Zdravím,
potřeboval bych poradit jak na antialiasing textu ala mistni bloky s ukazkama kodu v člancích, nebo ala myego.cz (zrovna todle je blbej extrém ale jako příklad stačí). Designer si pořád stěžuje že když on to má v Photoshopu vyhlazený tak v prohlížeči že to prej chce mít taky tak. Holt vysvětlete mu to když potřebujete ty prachy :smile1:
Fórum › Typografie
Antialiasing textu
Phoenix: ja bych rekl vsude ale je i klido mozny ze je to font... ale kdyz jsem na to koukal v FF a IE tak kazdy mel to pismo jakoby jinak vyhlazeny... no nevim... Jinak dneska jsem taky na toto http://msblog.cz/250-jak-na-pruhledne-png-v-ie.html a když jsem z legrace kouknul na ten odkaz tak (nevím jestli je to jen můj dojem) jsem měl pocit ze IE a FF snad i jinak prezentují barvy resp. ten modrý obdélník.
máš pravdu, v IE je tmavší
dokonce sem udělal "pokus" a přes kapátko sem natáh tu barvu a zjistil sem, že ve FF je to #2677ab a v IE #2f82b3 :smile11:
jinak na myego je v normálním textu font-family Cambria,Georgia,Palatino,"Palatino Linotype",Constantia,serif
Cambria je Vistovskej (taky office 2008) font, takže pokud ho máš nainstalovanej tak je možný že je vyhlazený přímo to písmo. Já Cambriu nemám, takže tam mám georgii a ta vyhlazená není
To w3m : ad 1) A co Linux? :smile17:
To Yety : Neotevírej, prosím, takto stará témata... Již nejsou ve většině případů dávno aktuální.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
sputnikone: Ber to jako když mám Flash stránku a zeptáš se A co lidi, co nemají Flash player? Ne vše může být kompatibilní se vším. Btw, antialiasované fonty jsou zatím na webu nepoužitelné, a když už se to myslí vážně, udělal bych to Cufónem.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Antialiasing — založil DT
Ořezání úsečky a antialiasing — založil Anonymní uživatel
Antialiasing nebo ořezání úsečky — založil Otis
Skrytí textu na základě jiného textu — založil czsars
Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667