Příkazy aj. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příkazy aj. – C / C++ – Fórum – Programujte.comPříkazy aj. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Petr G...0
Newbie
30. 7. 2006   #1
-
0
-

s C++ za??n?m a jako u ka?d?ho jazyku, s kter?m jsem se setkal m?m nasleduj?c? probl?m. Nikdy nem??u naj?t seznam p??kaz?.
Netrvd?m, ?e jsem zb?hl? v programov?n?, v?t?inou krachnu na nedostatku nalezen?ch p??kaz? :(
T?m mysl?m.

If - podm?nka
else - poku? se nespln? podm?nka
goto - jdi na "bod"
a tak d?le....

Ve st?edu za p?t minut p?lnoc p?ist?v?me v Hamametu v Tunisu a moje aktivity bych tam r?d zam??il na C++.
Nevim, jestli n?co takov?ho na internetu existuje, ale jestli ano, moc v?s pros?m o odkaz na st?hnut?/vytisknut?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
31. 7. 2006   #2
-
0
-

Ob?v?m se, ?e ??dnou referen?n? p??ru?ku jako k (X)HTML nebo CSS nese?ene?. To co jsi napsal jsou kl??ov? slova a ty se m??e? nau?it v jak?koli literatu?e o C++, v kurzech tady na Programujte, v praxi a mo?n? je?t? jinde.

A pokud jde o dal?? p??kazy a fce, tak je to stejn

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petr G...0
Newbie
31. 7. 2006   #3
-
0
-

:pc: Nemohl by mi někdo, kdo by měl nějakou chvilku volno napsat ty příkazy.
Já vždycky vyhořím na nedostatku příkatů, když vim, jakej co dělá a jak se jakž takž chová, tak neni problém to zkombinovat v celkem realizovatelnou myšlenku, která se dá už napsat do zdrojáku a doufat, že jsem se trefil.

Předem děkuju a moc prosím.

Jdu spát, tak se mějte :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
31. 7. 2006   #4
-
0
-

prikazy ? :D
programoval si uz pred tym ? :error:

ak sa chces naucit C++ tak zacni najlepsie knizkou :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Petr G...0
Newbie
31. 7. 2006   #5
-
0
-

No, tak jestli myslíš jiné jazyky, tak jenom html a trošku php.

Html jsem docela zvládl, rozumim všem příkazům, jen protože jsem je našel na netu popsaný.
PHP jsem zkrachoval na nedostatku příkaz?.

C++ zatim asi chápu jen hello world.

Kupovat knížku zatim nechci, dokud nebudu vědět, že s tim něco budu umět dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
31. 7. 2006   #6
-
0
-

Greben napsal:

No, tak jestli mysl?? jin? jazyky, tak jenom html a tro?ku php.

Html jsem docela zvl?dl, rozumim v?em p??kaz?m, jen proto?e jsem je na?el na netu popsan?.
PHP jsem zkrachoval na nedostatku p??kaz?.

C++ zatim asi ch?pu jen hello world.

Kupovat kn??ku zatim nechci, doku? nebudu v?d?t, ?e s tim n?co budu um?t d?lat.



Ty asi vůbec nech?pe? podstatu programov?n?. Nejde o to um?t v?echny p??kazy a fce zpam?ti (u v?t?iny jazyk? to ani nen? mo?n?), ale p?edev??m o to um?t programovat a pochopit logiku jazyka, kter? pou??v??.

U PHP jsi zkrachoval na sv? celkov? neznalosti a ne na nedostatku p??kaz?.

Chce? v?d?t, jestli bude? schopnej s n?jak?m jazykem n?co d?lat? Tak se nau? programovat a nau? se ten jazyk - jinak to nejde.

BTW: seznam p??kaz? ti sem nikdo nenap??e k ??dn?mu jazyku, proto?e by to byl neskute?n? dlouhej seznam a nav?c to nikdo nezn?. HTML je zna?kovac? jazyk a jako takov? se ned? roz???it - proto je mo?n? je v?echny popsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petr G...0
Newbie
31. 7. 2006   #7
-
0
-

Tak to necháme bejt, jsem hold tupej začátečník.

Teď bych ale potřeboval jinou věc.

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i;
for (i=0; i<2500; i++)
{
char znaky=i;
cout << "nZnak cislo:t" << i;
cout << "ttZnak:t" << znaky;
}
cin.get();
cin.get();
}

Jak mám udělat za county ukládání do textového dokumentu?
To jsem nikde zatim neviděl.
A kolik je celkem těch Ascii znaků?
A ještě, občas, když to udělá něco jako tohle:
Znak cislo: 10 znak x

Znak cislo: 11 znak x

Udělá to tam občas mezeru a počítač udělá takovej te píp zvuk, kterej to dělalo i v princ of persan 2D.

Plz pomozte. :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
some_one0
Návštěvník
31. 7. 2006   #8
-
0
-

tak popořadě :-)
1) vkládání do textového souboru -

vytvořit si třeba něco jako InputFileStream, a použít místo cout (uplně stejně)

2) ascii znaků je 128 = 2^7

3) no a ty zvuky to dělá proto, že na začátku ascii je několik, resp docela dost řídících znaků (třeba 007 - BEL) tak proto pípání a jiné nečekané chování, zkus google a najdi si ascii table a uvidíš ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr G...0
Newbie
1. 8. 2006   #9
-
0
-

Ok, tak?e.
Nevim vubec co je ten:"[i]InputFileStream[/i]" C++ ho neztu?n?, tak?e ani nevim, jestli to je n?jakej p??kaz. A v lekc?ch jsem ho nena?el.
J? ?ikal ?e trpim na nedostatek p??kaz? a ty jsi m? spr?vn? doplnil: a zku?enost?" :D
:pc:

for (i=1; i<256; i++)

257 nebo 258 u? d?l? znaky jako je 1 jinak 257 a 258 jsou pr?zdn?.
128-256 n?jak? se opakujou, ale ne v?echny.?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
1. 8. 2006   #10
-
0
-

Greben napsal:

Ok, tak?e.
Nevim vubec co je ten:"[i]InputFileStream[/i]" C++ ho neztu?n?, tak?e ani nevim, jestli to je n?jakej p??kaz. A v lekc?ch jsem ho nena?el.
J? ?ikal ?e trpim na nedostatek p??kaz? a ty jsi m? spr?vn? doplnil: a zku?enost?" :D
:pc:

for (i=1; i<256; i++)

257 nebo 258 u? d?l? znaky jako je 1 jinak 257 a 258 jsou pr?zdn?.
128-256 n?jak? se opakujou, ale ne v?echny.?



M?j posledn? p??p?vek v t?to diskusi jsem nemyslel zle, tak?e sorry, jestli jsi to tak pochopil.

C++ nezn?m, ale InputFileStream bude objekt a pro jeho pou?it? bude nejsp?? nutn? p?ilinkovat n?jakej hlavi?kovej soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
some_one0
Návštěvník
1. 8. 2006   #11
-
0
-

No, je to objekt, ale udělal jsem chybku - má to být OutputFileStream

a přilinkuj něco jako <fstream>, a
OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");
ofs << "ahoj";

myslím, že nějak takhle

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr G...0
Newbie
1. 8. 2006   #12
-
0
-

Ne, zle jsem si to nebral.
Ale měl jsi z 90% pravdu, možná mi chybí jen nápady a ty já bych z několika příkazů mohl najít.
To už jsem totiž párkrát na php udělal.
Projel jsem si pár stránkem s příkazama a z toho jsem dal dohromady mailera.

takže
#include <iostream>
#include <fstream>
OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");
usnig namespace std;
int main()
{
ofs << "ahoj";
}


A ještě nějakej jinej problém.
C++ mi nechce brát nové projekty.
Musim je kopírovat a nesmim přejmenovat :(
Asi dám reinstal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr G...0
Newbie
1. 8. 2006   #13
-
0
-

Takže:

Už jsem přeinstaloval Dev-Cpp a furt když zakládám novej projekt, tak mi nechce vytvořit tu .exe:error:
Docela mě to štve.

Nejde mi to s tim:"OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");"
Furt nevim kam to mám dát.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
1. 8. 2006   #14
-
0
-

Greben napsal:

Ne, zle jsem si to nebral.
Ale m?l jsi z 90% pravdu, mo?n? mi chyb? jen n?pady a ty j? bych z n?kolika p??kaz? mohl naj?t.
To u? jsem toti? p?rkr?t na php ud?lal.
Projel jsem si p?r str?nkem s p??kazama a z toho jsem dal dohromady mailera.

tak?e
#include <iostream>
#include <fstream>
OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");
usnig namespace std;
int main()
{
ofs << "ahoj";
}


A je?t? n?jakej jinej probl?m.
C++ mi nechce br?t nov? projekty.
Musim je kop?rovat a nesmim p?ejmenovat :(
Asi d?m reinstal.


Co to je? To je cele spatne.
1)OutputFileStream, vubec ve stadndartnim C++ neexistuje. Kdyz uz, tak tridy ifstream pro cteni a ofstream pro zapis.
2) Vytvoris pointer na tridu OutputFileStream, ale dale uz s tim vubec nepracujes jako s pointrem(nevidim tam nic jako dereferenci * ).
3) Priklad jsem nekompiloval, mozna je spatne



#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
ofstream fout("filename.txt"); // otevre soubor s nazvem filename pro yapis v text. rezimu
fout << "Tak tohle by melo byt v souboru" << endl; // Zapise vetu do souboru
fout.close();
return 0;
}


?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr G...0
Newbie
1. 8. 2006   #15
-
0
-

Tak díky, tohle jsem fakt nechápal ani neznal.

I když to stejně ty znaky v tom txt napsalo ty které jsou nanic. :toto:
Ale už jsem ručně kromě dal skoro všechny :)

Moc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
1. 8. 2006   #16
-
0
-

Greben napsal:

Tak díky, tohle jsem fakt nechápal ani neznal.

I když to stejné ty znaky v tom txt napsalo ty které jsou nanic. :toto:
Ale už jsem ručně kromě ž dal všechny :)

Moc díky.


Můžu se zeptat jaké znaky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
1. 8. 2006   #17
-
0
-

2Greben: Jdes na to __naprosto__ spatne...jazyk se ucis tak, ze postupne prochazis treba ucebnici a postupne se ucis od zakladu k slozitejsim vecem, plnis jednoduche ulohy a podobne...soucasne se ucis i myslet a vymyslet algoritmy. Naucit se nazpamet klicova slova je naprd, nema to smysl...takze doporucuju zmenit tvuj plan, jak se naucit jazyk, protoze tudy cesta nevede...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Petr G...0
Newbie
2. 8. 2006   #18
-
0
-

Jj, beru na vědomí.

Znaky: char ii=xxx
pak napíšeš: cout << "zdrav"<<ii<<"!"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
2. 8. 2006   #19
-
0
-

Greben napsal:
Znaky: char ii=xxx
pak napíšeš: cout << "zdrav"<<ii<<"!"



Aha, mno, pokud to ukladas do souboru, tak neni treba delat tyhle serepeticky. Tohle je leda tak dobre na hrani si s konzolovymi aplikacemi, kde se pouziva jine kodovani , narozdil od kodovani v oknech(tead pokud delas pod Windows).
Takze priste muzes klidne napsat:


#include <fstream>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
ofstream fout("filename.txt");
fout << "?????????"; // a presne tato sekvence se zapise do souboru
fout.close();
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

A jeste mam dotay tentokrat pro some_one:
Koukal jsem se na internet resp. googloval , abych nasel OutputFileStream a nasel jsem nejakou knihovnu scl, mohl bys mi to blize popsat, protoze na tech strankach neni k jejimu vyuziti nic moc napsano, teda aspon ja to nenasel. Ovsem pokud to je ono. Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
3. 8. 2006   #20
-
0
-

ak sa budes venovat C++ budes moct robit:
API - aplikacie "okna" s roznymi prvkami ako tlacitka, editacne polia atp.
OpenGL, D3D - 3D grafika, popripade hry
a spustu dalsich veci, napr ja sa hram s kniznicu SDL.
takze ak chces tvorit, kup si knihu :ok:
Mistrovstvi v c++ | Naucte se c++ za 21 dni

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
some_one0
Návštěvník
4. 8. 2006   #21
-
0
-

No spíše jsem se trochu pozapoměl - už jsem dlouho nedělal v C++,a v .NET už se totiž moc nepoužívají nějaké zkratky, a to moje OutputFileStream prostě v C++ znamená ofstream - prostě výstupní stream do souboru.

- ze slov co chci si prostě odvodím název třídy (někde z celých slov (C#) někde jen z částí (C++))

No, asi bych si zase měl něco napsat v C++, zapomínám tyhle věci nějak rychle :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Príkazy — založil hirakami

Příkazy system — založil bubliňák

SQL příkazy — založil Jano

Podokno a prikazy — založil myky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý