Předávání proměnných v OOP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Předávání proměnných v OOP – PHP – Fórum – Programujte.comPředávání proměnných v OOP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
8. 8. 2008   #1
-
0
-

AHoj,
měl bych dotaz, kdybyste mi mohl někdo pomoct. Ani nikde na internetu jsem nemohl najít jak se předávají proměnné mezi třídamy.



class tridaA
{
var $vysledek=0;
function vypocet()
{
$this->vysledek=2;
}
}

class tridaB
{
function vypis()
{
//a tady bych chtel tu promennou vysledek vypsat
}
}


tridy sem vymyslel jen tak na ukazku abych to z toho pochopil... diky moc

PS.: nikde ty tridy nevolam je to jen demonstrativni kdybyste nekdo vedeli jak se ty promenne predavaji diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Reklama
Reklama
8. 8. 2008   #2
-
0
-

jestli je ta promenna verejna (coz ty neresis), tak k ni muzes pristupovat pres $objekt->promenna. To ale znamena, ze musis mit tu tridu inicializovanou pomoci $objekt=new tridaA. Navic k ni v te tride musis mit pristu - tedy musi byt inicializovana jako lokalni, nebo si k ni musis pristupovat jako k jine globalni - pres global nebo $GLOBALS.

K chranenym nebo soukromym promennym pristupovat primo nemuzes na to si musis vytvorit getter a setter.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
8. 8. 2008   #3
-
0
-

1) oddedis class b od a (zalezi ceho chces dosahnout, treba je to taky uplna blbost)
2) prectes si ve tride b tu promennou a
- a bude nekde v instanci
- promenna bude staticka

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý