Rozhodně se to vyplatí, zrovna techniku od Applu mají za louží hodně levnou (ale já to nekupuju, takže mě to zase nějak nedrásá:-))
Oni tam mají tak nějak levnější všechno, techniku, oblečení, knížky,...
Fórum › Offtopic
Vyplatí se nakupovat ze zahraničí
Ehm, co to má být? Odpověděl jsem do topicu, který založil DraXík a jeho příspěvek tu není, vlákno jsem ale nezaložil já, takže to nemůžu smazat:D
Nezapoměňte, že vám to zadrží na celnici. Určitě doplatíte DPH a u některých věcí i clo. Pokud výrobce nemá celosvětovou záruku, tak budete mít potíže s reklamací. Vyplatí se, pokud vám to někdo z USA přiveze a podaří se mu to pronést celnicí, což není úplně v pořádku :-) Beze cla je dovoz do 170 EUR. Od nového roku by to mělo být 400 EUR, takže pak už to bude "čisté".
Cojsem slysel, tak protahnout NB, telefon nebo tak neni problem
On se totiž původní autor tohohle vlákna ptal, jestli se vyplatí koupit iPod z US... tak jsem mu odpověděl, ale jeho příspěvěk najednou nikde:D
a kto a kedy odo mna bude pytat clo, alebo dph ? resp. ako mi dokazu ze som ho uz nezaplatil ? to si mam brat dokumenty o kupe so sebou, ked idem s vlastnym NB do zahraničia ?
Celá tahle věc se týká jen toho, když si necháváš něco poslat... pokud si koupím, řekněme, notebook v Americe a ponesu ho přes kontrolu v brašně jako svůj normální notebook, tak nemůžou ani ceknout:-)
Chrasty napsal:
Celá tahle věc se týká jen toho, když si necháváš něco poslat... pokud si koupím, řekněme, notebook v Americe a ponesu ho přes kontrolu v brašně jako svůj normální notebook, tak nemůžou ani ceknout:-)
Tak ho musíš proclít a zaplatit DPH, jinak se dopouštíš podvodu. Jedině kdyby sis ho koupil v Duty Free Shopu na letišti, tak nemusíš platit.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kde nakupovat elektroniku — založil MilanL
Literatura ze zahraničí — založil Míša
Štúdium v zahraničí cez VŠ... — založil Peppy
Aukce - Cosmito.cz, vyplatí se to? — založil tanned88
Vyplati se ucit VIM pro vyvoj v pythonu? — založil TuTi_fruTi