Server status – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Server status – PHP – Fórum – Programujte.comServer status – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lolik0
Super člen
24. 8. 2008   #1
-
0
-

cfte robim si do gta samp server status.
a potrebujem to prerobit na nieco taketo:
v html dokumente budu textboxy do ktorych sa budu zapisovat udaje o servery ip a port.
ten html dokument odosle tie informacije do tohoto php dokumenu a ten vygeneruje server status a pod obrazok vygenerovani timto serverstatusom sa vypise do textboxu :

<a href="..."><img src=".../obr.png?ip:$ip&port:$port"></a>

a ked si niekdo ten script s textboxu skopiruje na stranku tak mu to bude okazovat aktualny server status.
Zatial mam toto:


<?php
header("Content-type: image/png"); // MAME OBRAZOK

////////// PARAMETRE SERVERA
$ip='193.85.245.98';
$port='7777';
////////// KONIEC PARAMETRE SERVERA

////////// VYGENEROVANIE OBRAZKU
$sirka = 360; // SIRKA OBRAZKU
$vyska = 96; // VYSKA OBRAZKU

$obrazok = ImageCreate ($sirka,$vyska); // VYPIS OBRAZKU

////////// FARBA POZADIA OBRAZKU
$farba_pozadia = ImageColorAllocate ($obrazok, 0, 0, 0); // 0 = cierna
////////// KONIEC FARBY POZADIA OBRAZKU

////////// KONIEC VYGENEROVANIE OBRAZKU

////////// FARBY
$color = ImageColorAllocate($obrazok, 255, 255, 255); // farba pisma 1
$color_jakub = ImageColorAllocate ($obrazok, 102, 102, 102); // to iste co pred tym ale ina farba
////////// KONIEC FARBY

////////// SA:MP FUNKCIE NIC NEPREMIENAJTE
$fp = fsockopen('udp://' . $ip, $port, $errno, $errstr,0.0);

if (!$fp)
{
ImageString($obrazok, 3, 50, 45, "Error: $errno - $errstr", $color);
}
else
{
$packet = 'SAMP';
$packet .= chr(strtok($ip, '.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr($port & 0xFF);
$packet .= chr($port >> 8 & 0xFF);

fwrite($fp, $packet.'i');
fread($fp, 11);
$is_passworded = ord(fread($fp, 1));
$plr_count = ord(fread($fp, 2));
$max_plrs = ord(fread($fp, 2));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$hostname = htmlentities(fread($fp, $strlen));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$gamemode = htmlentities(fread($fp, $strlen));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$mapname = htmlentities(fread($fp, $strlen));



////////// VPYSOVANIE TEXTU DO OBRAZKOV
ImageString ($obrazok, 4, 5, 5, "$hostname", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 32, "IP: $ip:$port", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 46, "Players: $plr_count/$max_plrs", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 61, "GameMode: $gamemode", $color);
ImageString($obrazok, 2, 265, 80, "bloodword.wz.cz", $color_jakub);
if ($is_passworded)
{
ImageString($obrazok, 3, 5, 76, "Password: Yes", $color);
}
else
{
ImageString($obrazok, 3, 5, 76, "Password: No", $color);
}

////////// KONIEC VYPISOVANIA TEXTU DO OBRAZKOV


fwrite($fp, $packet.'c');
fread($fp, 11);
fclose($fp);
}

////////// KONIEC SA:MP FUNKCIE

////////// VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK
imagepng($obrazok);
imagedestroy($obrazok);
////////// KONIEC VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK

?>

diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.23.–
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
28. 8. 2008   #2
-
0
-

prepac, moc som tej otazke nepochopil, ale skusim ti pomoct:

toto bude stranka s text boxami kde sa zada adresa servera:

<form action="obr.php" method="get">

Zadaj IP: <input type="text" name="ipadresa" />
Zadaj PORT: <input type="text" name="port" />
<input type="submit" value="Zistit stav" />
</form>


a samotny upraveny kod na vygenerovanie toho obrazka (obr.php):
<?php 


// TU SKONTROLUJEME CI BOLI ZADANE UDAJE O SERVERI, AK NIE KOD SA NEVYKONA, POKRACUJE NA SPODKU
if ((isset($_GET[ipadresa]))and(isset($_GET[port]))) {


header("Content-type: image/png"); // MAME OBRAZOK

////////// PARAMETRE SERVERA
$ip= $_GET[ipadresa];
$port= $_GET[port];
////////// KONIEC PARAMETRE SERVERA

////////// VYGENEROVANIE OBRAZKU
$sirka = 360; // SIRKA OBRAZKU
$vyska = 96; // VYSKA OBRAZKU

$obrazok = ImageCreate ($sirka,$vyska); // VYPIS OBRAZKU

////////// FARBA POZADIA OBRAZKU
$farba_pozadia = ImageColorAllocate ($obrazok, 0, 0, 0); // 0 = cierna
////////// KONIEC FARBY POZADIA OBRAZKU

////////// KONIEC VYGENEROVANIE OBRAZKU

////////// FARBY
$color = ImageColorAllocate($obrazok, 255, 255, 255); // farba pisma 1
$color_jakub = ImageColorAllocate ($obrazok, 102, 102, 102); // to iste co pred tym ale ina farba
////////// KONIEC FARBY

////////// SA:MP FUNKCIE NIC NEPREMIENAJTE
$fp = @fsockopen('udp://' . $ip, $port, $errno, $errstr, 1);

if (!$fp)
{
ImageString($obrazok, 3, 50, 45, "Error: $errno - $errstr", $color);
}
else
{
$packet = 'SAMP';
$packet .= chr(strtok($ip, '.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr(strtok('.'));
$packet .= chr($port & 0xFF);
$packet .= chr($port >> 8 & 0xFF);

fwrite($fp, $packet.'i');
fread($fp, 11);
$is_passworded = ord(fread($fp, 1));
$plr_count = ord(fread($fp, 2));
$max_plrs = ord(fread($fp, 2));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$hostname = htmlentities(fread($fp, $strlen));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$gamemode = htmlentities(fread($fp, $strlen));
$strlen = ord(fread($fp, 4));
$mapname = htmlentities(fread($fp, $strlen));



////////// VPYSOVANIE TEXTU DO OBRAZKOV
ImageString ($obrazok, 4, 5, 5, "$hostname", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 32, "IP: $ip:$port", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 46, "Players: $plr_count/$max_plrs", $color);
ImageString($obrazok, 3, 5, 61, "GameMode: $gamemode", $color);
ImageString($obrazok, 2, 265, 80, "bloodword.wz.cz", $color_jakub);
if ($is_passworded)
{
ImageString($obrazok, 3, 5, 76, "Password: Yes", $color);
}
else
{
ImageString($obrazok, 3, 5, 76, "Password: No", $color);
}

////////// KONIEC VYPISOVANIA TEXTU DO OBRAZKOV


fwrite($fp, $packet.'c');
fread($fp, 11);
fclose($fp);
}

////////// KONIEC SA:MP FUNKCIE

////////// VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK
imagepng($obrazok);
imagedestroy($obrazok);
////////// KONIEC VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK


} else {
header("Content-type: image/png");
$obrazok = ImageCreate (360,96); // VYPIS OBRAZKU
$farba_pozadia = ImageColorAllocate ($obrazok, 0, 0, 0); // 0 = cierna
$color = ImageColorAllocate($obrazok, 255, 255, 255); // farba pisma 1
ImageString($obrazok, 3, 50, 45, "Server nebol najdeny!", $color);
////////// VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK
imagepng($obrazok);
imagedestroy($obrazok);
////////// KONIEC VYTVORIME A ZNICIME OBRAZOK
}


?>


skusal som, mne to islo.... ale bude treba prerobit inak podmienku na zaciatku kde zistujes ci bola zadana ip adresa a port...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
lolik0
Super člen
28. 8. 2008   #3
-
0
-

diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.71.–
lolik0
Super člen
14. 9. 2008   #4
-
0
-

a nevies nahodov ako zmenim to cierne pozadie na obrazok?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.5.–
KIIV+42
God of flame
14. 9. 2008   #5
-
0
-

hledej u obrazku metodu co ma v nazvu fill

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jakub91111
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 9. 2008   #6
-
0
-

omg aspon kebyze neodstranis autora a moje credits s toho scriptu..... a predpokladam ze chces k tomu ten generator co som tiez spravil ja... viz link -> http://www.gta.cz/mp/index.php?clanek=38 ak by niekto nechapal co tu chce :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.43.–
KIIV+42
God of flame
17. 9. 2008   #7
-
0
-

To Jakub91111 : :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
17. 9. 2008   #8
-
0
-

To Jakub91111 : ved to mi neslo do hlavy ze ma "zatial" slusny kod na generovanie toho stavu servera a nevie si uz dorobit to co som mu pomohol :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
17. 9. 2008   #9
-
0
-

Uz jste nekdy videli, ze by lolik udelal neco sam? :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
lolik0
Super člen
18. 9. 2008   #10
-
0
-

ano ten prvy script tje tvoj ale ten druhy uz nie a ja sa tu uz nebavim o tom prvom scripte

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.5.–
marioff0
Expert
18. 9. 2008   #11
-
0
-

namiesto riadku 18 tam daj toto:



$cestakobrazku = "TU budes mat cestu k obrazku ktory pouzijes ako pozadie napr. 1.gif";
$obrazok = imagecreatefromgif($cestakobrazku);


skus dodrzat aj vysku a sirku obrazku.....

ps: ak chces pouzit pozadie ine pozadie ako gif, tak len zmen funkciu imagecreatefromgif za
imagecreatefromjpeg - JPG
imagecreatefrompng - PNG

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
lolik0
Super člen
18. 9. 2008   #12
-
0
-

diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.5.–
19. 9. 2008   #13
-
0
-

marioff napsal:
To Jakub91111 : ved to mi neslo do hlavy ze ma "zatial" slusny kod na generovanie toho stavu servera a nevie si uz dorobit to co som mu pomohol :smile3:



nj lamka xD

inac ten ''remake'' co si spravil ti akurat zaflooduje server pac tam nemas funkciu co ma robit ked je IP nedostupna takze akcia fpopen sa tam nekonci preto tam bol $errno - $errstr co sa standartne pouziva pri UDP/TCP protokoloch... a nahradil to else imagestring etc. ... sice sa ti obrazok vygeneruje ale akcia bezi ked si odstranil hento.... radsej skus set steam timeout :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 159 hostů

Podobná vlákna

Server status [cod4] — založil detoxz-

"Messenger" - status — založil Rat

Status serveru — založil murle

Status bar — založil RG-Bot

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý