Validace a podivné chyby – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Validace a podivné chyby – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comValidace a podivné chyby – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

MZetko0
Stálý člen
22. 8. 2008   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
bukaj0
Věrný člen
22. 8. 2008   #2
-
0
-

MZetko
Řekl bych, že BOM[1] :o) Stránku jsem si uložil, otevřel ve vimu a co nevidím:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<feff><feff><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>

<feff><feff><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
...
<feff><feff><title>NewGame.cz - Pravý český herní portál</title>
...

Ty zvýrazněné „tagy“ jsou způsob, jak vim informuje o tom, že tam je nějaký znak, který nemůže zobrazit. Takže se ti tam nějakým způsobem ocitly BOM signatury pro UTF-16, tam kde nemají, co dělat. (Docela by mě zajímalo, jak se to ti povedlo udělat :o)) Po jejich odstranění je dokument validní.

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Byte_Order_Mark

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
22. 8. 2008   #3
-
0
-

Jej...kdyby jsis to jen poradne precet. Mas neuzavrene znaky nekde, kde nemaji co dela. Projdi si hlavicku toho dokumentu znak po znaku, a u kazdeho se zamysli, zda je uavreny v patricnem kontejneru.

Me to trvalo asi 2 vteriny, pak jsem se musel rozesmat ;)

EDIT> Hmm, tak tentokrat bukaj predbehl me :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
MZetko0
Stálý člen
22. 8. 2008   #4
-
0
-

Děkuju za rady, ale pořád mi to nepomáhá. Mám totiž ten doctype v samostatném souboru doctype.php kvůli případným změnám
a při načtení stránky se přes require načte ten soubor kde je echo "{nejake to DOCTYPE.......}"; Pořád ale nemohu přijít na to, co s tím udělat aby tam ty znaky nebyly. Zkoušel jsem všechny možná kódování a nic z toho nebylo.
Mimochodem Meta tag a title jsou také načítany ze zvláštních php. - a chyba se zobrazuje i u nich, takže problém bude asi někde tam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
bukaj0
Věrný člen
22. 8. 2008   #5
-
0
-

MZetko
Mám totiž ten doctype v samostatném souboru ... Meta tag a title jsou také načítany ze zvláštních php
To je právě ten problém. V každém souboru je BOM, takže nakonec se ocitnou tam, kde nemají. Zkusil bych nějaký pořádný editor (jediný opravdový editor je vim :o)), který ukládá UTF-8 bez BOM. Třebas takový SciTE jsem používal a tam se to dá nastavit, nebo PsPad by taky měl apod. Popř. otevřít soubor v nějakém hexa editoru a nežádoucí znaky ze začátků odstranit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Podivné chování jazyka C++ — založil NeprijemnePrekvapeny

Podivně fungující switch — založil spider-x

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý