Seznam v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznam v php – PHP – Fórum – Programujte.comSeznam v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

rouden
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 8. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám napsaný v html seznam cd a rád bych si udělal možnost, že budu budu mít navrchu stránky vypsaná písmena abecedy, např. tedy:
A, B, C, ... E
a když kliknu na C, tak mě to hodí v seznamu na první cd, které začíná písmenem C.
Bude to tedy vypadat takto:

Calli
Colom
Curen
...

Je mi jasné, že použít php, ale to je tak vše..
Vím, že mě zde nemůžete vypsat celý kód, pouze mě nasměrujte... stačí v kostce a já si potřebné nastuduji... jaké funkce použít a jak vůbec toto provést.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.248.–
marioff0
Expert
18. 8. 2008   #2
-
0
-

Skus radsej pouzit nieco taketo, neni to PHP ale je to jednoduchsie na ucel ktory potrebujes.... Vsetky CD budu na jednom dokumente HTML, a po kliknuti sa stranka sama "nascroluje" tam kde zacina dane pismeno....

<a href="#a">A</a> <a href="#b">B</a> <a href="#c">C</a> <a href="#d">D</a> .....



<a name="a"></a>
cdecka zacinajuce a...
.....

<a name="b"></a>
cdecka zacinajuce b...
.....

<a name="c"></a>
cdecka zacinajuce c...
.....

<a name="d"></a>
cdecka zacinajuce d...
.....


... ale ak to ma byt nutne v php, musis si este rozmysliet ci pojdes do databaz (napr. MySQL) alebo to budes mat v text. suboroch... podla toho ti mozem poradit dalej

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 8. 2008   #3
-
0
-

přes PHP samotný by to šlo pouze pomocí souborů, efektivnější mi přijde MySQL:

$sql = mysql_query("SELECT * FROM `cd` WHERE `name` LIKE '".$pismeno."'", $dbspojeni);

ten paramater pismeno muzes zjistovat a predavat metodou GET. <a href="http://neco.cz/?pismeno=a">A</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
rouden
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 8. 2008   #4
-
0
-

Děkuji za odpovědi... pokud bych zvolil možnost přes mysql, tak budu muset použít php, že?
HTML ovládám, ale v php jsem začátečník, stejně jak v SQL...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.248.–
DraXík0
Newbie
19. 8. 2008   #5
-
0
-

Databáze nejsou zase tak složité a jejich použitím si ušetříš spoustu času a práce
To crAzY^ : dovolil bych si rejpnout a požadavek trochu poupravit :D

SELECT `nazev` FROM `knihy` WHERE `nazev` LIKE '".$pismeno."%'" ORDER BY `nazev` ASC;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.196.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 8. 2008   #6
-
0
-

To DraXík : nj, v php už sem dlouho nedělal... :) ale dik za opravu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
kezalb0
Newbie
19. 8. 2008   #7
-
0
-

osobně si ale myslim ze pouziti databze je v tomhle stadiu zbytecne pokud uz mas seznamy hotovy a jen přeskakovat na určité písmena tak jsou lepší ty kotvy o čem psal marioff

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý