě použít fci trim() ale zase nic...

Nahlásit jako SPAM
7. 8. 2008   #4
-
0
-

Notepad neumi UTF-8

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #5
-
0
-

To CommanderZ : vo viste je v notepade podpora utf8

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #6
-
0
-

TomášJančík
i v Poznámkovém bloku...
I v Poznámkovém bloku? I? Tak tohle mě dostalo :o) Už mi to prosím nedělej. Pořiď si nějaký pořádný editor, ve kterém si můžeš vstupní i výstupní kódování nastavit.

na to nahrazování jsem použil nejprve fci str_replace("\n", ",", $muj_text") která sice nahradí nové řádky za čárku, ale při zápisu do souboru tam ty nové řádky pořád jsou....
Blbost. Pak musíš dělat něco blbě. Dej sem kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
7. 8. 2008   #7
-
0
-

bukaj napsal:
TomášJančík
i v Poznámkovém bloku...
I v Poznámkovém bloku? I? Tak tohle mě dostalo :o) Už mi to prosím nedělej. Pořiď si nějaký pořádný editor, ve kterém si můžeš vstupní i výstupní kódování nastavit.

v poznámkovém bloku jen otvírám ten txt soubor, jinak web píšu v Notepad++ (když dělám u "zákazníka") a v Geany (když jsem doma v linuxu)

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 62 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý