WxWidgets – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WxWidgets – C / C++ – Fórum – Programujte.comWxWidgets – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
28. 8. 2008   #1
-
0
-

Ahoj chci se zeptat jestli nekdo nevite kde se da naucit pracovat s wxWidgets myslim tim jestli nekdo neznate nejakej ceskej tutorial nebo neco takovyho dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Wizard0
Stálý člen
28. 8. 2008   #2
-
0
-

Cesky tutorial asi nenajdes. Ked hej tak uricte my daj vediet :). Ale pozri sa na preklad knihy Juliana Smarta na http://wxwidgets.hustej.net/ neni tam prelozene vsetko ale lepsie ako nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
darthdeus0
Stálý člen
28. 8. 2008   #3
-
0
-

Pokud neumíš alespoň trošku anglicky, tak nemá s programováním vůbec cenu začínat (teda pokud to nemáš jenom jako koníček), protože naprosto všechna dokumentace je v angličtině.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
czbero0
Stálý člen
29. 8. 2008   #4
-
0
-

Záleží na věku... Pokud je tazatel teprve na ZŠ, tak může být EN překážkou (vlastní zkušenost).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Earl Cash0
Věrný člen
29. 8. 2008   #5
-
0
-

To czbero : toto neni prilis dobra vymluva...pokud ma clovek alespon nejaky stabilni zaklad, da se na nem jednoduse stavet...a pokud si clovek neni necim jisty, vzdy jsou tu slovniky....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Standalf0
Duch
30. 8. 2008   #6
-
0
-

To Earl Cash :

Slovniky ti vysvetli gramatiku? To jsem nevedel...

Na ZS alespon kam jsem chodil ja jsem anglictinu vubec mit nemusel a umel bych to samy. Nevim jak je to jinde, ale teprve na SŠ jsem se zacal opravdu ucit anglicky.

Napr. I have been standing here for 2 hours.

Chytrejsi slovnik: Já stojící zde pro 2 hodiny.
Slovo po slove, jak jsi rikal kdyz nerozumis: Já mám byl stojící pro 2 hodiny.

A to nemluvim o slozitejsich zalezitostech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.59.–
Smějte se a svět se bude smát s Vámi, plakejte a budete plakat sám.
midin0
Věrný člen
1. 9. 2008   #7
-
0
-

Škola se nedá porovnávat se samostudiem. To je mnohem rychlejší a účinnější. Ale to je po vůli až druhá věc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
1. 9. 2008   #8
-
0
-

Standalf napsal:
To Earl Cash :

Slovniky ti vysvetli gramatiku? To jsem nevedel...

Na ZS alespon kam jsem chodil ja jsem anglictinu vubec mit nemusel a umel bych to samy. Nevim jak je to jinde, ale teprve na SŠ jsem se zacal opravdu ucit anglicky.

Napr. I have been standing here for 2 hours.

Chytrejsi slovnik: Já stojící zde pro 2 hodiny.
Slovo po slove, jak jsi rikal kdyz nerozumis: Já mám byl stojící pro 2 hodiny.

A to nemluvim o slozitejsich zalezitostech.


Sry, ale nevsiml jsem si, ze by se predpritomny cas prubehovy bezne vyskytoval v dokumentacich :) Ty si vesmes vystaci s temi nejjednodussimi myslitelnymi jazykovymi konstrukcemi. Prave proto manualova anglictina != anglictina, ta manualova je o hodne jednodussi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Dejmas
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 9. 2008   #9
-
0
-

Když je silná vůle i s malou znalostí a třeba timhle nástrojem http://www.google.com/translate_t# se dá probrat kniha, aspoň trochu anglicky umět. Ale samozřejně, k IT angličtina patří a k programování dvakrát, dobré umět perfektně. Taková angličtina se vyuřije vždycky.
Bez angličtiny se něco naučít samozřejně dá, ale většina progamárotu si vše nazývá anglicky, klýčové slova jsou anglicky, všechny ty funkce... Čili těm co se chystají začít progamovat a angličtině nerozumí, doporučuju se nejprve doučit anglicky. Je to celkem jednoduchý jazyk. Pak to půjde určitě lépe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.106.–
mephi0
Expert
3. 9. 2008   #10
-
0
-

Ak niekto chce začať programovať, netreba mu angličtinu. Je toho na úvod cela hromada sk/cz. A pochybujem žeby mi moja angličtinarka vedela vyčítať niečo z msdn.

týmto len chcem povzbudiť začínajucich, ktorí nevedia po anglicky ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Earl Cash0
Věrný člen
3. 9. 2008   #11
-
0
-

To mephi : ja bych se na to prilis nespolehal a zacal bych s anglictinou co nejdriv....samozrejme, tuctove tutorialy a serialy se daji najit v ruznych jazykovych verzich, ale jakmile zacnes smejdit v trochu slozitejsich vecech, zjistis, ze tomu uz tak neni a prevlada anglictina....

ale asi vim, co jsi myslel...takove php ma temer vse pekne popsano v cestine a kdyz neco neni na oficialnich strankach prelozeno, da se informace dohledat pres google na ceskych portalech....ale u takoveho C/C++ je to zrejme trochu horsi, tam uz je potreba googlit a nebo "MANovat", coz je zpravidla anglicky....

takze stale zastavam nazor, ze bez anglictiny ani ranu...chce to urcite zakladni znalosti, rozumet psanemu textu a hlavne nebyt liny se naucit nove veci....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 9. 2008   #12
-
0
-

na strojovej preklad: clovek u toho musi taky myslet... kdyz prekladam clanek o olympijskych hrach tak tam urcite nebude nejakej nesmysl o uplne necem jinym... podle toho co prekladam hledam ve slovniku vhodny tvary... ne ze vemu prvni co je v poradi a pak to prelozim presne tak jak to stoji za sebou v anglictine... kdyz se na todle clovek nauci tak na preklad z anglictiny potrebuje gramatiku jen na to aby vedel jakej to je cas...

taky to chce cvicit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

WxWidgets? — založil crAzY^

WxWidgets — založil Petr

Problém s Wxwidgets — založil sputnikone

WxWidgets editor... — založil dev(b)il

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý