Nejde spustit IDLE(python gui) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejde spustit IDLE(python gui) – Python – Fórum – Programujte.comNejde spustit IDLE(python gui) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
28. 8. 2008   #1
-
0
-

Mám windows vista a když kliknu v start na IDLE (Python GUI) tak se mi nic nespustí.

Nevíte čím to je?

Zkoušel jsem i odinstalovat a znovu nainstalovat ale ani to nepomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.95.–
Reklama
Reklama
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
4. 9. 2008   #2
-
0
-

No tak prosím to nikdo nevíte čím by to mohlo být? Potřebuji co nejdříve poradit a nějak to vyřešit.

Muže mít vliv i to že pracuji pod učtem s omezenýma právama ve windows vista?

Zkoušel jsem to spustit pod učtem administrátora a tam to jede ale nechce se mi pořád odhlašovat a přihlasovat mezi učtama a celkem mě to otravuje. Co s tím.

PROSÍM O RADU.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.245.–
KIIV+42
God of flame
4. 9. 2008   #3
-
0
-

asi to jen nema pod tvym uctem pravo nekam zapisovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #4
-
0
-

No jo ale co s tím mám udělat aby to jelo? Nebo neznáte jiný program ve kterém bych mohl programovat v pythonu aby měl barevně odlišení sytaxe, možnost jednoduchého spuštění programu například pomocí tlačítka F5 jako je tomu u idle a aby mi zobrazoval chyby popřípadě zvyraznil řadek na kterém je chyba jako je tomu u idle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #5
-
0
-

bud si ho nainstaluj nekam kam muzes zapisovat i pod jinejma uctama nebo v tom adresari kde to mas nahod pravo pro zapis komukoliv (ci nejmene svemu uctu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #6
-
0
-

no jo ale kde se to nastavuje. Ja to nějak skoušel ale bez uspěchu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #7
-
0
-

pravym tlacitkem pod administratorem na slozce... pak opravneni a tam skupina neco jako everyone .. . a u ni povolit i zapis

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #8
-
0
-

No tak jsem to zkusil a bezuspěšně.

Jenže u většny programu býva pod pravým tlačítkem volba spustit jako administrátor ale zde není.

No aleco kdybych si udělal soubor.bat a ten by mi spustil to IDLE? Na souboru.bat by snad ta volba spustit jako správce měla být ne?
Jenže má to háček a to že nevím kde se to idle v tom adresáři c:/Python25 nachází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #9
-
0
-

Tak jsem to nakonec udělal tak že jsem si vytvořil soubor.bat v pspadu a do souboru jsem napsal toto
"c:\Users\JP\Desktop\IDLE (Python GUI).lnk"

Teda vlastně odkaz na zastupce IDLE který mám na ploše. Na ten zastupce když klikam tak se nic neděje a žadna volba spustit jako administrator tam není.

Ale když kliknu na ten soubor.bat pravým tlačítkem tak tam je volba spustit jako administrator na to kliknu vypta se mě to na heslo administratora a spustí se cmd a to mi spustím to idle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #10
-
0
-

no tak aspon ze to jede... a proc si to nenainstaloval pod svym uctem?
(ja teda nastesti visty nikde nemusim pouzivat :D a ani je nikdy neplanuju nasadit-- teda pokud si m$ nedupne zase)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #11
-
0
-

+ ještě jsem si na ten soubor.bat vytvořil zástupce protože u něj si mužu nastavit aby se automaticky spuštěl jako administrator a nemusím to dělat přez pravé tlačítko.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #12
-
0
-

"..a proc si to nenainstaloval pod svym uctem? .."
Co? No ja to instaloval pod tym učtem s omezenýma prava a při instalaci se mě to jen zeptalo na potvrzení administratora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #13
-
0
-

co je to sakra za ide ze to nejde pod nicim krom administratora...
zlatej Pspad a nebo GVIM

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #14
-
0
-

IDLE(python gui) to je ten editor co se nainstaluje s pythonem.
PSPad je dobry ale boužel mi neukaže pokud mám někde chybu kde se nachází a IDLE mi zvýrazní červěně aspoň řádek.

A taky v pspadu není možnost rychle spustit ten program jako napřiklad v idle kde stačí dát jen f5 a program se spustí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #15
-
0
-

v pspadu to samozrejme je... ale zkazil to ten tvurce kdyz to necha spustit jen pro celej projekt ale ne uz u jednotliveho souboru...
krom toho kdyz neco spoustis tak hadam ze ti to hodi tak jak tak cislo radku kde je chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #16
-
0
-

A kde to v pspadu je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #17
-
0
-

proste kdyz mas tu bocni listu s projektem tak se da nastavit pravym tlacitkem na tom projektu i kompilator a tak...
ale tezko rict jak to ted jede .. driv kdyz se dal nastavit program cim kompilovat/spoustet program primo pro kazdou
priponu a nepotrebovalo to byt nekde v projektu tak to bylo snadnejsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jvjak-py
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 9. 2008   #18
-
0
-

No ono by to mělo jt pro každou příponu,
Například jsem zrovna našel toto: http://www.py.cz/PSPad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.74.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #19
-
0
-

To jvjak-py : tak to mozna i funguje bez toho projektu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Nejde mi spustit python(x,y) — založil Martin Horák

Nejde spustiť — založil dodo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý