Problém s kompilací – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s kompilací – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s kompilací – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, zkouším některé scripty z kurzů C ++ a v prostředí programu Visual C ++ 2008 mi vždy vyhodí chyba při kompilaci.Nevíte,čím to je ?Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Reklama
Reklama
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #2
-
0
-

To je tím, že tam pouštíš skripty. V C++ se totiž skripty nevyskytují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #3
-
0
-

To jsem to moc nepobral :-) jak tedy udělat ze zdrojaku .exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #4
-
0
-

No pokud máš zdroják (a ne skript), tak dej menu Debug / Start Debugging, ono se to zkompiluje a spustí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #5
-
0
-

No pokud vložím testovací script



#include <iostream> // 1
using namespace std; // 2
int main() // 3
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
return 0; // 6
}

a dám Debug/start debugging tak mi vypíše chybu :
Unable to start program "/../../../nejakej program.exe"
Systém nemůže nalézt uvedený soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #6
-
0
-

Tak tam nevkládej skripty, vždyť říkám, že v C++ skripty nejsou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
mephi0
Expert
20. 8. 2008   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
plasmo0
Věrný člen
20. 8. 2008   #8
-
0
-

Osiris napsal:
To je tím, že tam pouštíš skripty. V C++ se totiž skripty nevyskytují.


Osiris napsal:
Tak tam nevkládej skripty, vždyť říkám, že v C++ skripty nejsou.



Fakt si mu pomohl vyřešit problém ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #9
-
0
-

plasmo napsal:

Osiris napsal:
To je tím, že tam pouštíš skripty. V C++ se totiž skripty nevyskytují.


Osiris napsal:
Tak tam nevkládej skripty, vždyť říkám, že v C++ skripty nejsou.



Fakt si mu pomohl vyřešit problém ;-)



Nj, když ani neví, že v C++ nejsou skripty, tak co na to říct?

Goumba napsal:
No pokud vložím testovací script


#include <iostream> // 1
using namespace std; // 2
int main() // 3
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
return 0; // 6
}

a dám Debug/start debugging tak mi vypíše chybu :
Unable to start program "/../../../nejakej program.exe"
Systém nemůže nalézt uvedený soubor



Podíval jsi se do těch adresářů, jestli tam je ten exe? Jiné chyby to nepsalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #10
-
0
-

Tak už jsem to zkompiloval přes Build/Compile, mám ve složce hromadu zdrojáků ale žádné exe :-)

Dá se nějak nastavit cil, aby mi to rovnou zkompilovalo i spustitelny soubor kodu ?Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #11
-
0
-

To Goumba : Když dáš Build, tak ti to zkompiluje i do exe, samozřejmě pokud to není projekt knihovny atp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #12
-
0
-

Vetsinou davam New -> Project -> Win32 console apliacation a zkompiluje mi to do .h souborů..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Bald3rr0
Super člen
20. 8. 2008   #13
-
0
-

To Osiris : Vytvoří se ti složka Debug/Release?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Osiris0
Stálý člen
20. 8. 2008   #14
-
0
-

To Bald3rr : Mě jo, ale radíme jemu.

To Goumba : Můžeš mít to exe v jiném adresáři. Díval jsi se i jinam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Bald3rr0
Super člen
20. 8. 2008   #15
-
0
-

To Osiris : Samozřejmě to byla reakce na Goumbu ... jsem se překlikl

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Shimmy0
Duch
20. 8. 2008   #16
-
0
-

File > New Project > (v založce Visual C++) Empty project ... hodíš název projektu a solution OK.
V Solution Exploreru (panel ,defaultně vyjíždí na pravé straně) ... Source code > Klikneš pravým myšidlem Add new item > Vybereš si .cpp , pojmenujěš zdrojak.Otevrře se ti v prostředí pro editování kodu,hodiš si tam zdroják ... F7 a kompilujeme s debugem pak spustíš F5 bez ctrl+F5.Doufám že dost jasné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.230.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #17
-
0
-

Jojo, následný kompilace vypadá takto :
ale .exe soubor nikde :-/

============================================
Caj : - [caj] ------- [debug] -------------------------BuildLog.htm
- caj.sln - stdafx.h - stdafx.obj
- caj.ncb - targetver.h - caj.pch
- caj.cpp - vc90.pdb
- stdafx.cpp - caj.exe.embed.manifest
- caj.vcproj.GOUMBIK.Lukas.user - vc90.idb
- caj.vcproj

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Goumba0
Návštěvník
20. 8. 2008   #18
-
0
-

Shimmy napsal:
File > New Project > (v založce Visual C++) Empty project ... hodíš název projektu a solution OK.
V Solution Exploreru (panel ,defaultně vyjíždí na pravé straně) ... Source code > Klikneš pravým myšidlem Add new item > Vybereš si .cpp , pojmenujěš zdrojak.Otevrře se ti v prostředí pro editování kodu,hodiš si tam zdroják ... F7 a kompilujeme s debugem pak spustíš F5 bez ctrl+F5.Doufám že dost jasné.



Moc děkuju, funguje to

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.144.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Problem s kompilaci — založil Franta

Problém z kompilací — založil 4-N1

Problem s kompilaci — založil aTTix

Problém s kompilací — založil dexter24

Problém s kompilací — založil mk102

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý