Zdravíčko, mám v hlavě tento offtopic:
Který programovací jazyk je v současnosti nejpoužívanější? Ale pozor, mám tu hodnotící kritéria, která nejsou zcela nepoužitelná:)
1. Aktuálnost programu určím tímto vzorcem: (1 - (datum_dnes - datum_produkce) / (datum_dnes - 1.1.1955) )^2
2. Indexem aktuálnosti (nabývá hodnot z intervalu <0; 1>) vynásobíme množství znaků napsané programátorem pro každý program, nebo jen část kódu (cracking v asm), který napsal člověk.
Tak který programovací jazyk je podle vás a toho vzorce nejpoužívanější? To, zda započítat i skriptovací jazyky (php, bash), nechám na vás.
PS: Ten vzorec mi dal ale zabrat, ale myslím, že fakt není špatnej. :smile14:
Fórum › Offtopic
Divnej dotaz, navíc těžko zodpověditelnej
No být tebou, spíš bych se rozhodl, co chci programovat a kde. Jestli se chceš naučit programovat proto, aby jsi se pak přihlásil třeba do Blizzardu a pracoval na novém world of warcraft, pak bych na Visual Basic, nebo třeba C s radostí zapomněl. Naopak pokud chceš tvořit kancelářské aplikace v nějakém klasickém podniku (něco jednoduššího přímo pro potřeby toho podniku), pak bych se zas na VB klidně koukl. Obecně ale platí, že čím složitější jazyk zvládneš, tím jednodušší bude přejít, takže bych se nebál učit se C#, nebo C++ (no můj favorit je C#, tak jsem to musel zmínit :) )
To Huge : A k cemu to proboha je?? Nemyslis si snad ze tu za tebe nekdo bude ten tvuj index pocitat?
BTW: nevic nevidim souvislost mezi aktualnosti resp starim a oblibenosti ci pouzitelnosti. Nicmene je tu moznost ze sem te proste nepochopil :)
Nefaritus napsal:
To czbero : a jen max pod 2 OS :D
Mono je multiplatformní. http://www.mono-project.com/Supported_Platforms
zacal bych asi C a C++ ... naprosta vetsina dalsich jazyku hodne z C vychazi takze kdyz umis C mel bys teoreticky zvladnout pomerne rychle i dalsi... ja treba delam v perlu ale to je takova fajnovost pouzivana nejak casto na zpracovani sms
balaam
C jako neobjektově zaměřený jazyk bych nedoporučoval
Co si budeme povídat, ono to ÓÓPé taky není všechno :o)
Navíc, stejně jako v objektově orientovaných jazycích (jako je kupř. Java (, Smalltalk, i když tam to zase zas tak dobře nepůjde :o))) lze všechno patlat procedurálně, v jazycích, které jsou procedurální a nemají žádnou podporu pro objekty (jako je kupř. Céčko), lze psát kód, který se „objektově“ chová (viz kupř. taková Glib[1]).
OOP podle mě není o jazyku, ale o způsobu myšlení ;o)
[1] http://cs.wikipedia.org/wiki/GLib
To bukaj :
presne ... kdyz clovek nezvladne myslet objektove tak je mu java k nicemu... stejne to spraska tak ze si udela tridu "mojefunkce"
kde bude mit kazdou funkci pekne zvlast a jen ji vzdy preda parametry a pocka na vystup :smile5:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Divnej bug IE — založil Phoenix
Proč řádek navíc na konci zdrojáku v c? — založil tomáš polz
Php iclude vlada navic jednicku — založil tribalcz
řádek navíc na sheetu po zavedení filtru — založil JerryM
Nesmyslný text navíc ve ff + jiná velikost v opeře — založil Fonadius