Ahoj.
Mám dosť špecifický problém. PC mi pri niektorých zaťažujúcejších operáciách vo Windows jednoducho zamrzne (akákoľvek práca s čímkoľvek ako je myš alebo klávesnica je vylúčená) a cca po 5 - 10 sekundách sa reštartuje. Niekedy mi po tomto reštarte zobrazí aj peknú 'modrú obrazovku smrti' a potom kecy ako 'Systém sa zotavil po závažnej chybe...'. Tieto operácie sú napr. skrolovanie stránok v prehliadači, selectovanie obrázku v MS Paint vo Win, otvorenie programu Google Earth ( :D ) a pod. Uvažoval som, či to nie je náhodou softwarom, tak som preinštaloval Windows. Nič. Žiadny efekt. Problémy pokračujú...
Možno to má nejakú súvislosťs tým, že som pred tým (než to začalo blbnúť) pridal 1-gigovú RAMku, ktorá ale istý čas šlapala so všetkým v pohode. Udávam informácie o mojej zostave... Počítam, že už bude po minimálnej záruke (2 roky?), ale nie som si istý.
[seznam]OS: Windows XP Home Edition with SP2[/seznam]
[seznam]Procesor: AMD Athlon 64 3800+, takt: 2,41 GHz[/seznam]
[seznam]RAM: 1GB (neskôr pridaná) + 512MB[/seznam]
[seznam]Grafika: NVidia GeForce 7300LE, 256MB[/seznam]
[seznam]Zdroj: 430 W (?... nie som si istý, a nechce sa mi rozoberať PC. Ale viem, že to je nad 400.)[/seznam]
Budem vďačný za akékoľvek nápady, postrehy alebo dokonca riešenia môjho problému :( Ďakujem.
Pekný deň.
Fórum › Hardware
Preťaženie(?), zamrznutie, reštart
vyber RAMku, skus ci to bude robit...
ale skor podla tych "symptomov" ktore opisujes, podozrievam zdroj...
To Bald3rr : MemTest dopadol dobre. Nechápem, ale našlo 0 chýb.
To marioff : Keby to bol zdroj, tak to vypne hneď, nie? Mám skúsenosti, že keď bol slabý alebo chybný zdroj, PC sa reštartoval okamžite, nečakal zamrznutý 10 sekúnd.
Vytiahol som tú 1 gigovú ramku a zdá sa, že to šliape v pohode. Uvidíme. Skúsim ešte viac zaťažujúcich operácií a ak to nebude ďalej blbnúť, problém je vyriešený :)
Teraz už len riešim dve otázky: Buď to bol naozaj zdroj, ktorý nevedel utiahnuť dve ramky alebo to bola chybná jednogigovka.
Ďakujem za tipy.
To Tocimanko : nechcem byt mudry, ale opravil som pocitacov viac ako dost...
to co popisujes mi vazne ukazuje chybu na zdroji. Taketo chyby vznikaju zasadne na tych lacnejsich a "vykonnejsich". Mozu tam byt jednoducho vykyvy na zdroji, a tym ze sa ti restartne sa vlastne doska "chrani"....
nemas si od koho pozicat nejaky zdroj??
EDIT: aky je stary ten zdroj??
(PS: na tvoju zostavu by v klude bez problemov stacil aj 350W zdroj....)
Zdroj je starý asi tak, ako zostava. Dodal nám ho predajca www.pefa.sk . Počítam, že už sme po záručnej dobe, takže tie dva roky už mať bude. Zistil som tiež, že má presne 400 W. Nemám si ho odkiaľ požičať :( Ale tento PC stál v jeho dobe okolo 20 000 Sk.
To Tocimanko : ono je to tak ze 99% ludi setri na zdrojoch.. potom sa neni ani comu cudovat :)
ja by som prve vyskusal pozicat si zdroj... inak ti neporadim...
inak, prave tie lacnejsie maju mizerny pomer - prikon a vykon - co v tvojom pripade vidim tych 400W na prikon, vykon podstatne mensi....
(vies zistit aj znacku toho zdroja??)
No, moc sa v zdrojoch nevyznám. Na tom mojom som našiel niečo ako 'Pentium 4', ale to bude asi niečo v štýle 'designed for'. Našiel som tam ale popis ATX-XYZ... a inde zas ATX. Takže asi tak, no. Mám ešte jeden zdroj, ale ten na túto dosku nepasuje :(
takze to bude nejaky lacnak... znackovemu by si logo neprehliadol :D , odkial si??
ja len ci dade blizsko mna :D ....
no urobis radost sestre a sebe este vacsiu...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Trieda komplexné číslo a preťaženie operátorov? Poradte.... — založil global
Zamrznutie programu pri natiahnutí velkého mnozstva dat — založil vlado0991
Restart PC — založil Kolcek
Restart pc — založil xp
Moderátoři diskuze