Otvorenie suboru z VS. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otvorenie suboru z VS. – .NET – Fórum – Programujte.comOtvorenie suboru z VS. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
17. 8. 2008   #1
-
0
-

Dobrý .
Mám taký problém chcel by som otvoriť jeden subor ktorý som vložil do VS .Volá sa ahojpeter.exe .
Neviete ako . Skúšal som to otvoriť

Process.Start(@"ahojpeter.exe "); 

Ale píše chybu v ceste neviete ako by som o urobil ??
Tu je obrázok kde myslím že je ten .exe vložený :
http://img187.imageshack.us/img187/9923/91033794sq8.jpg

P.S
Fak som to všade hľadal ale marne .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
Turambar
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2008   #2
-
0
-

Čuss, nejsem nějakej odborník :d, ale máš tam jmenej prostor System.Diagnostics?

Třeba to pustit takto: System.Diagnostics.Process.Start(@"ahojpeter.exe ");

Tu chybu na tom obrázku nevidím. Vidím tam jen Solution Explorer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.72.–
zonda0
Stálý člen
17. 8. 2008   #3
-
0
-

ten System.Diagnostics tam mám :smile10: ale aj tak dík
Naozaj to nik neviete ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
17. 8. 2008   #4
-
0
-

skúšal som či mi to náhodou neotvorý a neotvorilo :(

            string cesta = Properties.Resources.TestFile; // subor má koncouku .txt

Process.Start(cesta); // píše chybu pri ceste asi
textBox1.Text = cesta;// napíše celý text zo súboru
string Filenema = Properties.Resources.install; // píše chy že tam musí byť byte a toto má ešte koncovku .exe
Process.Start(Filenema); // ak dám byte tak tu píše chybu tu


subori som tam vložil takže sú tam :).
Prosím fakt niekoho ako by som mohol otvoriť ten instal.exe . PROSÍM .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
17. 8. 2008   #5
-
0
-

Tak ja vkladám súbory do adresára, kde mám exe, čiže bin/Debug, resp. bin/Release a potom stačí Process.Start(Application.StartupPath & "subor.exe")

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mephi0
Expert
17. 8. 2008   #6
-
0
-

Ako povedal mylan, buď hoď ten exe do bin/Debug alebo bin/Release alebo



Process.Start("../../ahojpeter.exe ");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zonda0
Stálý člen
18. 8. 2008   #7
-
0
-

dám
Process.Start(Application.StartupPath & "Ahojpeter.exe"); // napíše chybu v & že ho nemôže obsahovať .
Process.Start(Application.StartupPath + "Ahojpeter.exe"); // napíše chybu v ceste .
A mám ho v bin/Debug .
a ak dám
Process.Start("../../ahojpeter.exe "); // ide to ale musí to mať súbor pri sebe .Lebo skúšal som že som tu win. apl. skopíroval
//na druhý disk a už písalo chybu že nenašlo ten súbor .

A ja chcem aby ten subor.exe bol v tom programe a z toho sa otvoril .
A ked by sa to tak nedalo tak by som to skopíroval do neakého adresára ktorý viem kde je a tam by som dal cestu .
Ale neviem či to pojde .Že či ten môj program môže zobrať k sebe ešte jeden program.exe .Ako žeby bolo 2 v jednom ???
Lebo ak by to šlo tak by som to jednoducho skopíroval a potom otvoril .
Dá sa to ???

A mephi : toto isté sa pýtam a v c/c++ lebo chcem urobiť inštalačku svoju vlasnú a ne aku ti ponúka VS .Ale ktomu my ešte trebalo jazyk ktorý nepotrebuje netfrework a to je c/c++ . a ja tam chcem iba dať do dotoho programu v c/c++ tu instalačku z netfrework. A spustiť ju z toho mojho programu .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
18. 8. 2008   #8
-
0
-

To zonda :
Ten súbor by mal byť podľa mňa fakt v tom bin/Release (Debug), lebo keď už ten program budeš chcieť spustiť mimo VS, tak to nepôjde s ../../
Ešte by si mohol odskúšať

Process.Start(Application.StartupPath + "\Ahojpeter.exe");

resp. najistejšie by malo byť
Process.Start(IO.Path.Combine(Application.StartupPath, "Ahojpeter.exe"));

tento kód tam '\' pridá keď treba.
Ak by to nešlo, tak si niekde do consoly vypíš tú cestu, nech vieme, čo je tam zlé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
18. 8. 2008   #9
-
0
-

mylan4: Process.Start(Application.StartupPath + "\Ahojpeter.exe");]
vypise chybu, ze neexistuje escape string "\A". bud zadat ako @"\Ahojpeter.exe" alebo ako "\\Ahojpeter.exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.88.–
mylan40
Super člen
18. 8. 2008   #10
-
0
-

To mnn : Ja programujem vo VB .NET, takže som to napísal pre VB a nakoniec dal ';' :smile1: Nevedel som, že aj v C# sa escapuje :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
zonda0
Stálý člen
18. 8. 2008   #11
-
0
-

ee neotvorilo ani jednu z možností :(.
Ale možno tam mam iba zle vložený subor .
Ja som ho tam vložil tak že som dal prvavým na názov projektu(WindowsApplication16) potom [Properties] potom [Resources] ta som dal [Add Existing File] a vybral som tam Ahojpeter.exe .
Ak je to zle tak ma prosím opravte .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
18. 8. 2008   #12
-
0
-

To zonda : Veď si písal, že ho máš v bin/Debug, tak je tam alebo nie? Nevieš kde čo máš? Skús použiť Explorer. A ak tam je, tak potom neverím, že ti tento kód nebude fungovať:

Process.Start(IO.Path.Combine(Application.StartupPath, "Ahojpeter.exe"));

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
zonda0
Stálý člen
18. 8. 2008   #13
-
0
-

ja som ho nemal v Debug :P . Ale aj tak som nedocielil to čo chcem aby som ten druhý subor.exe dostal do toho programu :(
lebo ten ahojpeter má 591344 kB a moj program má 20 480 kB a keby tam bob ten program .Ako žeby som vytvoril 2 programi v 1 tak by to malo mať 611 824 kB však ??
Nedá sa toto tu neako urobyť ???? A ak hej ta napíšte ako alebo ako by som sa to mal naučiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
18. 8. 2008   #14
-
0
-

WTF? :smile19: Ešte raz a pomaly... :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mephi0
Expert
18. 8. 2008   #15
-
0
-

lool :-D až v tvojom 5. prispevku som zistil o čo ti ide ... exe sa neda prilinkovať. to sa da iba s .dll. Všetko to čo sme tu pisali je o tom, ako spustiť ten exe z tvojho exe. Nie o ich zlúčení. Napíš čo tým chceš dosiahnuť. Chceš odchytávať spustenie toho programu ? alebo o čo ti ide ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zonda0
Stálý člen
18. 8. 2008   #16
-
0
-

No poroste tak ja som pridal do mojho programu este ahojpeter.exe . takže teraz program mám veľkosť 611 824 kB .
A zistil som cestu k tomu kde je ten program :
global::WindowsApplication7.Properties.Resources.Ahojpeter;
Tu by sa mal nachádzať asi . A teraz by som ho chcel otvoriť . A to by sa malo otvoriť aj ked ten súbor z bin/Debug vymažeš .
Lebo to bude otvarať z toho programu čo som vytvoril . Chápeš ?
Proste tak ako inštalácia . Že máš iba jeden subor(setup.exe) a v to setup.exe je to čo ti inštaluješ .A pri inštalácií ti môže skopírovať neaké súbori do C:program files/...
Ale ešte inak proste chcem vytvoriť inštaláciu a do tej inštalácií chcem dať neaký textový súbor alebo neaký obrázok no a ja chcem tam dať napr.:subor.exe .
Ale pozri tu :

http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2008011500-jednoduchy-instalator-ve-visual-studiu-2008-1-dil

A tam nájdi Podpůrné soubory a to chcem urobiť

Chápeš chcem mať 2 programi v 1 .A chcem otvoriť ten druhý program ktorý je v tom mojom programe .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
18. 8. 2008   #17
-
0
-

mephi ja chcem vytvoriť vlastnú inštaláciu .
A presne to myslím čo si napísal .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
18. 8. 2008   #18
-
0
-

To zonda : Možno by bolo lepšie a efektívnejšie využiť programy určené na tvorbu inštalátorov, napr. veľmi dobrý je InnoSetup, ale aj CreateInstal... Môžeš si tam nastaviť texty, licenčné podmienky, súbory ktoré sa budú inštalovať, zástupcov na plochu, do ponuky Štart, zápis do registrov a automaticky sa vytvorí aj odinštalátor. Nič v zlom, ale keď máš problém spustiť 1 súbor z disku, ako chceš vytvoriť plnohodnotný inštalátor?

Btw, jednoduchý inštalátor sa dá urobiť aj ako SFX archív, napr. WinRar má veľmi bohaté možnosti pri samorozbaľovacích archívoch, dokonca vytvorí aj zástupcov a výhodou je, že nič nezapisuje do registrov, v podstate sa tak dá vytvoriť aj "portable" inštalácia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
zonda0
Stálý člen
19. 8. 2008   #19
-
0
-

dobre dám na teba :) a stiahnem si jeden z tých programov :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý