Vypis udajov z db – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypis udajov z db – MySQL – Fórum – Programujte.comVypis udajov z db – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JannyM0
Návštěvník
12. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravim mam takyto dotaz do db
$result5 = mysql_query("SELECT tp_id, line, name, project FROM line, position WHERE position.dbref = line.dbref ORDER BY project, line, name ASC");

a jeho vysledok je
XBOX360 A BOOKIN 1
XBOX360 A BOOKIN 2
XBOX360 A BOOKIN 3
XBOX360 A BOOKIN 4
XBOX360 A BOOKOUT 7
XBOX360 A BOOKOUT 8
XBOX360 A BOOKOUT 9
XBOX360 A BOOKOUT 10
XBOX360 A BOOKOUT 5
XBOX360 A BOOKOUT 6
XBOX360 A GAME-TEST 11
XBOX360 A GAME-TEST 12

da sa nejako upravit dotaz tak aby my vypisal len 1x prve 3 riadky a potom do riadku by vypisal cisla v podstate aby to vypadalo takto
A BOOKIN XBOX360 1 2 3 4
A BOOKOUT XBOX360 7 8 9 10 5 6
A GAME-TEST XBOX360 11 12

vopred diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
Reklama
Reklama
JannyM0
Návštěvník
12. 8. 2008   #2
-
0
-

este pripajam struktur db
position:
dbref line name project
1 A BOOKIN XBOX360
2 A BOOKOUT XBOX360
3 A GAME-TEST XBOX360
line:
id dbref tp_id
1 1 1
2 1 2
3 1 3
4 1 4
5 2 5
6 2 6
7 2 7
8 2 8
9 2 9
10 2 10
11 3 11
12 3 12

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
JannyM0
Návštěvník
12. 8. 2008   #3
-
0
-

Nakoniec som to vyriesil takto:

$result5 = mysql_query("SELECT dbref, line, name, project FROM position ORDER BY project, line, name ASC");
echo "<table border='1' style='position: absolute; left: 400px; top: 80px;'><tr style='vertical-align:top'>";
while ($row5 = mysql_fetch_array($result5))
{
echo "<tr><td>".$row5["project"]."</td><td>".$row5["line"]."</td><td>".$row5["name"]."</td><td>".$row5["tp_id"]."</td>";
$result6 = mysql_query("SELECT tp_id FROM line where dbref='".$row5['dbref']."'");
while ($row6 = mysql_fetch_array($result6))
{
echo "<td>".$row6['tp_id']."</td>";
}
echo "</tr>";
}
echo "</table>";

neviem ci je to najefektivnejsie ale facha to super

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Kontrola údajov — založil Michal115

Triedenie udajov v C — založil presto

Vynatie udajov — založil stanke

Vyber udajov z 2 tabuliek — založil zelenac1

Mazanie udajov v databaze — založil george

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý