Ahoj, nekde jsem četla(opravte mě, jestli se mýlím), že databáze MySQL je pod licencí GNU/GPL, takže lze jí využít k jakémukoliv účelu za předpokladu, že výsledný produkt bude dále poskytován pod GNU/GPL. Co to tedy pro mě znamená? Kddyž budu někde pracovat jako PHP programátor a budu využívat MySQL a za výsledný produkt si nechám zaplatit? Je to v souladu?
Trochu v tom mám zmatek..
Fórum › MySQL
Licence MySQL
To o cem mluvic ohledne GNU GPL se tyka modifikace vlastni aplikace - plati tedy, ze se zdrojovym kodem muzes delat cokoliv (i ho modifikovat a sirit jako vlastni) za predpokladu, ze uzivatelum tveho dila umoznis stejna prava. Vsimni si, ze uz existuje treba nekolik odnozi FireFoxe, ktere ale musi zustat stale open-source. To se samozrejme netyka vyuziti dila, to muze byt AFAIk i komercni (FireFox muzes tedy poskytnout k pouziti treba v internetove kavarne a primo na nem vydelavat).
Ty navic neposkytuje MySQL jako takove, ty ho jen vyuzivas. Podle te tve logiky by jsi musel mit licenci i na ten OS ktery bude na serveru nainstalovany.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů
Podobná vlákna
Licence — založil Jakub Vojáček
Licence xp professional — založil JannBaill
Freeware licence — založil _Radek_
Volba správné licence — založil psenik
Moderátoři diskuze