Uvolnovani pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uvolnovani pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.comUvolnovani pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aaron
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 8. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

jde nejak v C++ poznat, jestli byla ukazateli vyhrazena pamet ?

Mam napriklad pole ukazatelu, ale pamet vyhradim jenom nekterym z nich. Jde pak poznat, na ktery ukazatel lze (resp. je nutne) volat delete ?

Diky Aaron

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
11. 8. 2008   #2
-
0
-

Zdravím,

nejprve všechny prvky pole inicializuj na NULL(terba pomoci memset) a pak už je můžeš vesele mazat přes delete, protože je zaručeno, že delete NULL neudělá nic. Nicméně pokud ti to nějak pomůže, tak si před delte můžeš dát podmínku:



for(kazdy prvek v poli)
if( pole[i] != NULL )
{
delete pole[i];
// pole[i] = NULL; <-- v pripade, ze pointer budes pouzivat i pote.
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 80 hostů

Podobná vlákna

Uvolňování paměti — založil Michal

Uvolňování paměti — založil petr

Problém s pamětí — založil michi

C++ a mazani pameti — založil Dawe

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý