Divnej dotaz, navíc těžko zodpověditelnej – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Divnej dotaz, navíc těžko zodpověditelnej – Offtopic – Fórum – Programujte.comDivnej dotaz, navíc těžko zodpověditelnej – Offtopic – Fórum – Programujte.com

Huge0
Návštěvník
26. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravíčko, mám v hlavě tento offtopic:

Který programovací jazyk je v současnosti nejpoužívanější? Ale pozor, mám tu hodnotící kritéria, která nejsou zcela nepoužitelná:)

1. Aktuálnost programu určím tímto vzorcem: (1 - (datum_dnes - datum_produkce) / (datum_dnes - 1.1.1955) )^2
2. Indexem aktuálnosti (nabývá hodnot z intervalu <0; 1>) vynásobíme množství znaků napsané programátorem pro každý program, nebo jen část kódu (cracking v asm), který napsal člověk.

Tak který programovací jazyk je podle vás a toho vzorce nejpoužívanější? To, zda započítat i skriptovací jazyky (php, bash), nechám na vás.

PS: Ten vzorec mi dal ale zabrat, ale myslím, že fakt není špatnej. :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.203.–
Spectator0
Věrný člen
26. 8. 2008   #2
-
0
-

To Huge : Že to pořád všichni tak řeší. Vzorec pěknej, stačí projet nějaký weby s info o jazycích a ta čísla si tam dodat.
bw. nevim k čemu ti to bude :smile16: :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
. . .
balaam0
Newbie
29. 8. 2008   #3
-
0
-

No být tebou, spíš bych se rozhodl, co chci programovat a kde. Jestli se chceš naučit programovat proto, aby jsi se pak přihlásil třeba do Blizzardu a pracoval na novém world of warcraft, pak bych na Visual Basic, nebo třeba C s radostí zapomněl. Naopak pokud chceš tvořit kancelářské aplikace v nějakém klasickém podniku (něco jednoduššího přímo pro potřeby toho podniku), pak bych se zas na VB klidně koukl. Obecně ale platí, že čím složitější jazyk zvládneš, tím jednodušší bude přejít, takže bych se nebál učit se C#, nebo C++ (no můj favorit je C#, tak jsem to musel zmínit :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 8. 2008   #4
-
0
-

To Huge : A k cemu to proboha je?? Nemyslis si snad ze tu za tebe nekdo bude ten tvuj index pocitat?

BTW: nevic nevidim souvislost mezi aktualnosti resp starim a oblibenosti ci pouzitelnosti. Nicmene je tu moznost ze sem te proste nepochopil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
czbero0
Stálý člen
29. 8. 2008   #5
-
0
-

Podle nějakých vzorců a statistik si jazyk nevybírej. Ty sám musíš zjistit, jaký jazyk ti pasuje.
BTW. C# je takový univerzál, napíšeš v něm téměř cokoliv a s dobrou efektivitou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
29. 8. 2008   #6
-
0
-

To czbero : a jen max pod 2 OS :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
darthdeus0
Stálý člen
29. 8. 2008   #7
-
0
-

To balaam : Myslím že pokud někdo chce do Blizzardu, tak by C měl určitě umět ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
czbero0
Stálý člen
29. 8. 2008   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
29. 8. 2008   #9
-
0
-

To czbero : ale nezmákne vše co .NEt nebo jo? moc o tom nevím, o .NET se zrovna nezajímám...

Nahlásit jako SPAM
balaam0
Newbie
29. 8. 2008   #10
-
0
-

To darthdeus : No C jako neobjektově zaměřený jazyk bych nedoporučoval, spíš ten C#, když už, ale nejvíc by, podle mě, programátor v takové firmě využil C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 8. 2008   #11
-
0
-

.NET mimo Windows už nie je 'to pravé orechové' :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.81.–
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
29. 8. 2008   #12
-
0
-

zacal bych asi C a C++ ... naprosta vetsina dalsich jazyku hodne z C vychazi takze kdyz umis C mel bys teoreticky zvladnout pomerne rychle i dalsi... ja treba delam v perlu ale to je takova fajnovost pouzivana nejak casto na zpracovani sms

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
bukaj0
Věrný člen
29. 8. 2008   #13
-
0
-

balaam
C jako neobjektově zaměřený jazyk bych nedoporučoval
Co si budeme povídat, ono to ÓÓPé taky není všechno :o)

Navíc, stejně jako v objektově orientovaných jazycích (jako je kupř. Java (, Smalltalk, i když tam to zase zas tak dobře nepůjde :o))) lze všechno patlat procedurálně, v jazycích, které jsou procedurální a nemají žádnou podporu pro objekty (jako je kupř. Céčko), lze psát kód, který se „objektově“ chová (viz kupř. taková Glib[1]).

OOP podle mě není o jazyku, ale o způsobu myšlení ;o)

[1] http://cs.wikipedia.org/wiki/GLib

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
30. 8. 2008   #14
-
0
-

To bukaj :
presne ... kdyz clovek nezvladne myslet objektove tak je mu java k nicemu... stejne to spraska tak ze si udela tridu "mojefunkce"
kde bude mit kazdou funkci pekne zvlast a jen ji vzdy preda parametry a pocka na vystup :smile5:

Nahlásit jako SPAM
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
30. 8. 2008   #15
-
0
-

nebo zacit rovnou pekne v assembleru... pak clovek nebude mit v C problem pochopit ukazatele a podobne :o)

Nahlásit jako SPAM
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
30. 8. 2008   #16
-
0
-

Já se teď začal zajímat o Ruby on Rails a ten jazyk se mi mooc líbí ;o)

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý