Antialiasing textu – Typografie – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Antialiasing textu – Typografie – Fórum – Programujte.comAntialiasing textu – Typografie – Fórum – Programujte.com

polygon0
Duch
27. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
potřeboval bych poradit jak na antialiasing textu ala mistni bloky s ukazkama kodu v člancích, nebo ala myego.cz (zrovna todle je blbej extrém ale jako příklad stačí). Designer si pořád stěžuje že když on to má v Photoshopu vyhlazený tak v prohlížeči že to prej chce mít taky tak. Holt vysvětlete mu to když potřebujete ty prachy :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
27. 8. 2008   #2
-
0
-

Řekni mu, ať si to pouští v Safari nebo IE7 :smile20: ...jak to kódově vyhlazovat netuším...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
polygon0
Duch
27. 8. 2008   #3
-
0
-

Jenže on taky není blbej :( škoda. Pro nás je nejdůležitější aby to beželo v IE6

Nahlásit jako SPAM
Laik0
Stálý člen
27. 8. 2008   #4
-
0
-

tak mu povedz že photoshop a prehiadač nie sú to isté...:-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.233.–
Ovládam CSS,(X)HTML,trochu PHP a rýpem sa teraz vo VB
Phoenix0
Super člen
27. 8. 2008   #5
-
0
-

o vyhlazení se stará prohlížeč, popřípadě OS, v IE 6 by to teoreticky vyhlazený bejt mohlo pokud by měl ten člověk zaplej antialiasing v celým OS, jinak těžko
btw kde je na myego.cz antialiasing?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
polygon0
Duch
28. 8. 2008   #6
-
0
-

Phoenix: ja bych rekl vsude ale je i klido mozny ze je to font... ale kdyz jsem na to koukal v FF a IE tak kazdy mel to pismo jakoby jinak vyhlazeny... no nevim... Jinak dneska jsem taky na toto http://msblog.cz/250-jak-na-pruhledne-png-v-ie.html a když jsem z legrace kouknul na ten odkaz tak (nevím jestli je to jen můj dojem) jsem měl pocit ze IE a FF snad i jinak prezentují barvy resp. ten modrý obdélník.

Nahlásit jako SPAM
Phoenix0
Super člen
28. 8. 2008   #7
-
0
-

máš pravdu, v IE je tmavší
dokonce sem udělal "pokus" a přes kapátko sem natáh tu barvu a zjistil sem, že ve FF je to #2677ab a v IE #2f82b3 :smile11:

jinak na myego je v normálním textu font-family Cambria,Georgia,Palatino,"Palatino Linotype",Constantia,serif
Cambria je Vistovskej (taky office 2008) font, takže pokud ho máš nainstalovanej tak je možný že je vyhlazený přímo to písmo. Já Cambriu nemám, takže tam mám georgii a ta vyhlazená není

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
Yety0
Stálý člen
22. 1. 2010   #8
-
0
-

Opravdu nejsem expert, ale čistě z pohledu programátora bych řekl, že se to kódově řešit vůbec nedá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
w3m0
Grafoman
23. 1. 2010   #9
-
0
-

Dá se to řešit.

1) Písma Cambria, Calibri, Corbel, Consolas a C.... nevzpomenu si jsou vyhlazené. Podpora na Windows Vista, Windows 7 a na každém OS s nainstalovaným Office 2007.
2) Dál to jde řešit JavaScriptem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
sputnikone+1
Věrný člen
23. 1. 2010   #10
-
0
-

To w3m : ad 1) A co Linux? :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
23. 1. 2010   #11
-
0
-

To Yety : Neotevírej, prosím, takto stará témata... Již nejsou ve většině případů dávno aktuální.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
23. 1. 2010   #12
-
0
-

sputnikone: Ber to jako když mám Flash stránku a zeptáš se A co lidi, co nemají Flash player? Ne vše může být kompatibilní se vším. Btw, antialiasované fonty jsou zatím na webu nepoužitelné, a když už se to myslí vážně, udělal bych to Cufónem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Yety0
Stálý člen
23. 1. 2010   #13
-
0
-

Curo napsal:
To Yety : Neotevírej, prosím, takto stará témata... Již nejsou ve většině případů dávno aktuální.

Ok, ale zajímalo mě to.

Sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Antialiasing — založil DT

Ořezání úsečky a antialiasing — založil Anonymní uživatel

Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý