Diakritika – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Diakritika – PHP – Fórum – Programujte.comDiakritika – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
31. 7. 2006   #1
-
0
-

Takze problem sa zmenil na toto: ak priamo v MySQL vlozim data s diakritikou a pomocou selectu vyberiem vsetko je v poho...ale ked to pomocou scriptu zobrazim na webe vyhodi mi to rozne ine znaky...zase naopak...ak pomocou scriptu vlozim do DB data a znovu vypisem zase ok ale ak si zase v MySQL pomocou selectu data zobrazim zase tam mam rozne znaky...co s tym? help pliz....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Petr G...0
Newbie
31. 7. 2006   #2
-
0
-

Máš u obojího stejné kódování?
Kdyžtak je odzkoušej všechny.
Když jsem dělal mailer přes php, tak jsem měl docela problémy s kódováním.
Nevim, jak je to přesně s tím co jsi psal, já se tim moc nezabejval.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
31. 7. 2006   #3
-
0
-

a kde nastavim kodovanie v mySQL? my.ini som nieco pozeral len tam toho bolo viac kde sa to dalo nastavit a ked som nastavil vsetky tak sa mi to potom nechcelo spustit:) a rovno v tom nieco ako set names 'cp1250'; mi nefungovalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
17. 8. 2006   #4
-
0
-

no...takova moznost jeste existuje - zkus pridat tento radek do skriptu hned po pripojeni k databazi

mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

Misto toho utf8 nastav pouzivany charset. Tim se ti vyresi to, ze skript i databaze budou "na stejne vlne".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
_-Shaky-_
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Diakritika — založil Merlin

Diakritika — založil DjHard

Diakritika — založil peter

C# CZ diakritika — založil eXilim

Diakritika — založil suchla

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý