Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron) -- notebook – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron) -- notebook – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comUbuntu 8.04 LTS (Hardy Heron) -- notebook – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
20. 8. 2008   #1
-
0
-

Aké skúsenosti máte s touto distribúciou? Plánujem si ju objednať cez tú free službu a plánujem ju nasadiť na nový notebook :) Zároveň sa pýtam, či nie je blbosť kupovať taký lacný notebook (bez OS) ako je tento:

http://online.gamo.sk/?Mode=Sti&StiId=54663 - Toshiba

Kamarát mi ju priamo zo skladu vie zohnať do 11 000 Sk, takže absolútne výhodná kúpa :) Čo poviete?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
kezalb0
Newbie
20. 8. 2008   #2
-
0
-

Ja mam notebook od asusu a naprosto bez problemu...ale chtel jsem si tento TOSHIBA notebook taky objednat ale rozmluvil mi to jeden clovek na foru protoze mu tam nesla wifina......jinak více na forum.ubuntu.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Tocimanko0
Grafoman
20. 8. 2008   #3
-
0
-

To kezalb : Díky za názor... Vo svete NB sa moc nevyznám a chcem vedieť, že nie je Toshiba veľmi kazová značka (t.j. že by som ho musel veľmi skoro reklamovať) a či sa kúpa oplatí. S tou wifinou, hm. Myslím, že by tam neudávali, že je tam integrovaná wifina, keby nebola funkčná, no nie? :) Možno ten človek mal unikátny problém a vyriešila by ho reklamácia a výmena za novú Toshibu :D Fórum si prelistujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
gogulux0
Newbie
20. 8. 2008   #4
-
0
-

To Tocimanko : myslim ze ten problem byl zprovoznit tu wifinu pod linuxem

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
kezalb0
Newbie
20. 8. 2008   #5
-
0
-

To Tocimanko : neslo o to ze by wifi nefungovala vubec pouze v ubuntu mu to nejak nechodilo (ale nevim zda to zkousel na jinym OS) jinak jako znacky toshiba bych se moc nebal (ale nevim jak si na tom stojej s ubuntu jak jsem psal mam asus) jinak asi nejlepsi notasy na ubuntu jsou dell ale to je bohuzel cenove uplne jinde......

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Tocimanko0
Grafoman
20. 8. 2008   #6
-
0
-

Keď nie ubuntu, tak potrebujem nejakú inú vhodnú distribúciu Linuxu na NB. Pri Ubuntu 7.10 som mal problémy (nevyriešené) s 5-minútovým bootovaním, takže ak budú i teraz, zabijem sa :D Potrebujem niečo, čo nemusím týždeň konfigurovať a prispôsobovať a sťahovať gigabajty aktualizácií a závislostí a súčastí. Potrebujem to na PHP, MySQL Developing prípadne neskôr i C/C++... Kancelárske programy (OpenOffice, etc.) a práca s Internetom (FF, Thunderbird) samozrejmosťou... Proste ako šikovná náhrada Win XP :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
Earl Cash0
Věrný člen
20. 8. 2008   #7
-
0
-

te wifi, bych se nebal...*buntu by ti melo zarizeni detekovat automaticky...paklize ne, staci chvili googlit a najdes kvantum tutorialu a HOWTO jak to udelat manualne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Laik0
Stálý člen
20. 8. 2008   #8
-
0
-

OS Ubuntu (free) - bomba; ale čo sa týka notebooku tak to neviem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.57.–
Ovládam CSS,(X)HTML,trochu PHP a rýpem sa teraz vo VB
Architekt0
Super člen
21. 8. 2008   #9
-
0
-

To Tocimanko : Debian, nic proti Ubuntu, ale proč si pořizovat kopii, když můžeš mít originál? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.204.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Smokie0
Expert
21. 8. 2008   #10
-
0
-

Ja mam tiez Ubuntu 8.04 na ntb (Asus) a nemam sa na co stazovat. Vsetko slape vyborne

2Architekt: Tocimanko chce distribuciu, ktoru nemusi stale nastavovat a konfigurovat a ak sa nemylim (co sa mozno mylim), tak Debian jeho podmienky prilis nesplnuje. Za to Ubuntu do bodky. To je plne pouzitelne hned pri prvom spusteni :) Jedine co treba je este pripadne postahovat par programov, ale to uz zavisi na kazdom uzivatelovi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
kezalb0
Newbie
21. 8. 2008   #11
-
0
-

To Architekt : treba kvuli lepsim aktualizacim;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Architekt0
Super člen
21. 8. 2008   #12
-
0
-

2Architekt: Tocimanko chce distribuciu, ktoru nemusi stale nastavovat a konfigurovat a ak sa nemylim (co sa mozno mylim), tak Debian jeho podmienky prilis nesplnuje. Za to Ubuntu do bodky. To je plne pouzitelne hned pri prvom spusteni :) Jedine co treba je este pripadne postahovat par programov, ale to uz zavisi na kazdom uzivatelovi.



Jojo, mýlíš se. Rozdíly mezi Debianem a Ubuntu jsou v zásadě dva. Ubuntu zásadně zjednodušuje řešení uživatelských práv (sudo na všechno), což je spíš nevýhoda, pokud to s Linuxem myslíš vážně (rozdíl mezi rootem a uživatelem chápe i moje mamka :-). A druhej rozdíl je v tom, jak rychle se do systému dostane novej software, což je u Ubuntu o něco dříve, protože Debian má velké nároky na stabilitu software a než balíčky projdou do verze Testing (ideální na desktop, Stable je na servery) tak to může trvat o pár dní déle, než u jiných Linuxovýxh distribucí (ale to je spíše také výhoda, protože se tím eliminují problémy, jako zmíněné 5min. bootování).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Tocimanko0
Grafoman
22. 8. 2008   #13
-
0
-

To Smokie : Presne. Nejde mi o niekoľko týždňovú konfiguráciu... Nemám na to čas :D Keď sa budem hrať napr. s jadrom a niečo sa pokazí, tak reinstall mi narobí len problémy a zas stratím kopec času. Ale možno vyskúšam i Debian. Ubuntu je podľa mňa akási odvodedina Debianu, ale rozhodne podarená. User (a nie len user ;)-friendly a široká podpora komunity (nevravím, že Debian nie...).

To Smokie: Nemáš okrem toho problémy s pomalým bootovaním?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Tocimanko0
Grafoman
24. 8. 2008   #14
-
0
-

Obnovujem "staré" vlákno a chcem sa spýtať, že či je vážne tak dôležité pri stiahnutí debianu pre ktorú architektúru ho budem sťahovať? Sťahoval by som ho z torrentu...
http://www.debian.org/CD/torrent-cd/
Momentálne mám procesor AMD, ale na NB budem mať Intel. Nechcem to sťahovať dvakrát.

Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Smokie0
Expert
24. 8. 2008   #15
-
0
-

To Smokie: Nemáš okrem toho problémy s pomalým bootovaním?


Nie, vobec nie. Problemy s dlhym bootovanim som mal pri Suse neviem kolko (asi dva roky dozadu) na desktope (tiez uz velmi nemam sajn co to bol zac), ale inak pri Ubuntu vobec nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tocimanko0
Grafoman
24. 8. 2008   #16
-
0
-

To Smokie : Je možné, že pri 'latest version' to fixli. Každopádne na staršej verzii (Gutsy Gibon?) mi to trvalo väčšinou presne 5 minút aj pár sekúnd. A nevieš poradiť s tou architektúrou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Architekt0
Super člen
24. 8. 2008   #17
-
0
-

To Tocimanko : i386

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Tocimanko0
Grafoman
24. 8. 2008   #18
-
0
-

To Architekt : OK :) Len aby to nerobilo problémy na AMD. Nechcem, aby to skúšalo rôzne inštrukcie na procák AMD, ktorý mám teraz, ktoré nie je schopný vykonať :) To len čisto teoreticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
24. 8. 2008   #19
-
0
-

i386 ti spusti drviva vacsina procesorov na trhu (32 aj 64-bitove). amd64 iba 64-bitove procesory. u 64bitovom linuxe su problemy napr. s flashom (Adobe (este) nevydal 64-bitovu verziu)…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Notebook — založil Sběratel

Notebook — založil filczek

Notebook — založil crAzY^

Prodávám notebook — založil Werd

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý