Problem s obrazkom v dive – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s obrazkom v dive – CSS – Fórum – Programujte.comProblem s obrazkom v dive – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #1
-
0
-

ahojte, newiem sa uz dlhsie pohnut z miesta:

mam:

<div id="obsah">

<div class="prvydiv">
<a href="http://odkaz/" title="bla bla bla"><img src="nejaky_obrazok.gif"></a>
</div>
</div>



a v CSS:
img {

border-width: 0px;
}

#obsah {
text-align: left;
width: 900px;
margin: 0 auto;
background: #ffffff;
border-left: 2px #d0d0d0 solid;
border-right: 2px #d0d0d0 solid;
font-family: Arial;
}

.prvydiv{
background-color: #f5f5f5;
border-bottom: 1px #d0d0d0 solid;
text-align: center;
padding-bottom: 0px; // nejde :(
}


a proste ten obrazok ma vsetky jeho strany v poriadku iba na jeho spodnej strane je medzera od borderu asi 3px v kazdom prehladaci..

stranky robim podla normy XHTML 1.1...

je to nejaky feature o ktorom neviem, alebo len bug???

Ako teda urobim aby ten obrazok dosadal presne na ten spodny border??

tu je odkaz na ukazku: http://netinia.com/ukazka.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #2
-
0
-

v prilohe mate ako to vyzera, ak som to naprd vysvetlil :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #3
-
0
-

marioff
Zkusil bych, jestli nepomůže:

.prvydiv img, .prvydiv a {

margin: 0;
padding: 0;
border: none 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #4
-
0
-

To bukaj : toto som skusal medzi prvymi vecami, skusil som to aj teraz ale nic sa nezmenilo...

Ono by to islo aj spravit height-om , ale bohuzial , velkost obrazka moze byt zakazdym ina :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #5
-
0
-

marioff
toto som skusal medzi prvymi vecami, skusil som to aj teraz ale nic sa nezmenilo...
Pak se už dá jenom hádat, nic jiného tam nevidím. Pokud máš možnost někde celou stránku uveřejnit, bylo by to asi lepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #7
-
0
-

marioff
Zajímavý problém. Nejdříve jsem zkusil nadefinovat všude marginy a paddingy na nulu, ale to nepomohlo. Tak jsem si řekl, že by s tím mohlo mít něco společného to XHTML. Zakomentuji doctype a hle – mezera tam není. Tak si říkám super, bude to nějaká nová fičura XHTML. Tak to přepíši do validního HTML a jej – mezera tam zase je :o) Takže za to, že tam nebyla asi mohlo přepnutí prohlížeče do quirk módu.

Řešením je nadefinovat line-height: 0;. Tohle ale nechápou ÍÉčka a pořád tam tu mezeru dávají, tak jim je ještě nutno říct, aby se k obrázku chovaly jako k blokovému elementu. Je to divné, ale funguje to :o) Problém by pak mohl nastat v případě, kdybychom chtěli vedle umístit ještě něco. V příloze posílám zip s validním HTML i XHTML souborem, kde by to mělo být v pohodě (testováno FF3, FF2, Opera9.50, IE6, IE7, Safari 3.něco na windows).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #8
-
0
-

To bukaj : naozaj zvlastne spravanie... :smile11:

ja som to medzicasom urobil tiez tak ze som dal tomu obrazku display: block (zeby rovnaky myslienkovy pochod? :smile5: )



img.blok { display: block; }

<img src="..." class="blok" />


je tam ale novy zadrhel... nejde to vycentrovat, jedine v IE... nikde inde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #9
-
0
-

marioff
nejde to vycentrovat, jedine v IE… nikde inde…
Zkus:

margin: 0 auto;
Taky jsem sem chtěl poslat kód jenom s display: block; a margin: 0 auto;, ale problém jsem viděl v tom, že se pak odkaz roztáhne na celou šířku rodiče. line-height zabezpečí, že zmizí mezera v „normálních“ prohlížečích a display: block; zase v IE a odkazem je pak jenom samotný obrázek.

ja som to medzicasom urobil tiez tak ze som dal tomu obrazku display: block (zeby rovnaky myslienkovy pochod? LOL )
Opravdu zajímavé, nevím. Já prostě zkoušel, co by mohlo fungovat :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
7. 8. 2008   #10
-
0
-

transplantoval som teda tvoje riesenie do stranky... uz funguje vyborne..

este sa ta opytam co je ta * na zaciatku stylu ... hehe sorry za sprostu otazku ale take "triky" nepoznam :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
pawlik0
Grafoman
7. 8. 2008   #11
-
0
-

To marioff : pokud vim, tag * oznacuje vsechny tagy

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
bukaj0
Věrný člen
7. 8. 2008   #12
-
0
-

marioff
co je ta * na zaciatku stylu
Přesně, jak píše pawlik, takové styly se aplikují na jakýkoli element. Já tam používám to vynulování marginu a paddingu, protože je pak jednoduší styly ladit a nemusí se pořád psát, aby byl margin a padding na nule – prostě je a pokud je nějaký potřeba, nastaví se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Formular s obrazkom — založil Beks

Ako ziskat pristup k obrazkom — založil Eversmann

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý