Select v databázie – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Select v databázie – MySQL – Fórum – Programujte.comSelect v databázie – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
8. 8. 2008   #1
-
0
-

Mohl by mi někdo poradit jak mám upravit níže uvedený kod, chci porovnávat id_hrace v tabulce system_hraci a system_sestava a pokud je id_hrace v system_sestava tak chci checkbox zaškrknout. Ted se mi zaškrkne pouze jeden hráč ze 3

$hd=mysql_query("select *,system_hraci.id_hrace as sdt,system_sestava.id_hrace

as dt from system_hraci,system_sestava where system_sestava.id_tymu='40' group
by system_hraci.jmeno") or die (mysql_error());

while(($x=mysql_fetch_assoc($hd))){
if(intval($x["dt"])==intval($x["sdt"])) $checked="checked"; else
$checked="";

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
8. 8. 2008   #2
-
0
-

Za tohle umre kocicka.

Nez ti nekdo bude pomahat, tak si dej do kupy ten SQL prikaz.

Inspirace (netyka se te to, proste beru to co zrovna pisu):



SELECT
email_template,
email_subject
FROM
commtemplates JOIN
commtemplates_data ON (commtemplates.commtemplates_id = commtemplates_data.commtemplates_id) JOIN
locales ON (commtemplates_data.locales_id = locales.locales_id)
WHERE
commtemplates.commtemplates_id = 17
ORDER BY
locales.is_default DESC
LIMIT 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
8. 8. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : zkoušel jsem to přes left join ale ten mi vybral pouze hráče kteří se nachází v tabulce system_sestava

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
bukaj0
Věrný člen
8. 8. 2008   #4
-
0
-

Paja2
Myslím, že CommanderZ nechtěl říct, aby jsi využil LEFT JOIN, či jakýkoli JOIN, ale že píšeš jako prase :o)

Lepší než tenhle kód asi bude, když popíšeš, jaké máš tabulky a co vlastně chceš. Jestli to chápu dobře, tak ti jde o to vybrat všechny hráče, kteří jsou v systému, a pokud jsou v sestavě s id 40, mít u nich zaškrtnutý checkbox?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
8. 8. 2008   #5
-
0
-

Lepší než tenhle kód asi bude, když popíšeš, jaké máš tabulky a co vlastně chceš. Jestli to chápu dobře, tak ti jde o to vybrat všechny hráče, kteří jsou v systému, a pokud jsou v sestavě s id 40, mít u nich zaškrtnutý checkbox?



To je prave to co jsem nechtel, nejdriv se musi naucit alespon zakladni pravidla pro psani kdou, ktery ukazuje cizim lidem ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
8. 8. 2008   #6
-
0
-

zkoušel jsem to přes left join ale ten mi vybral pouze hráče kteří se nachází v tabulce system_sestava



Muzu se zeptat jak jsi prisel na left join? Ja tam zadny nemam (a navic jsem ti zduraznoval ze se te to netyka).

EDIT: Sry za double

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

SELECT (select... — založil Shockwave

<select> — založil lolik

SELECT ze SELECT — založil pavel

Select — založil Zuben

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý