Visual Basic versus C++ – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual Basic versus C++ – Offtopic – Fórum – Programujte.comVisual Basic versus C++ – Offtopic – Fórum – Programujte.com

Laik0
Stálý člen
17. 8. 2008   #1
-
0
-

Poraďte mi v ktorom jazyku programovať?...Aké sú prednosti VB a C++ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
Ovládam CSS,(X)HTML,trochu PHP a rýpem sa teraz vo VB
pawlik0
Grafoman
17. 8. 2008   #2
-
0
-

To Laik : uprime... neumim nejak moc ani v jednom. ale asi bys mel rict CO chces programovat, na jake urovni atd. Nebo tim udelas takovy flame, ze kazdy rekne svuj oblibeny jazyk a nic se nedozvis. ucim se c++, presto ze mi nikdy moc neslo k srdci - ptz on ten python nekdy nestaci...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Laik0
Stálý člen
17. 8. 2008   #3
-
0
-

mno tak zatiaľ to bude len pre registre...čítanie,vyhľadávanie,upravovanie,uloženie do registrov...

Nahlásit jako SPAM
Laik0
Stálý člen
17. 8. 2008   #4
-
0
-

ale nerozumiem pojem "na jakej úrovni"...

Nahlásit jako SPAM
pawlik0
Grafoman
17. 8. 2008   #5
-
0
-

To Laik : jestli se tim chces v budoucnu treba zivit nebo jestli si udelas jeden dva programky... ono to je taky docela rozdil :)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Laik0
Stálý člen
17. 8. 2008   #6
-
0
-

aha...mno tak ja sa chcem tým živiť...len neviem či budem robiť v Esete ale v hráčskej dielni ...

Nahlásit jako SPAM
pawlik0
Grafoman
17. 8. 2008   #7
-
0
-

To Laik : Tak podle mě je pracovně dostupnější C++. Je možná trochu rozšířenější, pokud budeš dobrý, práci najdeš snad v pohodě, má snad neomezené možnosti. Visual Basic - v něm jsem nikdy neprogramoval, proto nechci posuzovat. Ohledně C++ mi vadí složitost. prostě po pythonu mi kod přijde, že kod je 3x až 4x delsi...

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
mephi0
Expert
17. 8. 2008   #8
-
0
-

pozri sa na nejaky program vo VB a v C++, ktory je krajši ? ten si vyber, aj tak potom prejdeš na C# :-D Tým že sa budeš učiť iný jazyk ako budeľš neskor používať skoro nič nestratíš. Ak vieš myslieť ako programátor (nie ako ten normálny priemerny obyčajný nechápajuci homo sapiens) tak je jazyk len nástroj ;) a za mesiac až 3 si dokážeš plne osvojiť iný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
17. 8. 2008   #9
-
0
-

No VB je určitě jednodušší, mě to tak příjde. napšíeš v tom rychle nějakou tu aplikaci. Jinak ve firmách se poměrně drží i Delphi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
17. 8. 2008   #10
-
0
-

VB je podstatne jednodussi. Na zakladni veci je to programovani tak na urivni JavaScriptu (jestli ho znas). C++ je podstatne slozitejsi, ale odmenu za to je lepsi kontrola a vyrazne vetsi rychlost vysledneho kodu. A nepotrebuje knihovny (lepe receno - umi si je narozdil od VB zakompilovat do sebe). Kdyz udelas program ve VB, tak musis jeste kazdemu uzivateli zdelit, ze si ma nainstalovat VB runtime prislusne verze (coz treba me v 99% pripadu od pouzivani programu/hry okamzite odradi).

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 8. 2008   #11
-
0
-

To CommanderZ : tak knihovny můžeš dát do instalátoru. Runtime už beztak má skoro každej na pc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
18. 8. 2008   #12
-
0
-

Moje ne :smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
18. 8. 2008   #13
-
0
-

ja doporučuji C++, C#. je to dobrá volba do budoucnosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
darthdeus0
Stálý člen
18. 8. 2008   #14
-
0
-

C++ je docela složítý jazyk pro začátek ... ale rozhodně doporučuju ... člověk se při tom naučí i spoustu dalších věcí které mu u jiných jazyků uniknou (VB, PHP apod.). Jinak taky dobrá volba je Java, která není až tak složitá na naučení (pokud nepočítám OOP) a je po ni docela velká poptávka ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
19. 8. 2008   #15
-
0
-

A o cem je java jinym nez o OOP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 8. 2008   #16
-
0
-

To CommanderZ : :) java je jen o OOP....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Laik0
Stálý člen
19. 8. 2008   #17
-
0
-

To CommanderZ : a čo keby som vložil tie runtime knižnice do porgramu?...a hneď pri inštalácií by sa nainštalovali aj knižnice runtimu?.JScript má výhodu pretože používa eventy ktoré sú dané (onmouseover ap.) ale keďže ho zakomponovať do programu neviem teda pri programovaní programov ho nevyužívam... len by ma zaujímalo ktorý runtime mám využiť?...ja mám VBStudio 2008 EE(376MB) a má kopu vymožeností ale pri hlbšom skúmaní tohto prográmku mi došlo že neobsahuje všetky templaty...teda musím stiahnúťešte Visual Studio 2008....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.57.–
darthdeus0
Stálý člen
19. 8. 2008   #18
-
0
-

To CommanderZ : Java je ale o poznání jednodušší než C++ .. a naučit se OOP nemám na mysli umět napsat class ... ale trošku něco víc :smile3:

Nahlásit jako SPAM
Laik0
Stálý člen
19. 8. 2008   #19
-
0
-

takže ktorý?...vidím tu ohlasy že c++ ...

Nahlásit jako SPAM
pawlik0
Grafoman
19. 8. 2008   #20
-
0
-

To Laik : ... je složitější :)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
19. 8. 2008   #21
-
0
-

To Laik : ale vis co ti reknu? Zkus oba ;-) jaky ti bude vyhovovat vic.

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Tocimanko0
Grafoman
19. 8. 2008   #22
-
0
-

Pri C++ máš takmer úplnú kontrolu nad kódom a nad behom aplikácie, aplikácie sú rýchlejšie, pružnejšie a v C++ napíšeš skoro všetko, na čo si spomenieš (aj to je len relatívne, takže kľud :). V C/C++ sa píšu hry, rozsiahle aplikácie a pod. Máš úplnú kontrolu napr. aj nad pamäťou (ručne alokuješ a uvoľňuješ pamäť) a nad inými vecami... Inak výsledná aplikácia je veľmi nenáročná.

V prípade .NET je kód náchylnejší k prelomeniu (dekompilácia, reverzné inžinierstvo) a ani tzv. obfuscatory ti nezaručia úplnú bezpečnosť. C# je síce jazyk pekný a čistý (tomu hovorím raj programátorov :D ), ale .NET ako také je dosť o slabé v závislosti na runtime knižniciach na rozdiel C/C++. Všade potrebuješ príslušnú verziu .NET Frameworku (2.0 má veľkosť okolo 30MB), i keď to už majú v sebe väčšina predinštalovaných OS Windows. Ak sa rozhodneš pre .NET, zostaneš trčať furt len pri Win, na Linuxe je verzia MONO dosť na h... a nevyrovná sa VS na Win.

Ak myslíš Visual Basic v starších verziách ako 4,5,6, tak si myslím, že tie runtime knižnice nie je problém zohnať. Ale stále si viazaný na Windows a staršie verzie VB sa mi nepáčia... Keď už ideš na VB.NET, tak odporúčam radšej C# (ako beginner som nemal spraviť tú blbosť, že som fungoval na VB). VB kód je imho ukecanejší a sú tam niektoré špinavosti, ktoré C# nemá. C# je celkom čistý jazyk a kompiler nepodporuje niektoré veci, ktoré sa odporúča (neskúmal som nejak bližšie prečo) používať. Napr. taká namespace VisualBasic (tuším sa volá tak nejak) Ale zasa je fakt, že pre začiatočníka je lepšie učiť sa na niečom jednoduchšom ako je VB.

Pokiaľ vieš myslieť ako programátor, jazyk je pre teba len prostriedok, ako bolo povedané, nejaký súbor pravidiel a zákonitostí (= syntax :D), ktoré musíš dodržiavať a ktoré ti nerobia problém naučiť sa. Každopádne odporúčam C-like syntax, i keď som bol kedysi zarytý VBčkar.

Upozornenie: Tento príspevok môže byť ovplyvnený subjektívnymi názormi autora, ktorý vás žiada, aby ste prípadné blbosti v jeho príspevku taktne opravili a nerobili z neho škandály :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
pawlik0
Grafoman
19. 8. 2008   #23
-
0
-

každopádně pokud by to bylo hobby, tak asi Python :) registry by měl zvládat(*). prostě

static object main_object = new object(); //C# 

se mi opravdu moc nelíbí. mám radši jednoduchost, kde nepíšeš zbytečně.

(*) a zvládá - http://effbot.org/zone/python-register.htm

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Zavi0
Newbie
20. 8. 2008   #24
-
0
-

registry, zase dalsi "hacker"?
cojavim, tak se do registru zapisuje volanim systemove knihovny a to by mel zvladnout kazdy ProgJazyk

VB je jednoduchy, ale nakej herni trhak, ovladac nebo OS v tom neudelas, zase je dobrej na spravu databazi a taky jeho implementace jako VBA do MSO a OOo, tam je naprosto idealni, ale mam pocit, ze C++ by na tebe bylo moc slozity

zkousel jsem oba a zustal jsem u VB.NET a ted sem kvuli skole presel a VB6

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.93.–
Laik0
Stálý člen
20. 8. 2008   #25
-
0
-

To Tocimanko : mno ja teraz VBčkujem...ale nejak mi to moc nejde ;)...potom sa pokúsim aj o C++ ale to zase bude sťahovania...
To Zavi : hacker?Vyhľadaj si na tomto servery zmena registrov a potom uvidíš koľko článkov víjde...

Nahlásit jako SPAM
Earl Cash0
Věrný člen
20. 8. 2008   #26
-
0
-

ja bych jednoznacne volil C/C++ (hlavne tedy to C ;-) ) hlavne tedy kvuli prenositelnosti na jine OS...VB mam spojen s WYSIWYG editory, kde si naklikam par inputu a buttonu, pridam nejake eventy a mam hotovou aplikaci...k takovymto vecem mam odjakziva odpor...vede me to k myslence, ze m$ postavil vsechny sve produkty na klikani mysi (programujeme mysi, instalujeme mysi, administrujeme mysi)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Laik0
Stálý člen
20. 8. 2008   #27
-
0
-

prenositelnosti ?...a čo sa týka editorov som sklamaný hlavne s DEV-C++...

Nahlásit jako SPAM
Zavi0
Newbie
21. 8. 2008   #28
-
0
-

DEV-C++ neni tak spatnej, ale na VisualStudio nema, no

prenositelnost znamena, ze ten program muzes zkompilovat i pro linux, MAC, BSD, Solaris a buhvico jeste, VB(.NET) ti pude jenom pod Windows

a jestli ti nesel VB, tak na C++ rovnou zapomen

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.93.–
21. 8. 2008   #29
-
0
-

To Earl Cash : Náhodou, RAD má něco do sebe. Pokud děláš API, je jedno, jestli to napíšeš kódem, nebo umístíš na form button a akorát přidáš event -> výsledek to bude mít stejný. Navíc, z vlastní zkušenosti z Delphi vím, že pomocí RAD stejně uděláš jen tu omáčku pro oko uživatele a to hlavní musíš napsat kódem, jako kdekoliv jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Laik0
Stálý člen
2. 9. 2008   #30
-
0
-

To pawlik :
Skúsil som...a pravdu povediac ZATIAĽ mi viac vyhovuje VB ako C++ pretože z C++ mám miš-maš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.236.–
darthdeus0
Stálý člen
2. 9. 2008   #31
-
0
-

To Laik : C++ není nejlepší volba pro začátek .. člověk se sice naučí hodně o tom jak co funguje, ale nic v tom nenapíše a většina lidí to vzdá, proto je imho lepší začít se učit základy programování na něčem trošku jednodušším .. ikdyž VB nemám rád, ale třeba Java taky není od věci ..

Nahlásit jako SPAM
Laik0
Stálý člen
3. 9. 2008   #32
-
0
-

pre Javu nejak nevidím využitie...a ani veľmi tej Jave neverím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
darthdeus0
Stálý člen
3. 9. 2008   #33
-
0
-

To Laik : Pokud nevidíš využití pro Javu, tak to radši ani nekomentuj ... Java se používá naprosto všude .. Mobilní zařízení, vícevrstvé webové aplikace, na desktopu se taky rozšiřuje (Netbeans, JDownloader, Azureus a milion dalších) .. tak se nevyjadřuj k něčemu o čem vůbec nic nevíš .. to že tomu nevěříš nikoho nezajímá pokud neuvedeš relevantní důvod (nepočítá se to že ji neumíš)

Nahlásit jako SPAM
Laik0
Stálý člen
4. 9. 2008   #34
-
0
-

ok....ale zatiaľ to bude len VB a potom prejdem (možno) na Java...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.236.–
4. 9. 2008   #35
-
0
-

To Laik : Pro začátek je VB lepší (ještě o něco víc je IMHO Pascal, ale to je věc názoru), ale C++ bych' rozhodně nezahazoval.

Nahlásit jako SPAM
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
darthdeus0
Stálý člen
4. 9. 2008   #36
-
0
-

VB je rozhodně pro začátek lepší ... sice se tam člověk naučí spoustu zlozvyků, ale na složitějším jazyku (C/C++) se úplný začátečník nemá šanci naučit algoritmizaci .. Java je imho docela jednoduchá ... člověk nemusí hned psát OOP, což stejně půlka lidí nepíše a používá třídy jenom jako kontejnery na funkce ...

Nahlásit jako SPAM
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 9. 2008   #37
-
0
-

Já jsem ještě nenašel důvod programovat pro desktop, tak zůstávám věrný jazykům "pro web" i když to dokáže dneska už hodně jazyků, jako např. již zmiňovaná Java :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
4. 9. 2008   #38
-
0
-

To Nefaritus : Bohužel, ač jsem přesně opačný případ, nenašel jsem důvod programovat webové aplikace, jsem spokojený na desktopu, všechny průzkumy ukazují, že za ne moc dlouhou dobu bude desktop akorát kernel s prohlížečem a veškeré aplikace budou realizovány přes web. Což, kdykoliv to někde čtu, mě uvede do VELMI hlubokých depresí...

Nahlásit jako SPAM
.
czbero0
Stálý člen
5. 9. 2008   #39
-
0
-

Aby tohle bylo možné, musí Web projít velkou změnou... takže se pak na něj možná bude programovat jako na desktop :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
5. 9. 2008   #40
-
0
-

To czbero : Tak první předzvěstí jsou webové aplikace co nabízí google, či ta online verze photoshopu. Google vlastně už vydal vlastní operační systém, který je založen na připojení k netu a google aplikacích, pak existuje spousta online operačních systémů a mezi takové předzvěsti patří i aplikace Mozilla Prism.

Nahlásit jako SPAM
.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
5. 9. 2008   #41
-
0
-

To czbero : Však to se už plánuje, protože současná síť internet už pomalu ale jistě dosahuje svých maximálních kapacit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 9. 2008   #42
-
0
-

ja se nebojim o to ze by se treba sms hry zacaly delat pomoci prohlizece :o) ikdyz formalne to jede jako web aplikace

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Laik0
Stálý člen
5. 9. 2008   #43
-
0
-

To KIIV : mno...ale mám problém...pretože mi nejde nainštalovať Visual Basic 2008 EE (bol som debil a som ho odinštaloval)..nedokáže mi stiahnúť komponenty teda píše že sa nevie napojiť na server...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.227.–
czbero0
Stálý člen
5. 9. 2008   #44
-
0
-

nejprve si ujasni pojmy... Visual Basic 2008 (.NET) != Visual Basic. Je to v podstate uplne jiny jazyk (lepší).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
balaam0
Newbie
6. 9. 2008   #45
-
0
-

No, czbero, možná by nebylo od věci ujasnit člověku, který se v tom moc neorientuje, že != znamená nerovná se, ono člověk, co neví, že ! je negace (i když nechci Laika podceňovat) ten vykřičník prostě může přehlídnout.

Mimochodem, Laiku, na http://www.vbasic.cz/serialy.asp je něco pěkného o obou, opravdu si neplést VB6 a VB.NET. Imho, VB je "ošklivý" jazyk. Velmi pomalý, ale na jednodušší aplikace je vskutku celkově jednodušší. Nevím, já si budu kupovat knihu VB jen ze zvědavosti. Jinak, nevím, odkud stahuješ VB (nečetl jsem celou diskuzi, ale hádám, že se chceš učit v VB.NET), ale po chvilce googlení najdeš tuhle "spešl" MS stránku - http://www.microsoft.com/express/download/ , kde můžeš sosnout i offline verzi instalace :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Laik0
Stálý člen
6. 9. 2008   #46
-
0
-

jop...stiahol som...ok...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.224.–
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2008   #47
-
0
-

Byt tebou,tak bych se VB vyhnul velkym obloukem a to z jedineho duvodu: Uplne jina syntaxe!!! Ono vetsina dnesnich jazyku je tak nejak zaloza na C-like syntaxi a to VB jaksi nema.A pokud se chces ucit programovat,tak bych zacal treba c# nebo c++ nebo java,ale VB rozhodne ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Laik0
Stálý člen
12. 9. 2008   #48
-
0
-

oka...najprv začnem C,potom C++ a potom C#...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
Standalf0
Duch
13. 9. 2008   #49
-
0
-

To Laik : Jestli mas v C++ problemy na zacatku, tak na nej zatim zapomen. Proste by jsi zatim nepochopil slozity veci.

Nevim, jak jsi na tom s programovanim, jestli jsi uplnej novacek tak postaci napr. Pure Basic, Dark Basic, proste nejaky takovy Basicy, kde syntax neni C-like, ale podle me to je podobny. Ten VB moc neznam, ale nezda se mi jako uplne super volba...

Ale kdyz budes chtit programovat jen pro sebe, tak Basicy stacej. Kdyz pochopis zakladni principy, tak se snaz budes ucit C++. Ale zase je na tobe jestli se ti bude zamlouvat OOP (C++) nebo ne (C).

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Smějte se a svět se bude smát s Vámi, plakejte a budete plakat sám.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Delphi versus Visual Basic — založil luděk

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Visual Basic — založil curro70

Visual Basic? — založil Jiří

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý